Neolamprologus caudopunctatus og eplesnegle?

Noen som har prøvd denne kombinasjonen?
Jeg skal starte en 60 liter etter jul, og det eneste jeg vet skal i tanken er eplesnegler.
Jeg ser at Neolamprologus caudopunctatus og eplesnegle kan gå i de samme vannverdiene, og når fisken er herbivore, så kansje det går?
Det vil i så fall bli bare disse i karet.
Alle synspunkt er velkomne.
Problemet med eplesnegler og ciklider ser ut til å være at ciklidene napper og mobber sneglen så voldsomt at den ikke tør å komme ut av skallet og derfor hverken får i seg mat eller luft. Om den arten du har er snill og lar sneglene være i fred er ikke godt å si. Dette er en av de mer sjeldne ciklidene så det er vel ikke så mange som har prøvd ut kombinasjonen. Du får eventuelt prøve det ut selv og heller ha en løsning i bakhånd om det skulle skjære seg.
Takk for svar.
Om dette er en av de mer sjeldne ciklidene, så kan det bli vanskelig å få tak i den her, så da bør jeg kansje finne på noe annet uansett...
Dessverre så er det ikke så ofte man finner Tanganyika-ciklider på dyrebutikkene her oppe, men du kan være heldig å få butikken til å bestille for deg. Vet at butikken ved rutebilen i Ålesund har vært behjelpelig tidligere med å bestille inn fisk, men vet ikke hvordan ståa er der nå. Her kan du se en liste over de som har registrert at de har fiskene her på forumet. Skulle ikke være helt umulig altså selv om de som sagt er vanskelig å finne i butikkene på våre (ut)kanter av landet. Jeg synes den er helt nydelig så jeg håper du ikke gir opp før du har prøvd å få tak i den
Uvanlige fisker er vanskelig å få hit selv om de bestiller. Det har noe med rekkefølgen bestillinger håndteres og når lister sendes ut. Butikkene i Sverige får først, så de på østlandet, og så jobber de seg oppover. Det kan jo være verdt et forsøk å bestille, men om disse mobber sneglene har jeg ingen mulighet til å flytte de...
Og snegler har jeg mange av, akkurat nå. De nærmer seg å være store nok til å flytte snart, men noen skal jeg ha.
Ahaa! Det forklarer hvorfor de har klovnkilli på østlandet mens det er vanskelig å få de inn her, selv om de bestiller. Takk for den informasjonen. Blir vel til at jeg må reise sørover selv for å få tak i de.

Skjønner godt at du vil ta hensyn til sneglene først og fremst. Får håpe noen med egen erfaring med denne arten ser tråden din og kan komme med mer konkrete erfaringer.
Må nesten ta hensyn til sneglene når jeg allerede har de.
Jeg ønsket meg en type grønne og gylne corydoras (husker aldri hva de heter). Det tok over et halvt år før de fikk den inn, og da hadde butikken rotet bort tlfnr mitt, så fiskene var solgt da jeg kom innom. I den forbindelse fikk jeg forklart hvordan det henger sammen med bestillingene. Så for den som faktisk får tak i fisk du ikke ofte ser her, så tar de gjerne imot ungfisk om du får frem noen. I tillegg til de sortene det selges mye av. Om sommerfuglyngelene mine klarer seg, så får jeg samme pris som dyrebutikken betaler den vanlige leverandøren. Viss jeg har mange nok. Ingenting å bli rik av, men det dekker kansje utgiftene til yngelfor.
Neolamprologus multifasciatus og lamprologus ocellatus
Hei!

Har ikke vært borti Neolamprologus caudopunctatus, men jeg kjenner godt til Neolamprologus multifasciatus og Lamprologus ocellatus. Jeg har en del småsnegl i akvariet, og disse blir flyttet ganske mye rundt på, men de klarer seg bra likevel. Eplesneglene er jo mye større, så jeg antar at det sikkert går bra.

Jeg vil anbefale Neolamprologus multifasciatus, disse er svært aktive gravere, og ganske morsomme å se på. Og de styrer veldig mye på med de tomme sneglehusene.
Tilfeldig bekjentskap
© Nina Strømme
Reklame for plussmedlemskap