Hvor mange guppy??

Har akkurat kjøpt vårt 5 kar. 43 liter. tenkte det skulle være et oppdrettsakvarium for reker.. Har kirsebærreker i et større akvarium, tenkte vi skulle flytte over noen av de. Har også lyst til å ha guppy, hvor mange evt.. 2 hanner og 6 hunner? eller blir det for mange til et 43 liters kar?
Det er i hvert fall mange nok, de blir jo fort fler. Men noe storstilt rekeoppdrett kan du nok glemme med guppy i samme kar. Guppy er obsertvert ta voksne reker også, så rekeyngelen vil nok bli aktivt jaktet på.

De aller fleste fisk tar rekeyngel om de får tak i dem, så er rekeoppdrett et mål lønner det seg med et rent rekekar, med yngelsikkert filter
ElinH
Det er i hvert fall mange nok, de blir jo fort fler. Men noe storstilt rekeoppdrett kan du nok glemme med guppy i samme kar. Guppy er obsertvert ta voksne reker også, så rekeyngelen vil nok bli aktivt jaktet på. De aller fleste fisk tar rekeyngel om de får tak i dem, så er rekeoppdrett et mål lønner det seg med et rent rekekar, med yngelsikkert filter :-)


Snakka med noen akvariebutikkfolk, de sa det kunne fungere hvis det de hadde masse gjemmesteder.. vi har mange tetra arter i et kar, vi kjøpte 12 3-4 uker gamle reker. Alle lever enda (telte de da vi oppmøblerte akvariet), men så er yngelen riktig nok mindre når de klekkes..... det er nok bedre med et artskar, hvis man vil at all yngel skal overleve!
Er det en haug javamose i karet vil nok en del rekeyngel klare seg, men ingen mengde som kan sammenliknes med et rent reke-kar

Det var vel Mona O her på forumet som så guppy ta voksne reker... de nappet av dem beina så de ikke fikk stukket av, og spiste reke bit for bit. *grøss*

Men andre har ikke hatt noen problemer, så det er ingenting som er sikkert i denne hobbyen. Noe som er katastrofe for en akvarist, fungrerer strålende for en annen.

Ville bare si fra at det kan gå galt
oi.. stakkars reke! joda.. har masse javamose i det store karet. det fikk forresten fart på sakene så ei hunn reke med egg like etterpå!

men kanskje vi dropper guppy..
Men gjør som du vil jeg skal ikke stoppe deg.
Platy-fan
Det er litt lurere og sikrere.


jepp!
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap