Joakims våte drømmer (side 11)

ja akkurat dette merket jeg dagen jeg satte inn kokosnøtten, men ikke noe mere etter dette.
Selve leken ser du vel sjeldent, ettersom den foregår inni en hule.

Fiskene vil riste mot hverandre, og hunnen vil bøye seg til en U og vise frem den knallrøde magen sin. Knallrød, nesten lilla, farge på magen er et tegn på at hun er full av egg og klar til å leke.

Selve leken foregår ved at hunnen legger egg, aller helst i taket på en hule, før hun flytter seg litt, slik at hannen kan svømme etter og spre melke over eggene. Deretter vil hunnen passe eggene og vifte friskt vann over de, mens hannen patruljerer området og holder andre fisk på trygg avstand.

For å trigge de til lek, er god og variert mat viktig. Mygglarver er kjempebra. Du kan også bruke vann som er kjøligere enn vannet i karet når du har vannbytter, slik at temperaturen synker med noen grader.

Stort sett er det kun et spørsmål om når paletter vil leke, ikke om de noen gang vil leke De legger egg ganske lett bare de blir klare til det.

Vær også klar over at det kan gå galt de første gangene. De fleste trenger å prøve noen ganger før de finner ut av det.
ok, det var bra forklart og lett å forstå Elin, takk

jeg varierer maten hver dag, bytter på mellom svarte og røde mygglarver, gir litt tabletter og litt flakfor, bytter mellom disse fire valgene hver dag.

skal ta et vannbytte idag så jeg kan prøve med kaldere vann.
hunnen er kjempe rød ja, gjors på å ta hunnen som var feitest, når jeg kjøpte dem.
kaldtvannsbytte hjalp, men det ble både negativt og positivt.

hannen som har fått svakere og svakere farger, siden jeg kjøpte han, fikk klarere farger etter byttet. mens hunnen som har fått klarere og klarere farger siden innkjøp fikk svakere farger etter vannbyttet. så hannen var helt på tuppa etter henne, mens hun virket ikke helt begeistret over at hannen plutselig ble mer aggressiv, det virket som hun ble lei av at han forfulgte henne hele tida. når hun ble lei gjømte hu seg i tårnet på slottet, så hannen måtte gi opp.
Stort
oioi, stort, hunn palletten har blitt tynn idag, det tyder på at hun har sluppet eggene i løpet av natten, men hun er ikke inne i hulen, så kan hende alle er spist opp.
fiskeren
oioi, stort, hunn palletten har blitt tynn idag, det tyder på at hun har sluppet eggene i løpet av natten, men hun er ikke inne i hulen, så kan hende alle er spist opp.


nei tror det bare var jeg som blinkset på kvelden, hun var like rund når jeg så inn til henne dagen etter.
det har ikke blitt noen bilder etter at jeg satt inn nye fisk, planter og kokosnøtt hule, men jeg lover det snart kommer.
der vant vi mgp da

håper også alle får en god dag imorra/idag dere får kose dere på 17. mai
Tilbake
Nå er det lenge siden jeg har skrevet her.

vært på ferie og litt sånn, i løpet av ferien er det ingen fisk som har dødd, reka lever, sandsneglene vet jeg ikke men lever sikkert.

min Hygrophila polysperma, har vokst endel, de har også fått fine røtter oppover stilkene. noen planter som har blitt spist på og løsnet fra sanden.

får også en fin jobb med alger. skal begynne å legge inn bilder igjen og legge inn innlegg her i tråden min.

fiskeren
det har ikke blitt noen bilder etter at jeg satt inn nye fisk, planter og kokosnøtt hule, men jeg lover det snart kommer.


ja, det skjedde visst aldri, så her kommer de

palett dama har vært tjukk av egg i det siste, hun har svømt inn og ut av hula hele tida, vært nokså aggressiv, så jeg har tenkt at det snart kommer noe egg, men virker som om hannen ikke tar hintet. hu har noen ganger svømt inn i hula og tittet litt ut, akkurat som om hun venter på at hannen skal komme, men neida.
hu svømmer til hannen, tar en tur rundt han kansje graver litt i sanden, så svømmer hun inn i hula igjen, etter en liten stund stikker hun huet ut igjen.
Der svømmer hannen og graver i sanden fortsatt, så hun svømmer ut og prøver å få oppmerksomhet av han, men når hun ikke får det blir hun sur og er agressiv mot han. så da driver hu å jager han litt avgårde, prøver å få oppmerksomhet igjen men feiler og blir sur, sånn holder de på dagen lang.

magen hennes har vært veldig rød i det siste også, så det tyder på at hun er klar, men hannen virker ikke interessert
Igår tenkte jeg å hjelpe til litt, jeg ga de et kaldtvannsbytte og ga litt rød mygg, lot de være i fred for så å se idag om det hadde skjedd noe.
Men neida, var like dødt idag, så nesten ut som dama hadde gitt opp, så jeg tror kanskje ikke arbeidet igår hjalp.

Får vente å se med tiden kanskje det kommer unger kanskje ikke, kan hende de er for unge til å oppfostre unger uten å feile.

igår var det tegn til leking. rett etter at jeg ga de mat så svømte begge to til hula, hun svømte inn mens han stod utenfor. mens hun var inne i hulen stod han og ristet seg, litt vanskelig å forklare, men det var litt rart og se på, jeg trodde nå at dette betydde paring, men når hun kom ut igjen svømte de bare avgårde og gravde litt i sanden.


ny med paletter, så noen som vet hva dette var?

ElinH
Selve leken ser du vel sjeldent, ettersom den foregår inni en hule. Fiskene vil riste mot hverandre, og hunnen vil bøye seg til en U og vise frem den knallrøde magen sin. Knallrød, nesten lilla, farge på magen er et tegn på at hun er full av egg og klar til å leke.


jeg satt rett ved siden av akvariet og ingenting av dette skjedde, det var kun det at hannen stod utenfor hulen og ristet seg.
Kvitte meg med palettene
synes begynner å bli litt kjedelig med kun 3 fisk.

Jeg har også lyst til å prøve nye fisker, litt flere fisker, så for å få til det med kun 1 kar må jeg nok kvitte meg med palettene.

de fiskene jeg har lyst til å ha er ancistrus og cory.
har hatt ancistrus før, men bare elsker de fiskene, så en ancistrus MÅ jeg ha.
hvilken cory vet jeg ikke men, får se etterhvert, må få solgt vekk palettene først.


bare avslutter med:
noen i nærheten av drammen som vil ha paletter?

men ikke sikkert jeg legger ut annonse på fiskene før senere.
sitter å venter spent på palettene mine nå.

det er såååå mye som tyder på at de er klare, kjempe røde mager begynt å bli aggressive, så tror det bare er tidsspørsmål før det skjer aktivitet i hula, tror kansje jeg skal ta et nytt kaldtvanns bytte imorra og gi de en liten mygg firkant
tror jeg skal prøve å få palettene til å få unger de siste feriedagene nå, håper på resultat
merket at noe var anderledes når jeg skulle mate nå i kveld. for det første hadde palett hannen fin svart farget stripe, mye sterkere farge enn vanlig.
når jeg puttet oppi maten så kom palett hannen sakte svømmende mot maten. ellers pleier det å være første mann bort, mellom hannen og dama. for det andre var nilfisk(kinesisk algespiser) ved maten fort, noe han ikke pleier fordi hunnen pleier å jage han kraftig vekk. for det tredje "HVOR ER PALLETT DAMA!!".
dette er så ulikt hu å ikke være først til maten.

begynner å lete rundt i akvariet etter hun, ingen steder, men så begyner jeg å se nærmere på hula og da ser jeg et par øyne i skyggene, "Der var hun ja " men hun kom ikke ut, hun bare så utenfor hulen så rygget hunn lengre inn i hula igjen.
jeg har da tenkt på egg i hula, ettersom hun ikke tør gå utenfor, hu snek seg ut bak noen planter, men svømte raskt tilbake når hu så nilfisk, så nå er jeg glad

men lurer litt, hva må jeg huske på når det gjelder palett barn? ossen mat liker de best??
nei det med barn virker dødt nå, alt normalt, eggene er sikkert spist opp hvis det i det hele tatt var noen egg.


som jeg har sagt tidligere så har jeg tenkt å kansje kvitte meg med palettene, men blir ikke helt enda, men når det skjer skal jeg ha ancistrus garantert, men også tenkt litt på noen cory, men hvilke cory er anbefalt??

har tenkt på noen coryer men ikke helt sikkert, de coryene er: pygmaeneus, aeneus og paleatus.

jeg har veldig lyst på en pygmé, en aeneus vet jeg ikke helt, grunnen til at jeg har tenkt på aeneus er fordi at den er jo lett fisk å holde på med.

jeg vil gjerne ha en enkel fisk, fin, som ikke er helt umulig å få yngel på.
Hadde lyst å skrive noen ord til deg angående cory og ancistrus.
Ser av profilen din at du har akvarie på rundt 50 liter+.
Cory kan sikkert trives her, selv om det i fiskebasen står at de helst bør ha over 60 liter. Jeg har hatt ancistrus sammen med en liten gruppe på 6 cory i 43 liter og det ble mislykket. Når ancistrusen ble kjønnsmoden eller egentlig når han begynte å bli ungdom så startet jagingen av cory.
De ble jagd hele tiden og det ble endel tap pga skader og stress.

Har nå investert i en 75 liter som jeg har cory aeneus i(metallpansermaller) da de er de enkleste til å få yngel på. Har foreløpig en ansistrus yngel også oppi her, men ganske snart skal han over i et annet akvarie. Reker skal inn isteden.
Det var MonaO som sa at cory var litt dumme - dvs selv om de blir jagd vekk x antall ganger så tar de en liten runde og kommer tilbake på samme plass for på ny å bli jagd vekk igjen. Ancistrus og cory går ikke så godt i lag.

Ancistrus er spennende også. Hadde et par som ynglet villig vekk. Det var skikkelig spennende. Du må vel bestemme deg for en av delene.

Jeg ville heller ikke satse på kinesisk algeeter i et så lite akvarie. De har en tendens til å bli slemmere med alderen. Hadde en som jeg kjøpte med et mistak - jeg visste ikke at de fantes i gult også. Den var skikkelig slem. Angrep fisk hele tiden. For å si det slik: han ble ikke gammel her.

Lykke til med valget.
takk takk, noe jeg ikke visste om ancistrus og cory.

den kinesiske algespiseren har vært grei her hele tida, hatt han i 2 år tror jeg :O
han er egentlig en pingle, værtfall mot hu paletten.

jeg hadde tenkt med ancistrus fordi jeg liker den fisken så godt.
men ancistrus kan være litt sjenert, så jeg ville ha en fisk som viste seg litt, men da ble det plutselig vanskelig.

blir nok at jeg prøver cory fordi da kan jeg ha litt flere fisk. men hvilke fisk anbefales??

aeneus er fin fisk så kansje jeg velger den. forslag på andre?
Er vel ikke den rette til å råde deg ang hvem som passer best med corydoras.

Kanskje om du legger ut spørsmål i en egen tråd så får du noen matnyttige innspill.

Jeg er selv i tenkeboksen for hvem jeg skal ha sammen med cory.
Tror jeg skal ha reker der i tillegg, men hvem ellers? Ikke peiling enda.
Tilfeldig bekjentskap
© Bente Lund
Reklame for plussmedlemskap