Økosystemet (side 3)

Det hjelper på skrivelysten at folk kommenterer
Er ikke så flink til det selv, når jeg leser andre sine tråder, men er jo moro å skrive litt

Jeg fikk forresten en støkk her om dagen, da 140l. begynte å piple vann i det ene hjørnet... jeg tenkte, at nå er h.... løst!

Men så stoppet det plutselig! etter å ha piplet ut 2-3l... det var ganske merkelig, men kom til at det måtte være fordi jeg hadde lagt på dekkplate, og da dannet det seg dråper på det, pga. fordamping, slik at det rant bak aluramma og ned på bordet..

Så bordet er sannsynligvis ødelagt, men slipper iallefall å ta ned karet for å silikonere det på nytt det passer dårlig med flytteplanene mine... alle guppyene+ sjokomalle + laboene er i 140l. nå, da jeg venter på pterophyllum leopoldi som kommer om en uke! det blir spennende... så flytter jeg om to uker, så det blir enda mer spennende, å flytte en 180l. med fisk til en verdi av over 2000,- :S

Men har en dialog med zoo-1 og de har masse bra tips og triks, bla. en stoooor balje som de låner ut, som jeg kan sette opp mens jeg flytter karet..

Men det blir først om 3 uker, så får jeg komme meg til rette i mitt nye hjem og begynne på nye planer (les: 450l. leopoldi-kar!)
Heia!Kjekke greier dette her Koslig og lese og sjå kor du får det til,og at det pakkar på seg med kar
Eg var på zoo`en mandag kveld,det kom inn plantar frå Tropica :eg var i himmelen,men lommeboka vart tom Flotte plantar og god kvalitet ,so då betalar eg gjerne en del.Denne plantemixen har til tider dårlig kvalitet.
Såg etter om det var komt inn guppy-yngel,men du hadde visst ikkje vore der med det enno,det er kjekt at dei tek imot,har sjølv vore der med anc-yngel.
Når det gjeld muligheiter for å få fatt i brukte kar,so er eg enig med deg i at det sku ha vore enklare og få fatt i,her må da vere ei masse med slike i distriktet.Eg har også sikla på det storekaret uti Vik,men leiligheita mi romma ikkje størrelsen.Du må ta bilder når du får fiskane dine fra Oslo,men det er no kjekt å sjå bilder uansett.Fylje me`på tråden din selvfølgelig,e no berre på andre sia ta Eidet

mvh
Kjekt å høyre ewi, så ancistrus-bebisene dine i et kar der nede

Ang. 450l. juwel-vision som står der, så fikk jeg et meget godt tilbud på det, skal tenke i kveld og bestemme meg til imorgen.

Men tror allerede at det blir kjempefint kar! og har plass til det nå når jeg flytter til eget hus Trenger bare å jobbe noen lørdager i månedene framover så får jeg råd fikk lov å kjøpe det på avbetaling...

Fikk og en slamsuger fra webzoo idag, hendig sak, rensket bunnen utrolig effektiv, men jeg måtte bruke hevertmekanismen, da delen som skal inn på krana ikke passer, så jeg kan ikke strømme vann tilbake enda, men skal ned på en rørleggerbutikk å få tak i en kobling

Jeg har ikke levert guppy-yngel enda nei, siden jeg fikk tak i 140l. men må nok levere snart, da det er nærmere 50stk! som akkurat har begynt å farge ut.

PÅ ONSDAG KOMMER LEOPOLDI! de må nøye seg med 180l. i omtrent en måned, men så får de nok en splitters ny 450l

PS: hvis noen har røtter som er lange og greinete, eller har amazonas-sverdplante, er jeg meget interresert i å kjøpe dette. (til Leopoldi-biotop)
Var på butikken og tinga et juwel vision 450l. møbelakvarium idag! uæææh, skummelt :P

Men fikk lov å ta det på avbetaling... så om nøyaktig to uker, skal jeg starte med oppsetting av leopoldi-artskar.

Har tenkt å beholde det innvendige juwel-filteret, og evt. supplere med et ekstra utvendig filter hvis jeg finner det behøvelig, det blir bare snakk om 7 stk.
Pt. leopoldi, og 4-5 maller som jeg ikke har bestemt meg for enda, så det blir mer en god nok plass.

Jeg vli lage en slags dobbel bunn i dette karet. med sand først, dernest mallehuler, og ymse røtter stablet over disse om et tak/ekstra bunn, som jeg skal feste planter på, hovedsaklig amazonas sverdplante, og høye, tynne planter som kommer fra amazonas elva. også noen anubias barteri som er utmerkete eggfeste-planter

Har tenkt på en skiferbakgrunn, men skal teste dette på en plate for å se om det tar seg bra ut først.

Men, noen som har et tips om maller som passer i dette karet? må komme fra amazonas, og like vann med PH 6.0.
På onsdag kommer Pt. Leopoldi!!!

Har fanget det meste av guppy og flyttet de, og skal flytte noen flere fisker som kan stresse litt, Bla. Regnbuelaboene mine.

Har fått tak i en tetra testkoffert, så har sittet i helgen og målt alt mulig, på bade kranvann og akvarievann..

Kranvannet hadde: 0 KH, 0 GH og 6,0 i PH..

Akvarievannet hadde: 0 nitrat, 7.5 i PH, 0 Amoniakk, litt nitritt, men ikke nok til å komme på det oransje feltet... Men hadde en GH på bare 4?? det forstår jeg ikke så mye av... Jeg vet at det betyr bløtt vann, og jeg har GH-salt, men er interresert i hva som påvirker GH?

Og så lurer jeg på om Pt. Leopoldi vil ha hardt eller bløtt vann... skal ta et vannbytte imorgen, så lurte på om jeg bør øke GH, eller la den være.. men uansett bør jo GH være over 6 vel???
Her står det om hvilke verdier leopoldi foretrekker. Regner med at du har grus eller stein i akvariet som påvirker gh og ph siden verdiene er høyere i karet enn i kranen.

Du trodde vel ikke at jeg ikke har sett på profilen til pt. leopoldi?
har sett på den minst 150 ganger... er så spent

Takk for tipset om stein og sand, det tenkte jeg ikke på! jeg har jo en liten sandflekk midt i karet, som kommer fra stranden... den må inneholde skjellbiter...
men den øker ikke PH mer en 1-1.5...

Er det noen som har tips til ting som kan hjelpe på stress? de har en lang reise foran seg, 8 timer... har hørt at akvariesalt kan hjelpe mot stress, siden det letter saltutskiftingen... stemmer dette?

Skal snart i gang med et vannbytte, støvsuge litt til leopoldiene
Jeg ville ikke brydd meg med salt. Det beste du kan gjøre er å ta tilvenningen til det nye vannet over lengre tid enn du pleier, og slå av lyset når de er kommet i karet slik at de får ro.
Slå av lyset.. vil ikke det bare skape forvirring og uro? hmm...

Kanskje jeg skal prøve det...
I natt kom tender med Pt. leopoldi fra oslo, og skal si spenningen var høy når vi åpnet isoporkassen og løftet opp hver vår pose og prøvde å se gjennom logoen på posen...

Den lever! sa tender. Det gjorde fisken i min pose og! sa jeg, og vi løftet ut en etter en, og det viste seg at alle 7 levde i beste velgående!!!

Turen hadde tatt hele 12 timer, da fjellpassene var stengt. Men det er noen tøffe VF dette her tydeligvis, for allerede en time etter at de hadde blitt forsiktig håvet opp i akvariet, så jagde dem de stakkars guppy-yngelene som var igjen og spiste dem. (!)

Idag kom jeg hjem og skulle få se de med lyset på for første gang, og jeg fikk nesten sjokk! For noen fine fisker! dette var over mine forventninger... makan til grasiøs og kraftfull fisk har jeg aldri sett før!

Så jeg tinte opp noen frosne artemia og doserte forsiktig 5-10stk. og så at de fløt med strømmen... leopoldene sto stille og så at de fløt forbi, så jeg tenkte at det var vel litt tidlig å prøve seg på mat, så jeg studerte de en liten stund til, og da så jeg en av de større fiskene ble litt utålmodig, og tok en artemia i et superraskt napp!

Og da fikk de andre farten på seg og de spiste opp alt, så jeg ga dem en liten dose til..

Takk skal du ha tender, dette var spennende!

Neste steg blir å sette opp 450l. min i huset mitt, på mandag. jeg skal fylle det med vann og kjøre inn i 3 uker, før jeg flytter leopoldiene dit, mens jeg setter opp 180l. på nytt, for deretter å tappe ut 450l. igjen, slik at jeg får tid til å sette det opp perfekt som artskar for en utrolig fisk som heter Pterophyllum Leopoldi!
Glemte bilder! tok noen mobilbilder av stimen!
Gratulerer med flott fisk!Du sitter vel bare foran karet nå og nyter synet Er det ungfisk?Når får de den spes flekken,er den medfødt eller kommer den når de er voksne?
Du får ta Tender med på omvisning på den fine øya vår,om han da ikke er opptatt eller har dratt
Er spent på nye bilder av gjengen,fine er de lell!

mvh
De har den karakteristiske blå flekken bak hodet, og en lenger oppe på ryggen i tilleg som også er blå, men på de bildene jeg har sett av de, har den vore svart...

Det er ungfisk ja, så jeg kan nok forvente noen cm. ekstra!

Litt vanskelig å se på disse bildene, men må nok få meg et kamera snart
Der var de første bildene ja! Nice!!!
Husk å bruke den Flubenolen jeg ga deg. Viktig å avluse VF Scalarer

Gleder meg til å se bilder av dem i storkaret
Du er vel ikke hjemme allerede tender?

Jeg kokte opp vann og blandet ut flubenol, lot det avkjøle seg, og doserte det i vannet over en times tid...

Idag var de virkelig grådige på artemiaen
de spiste opp en hel firkant, men mer får de ikke før kvelds!
Fikk mange gode råd ang. flytting på butikken igår, de ville mer enn gjerne hjelpe meg... 450l. skal få stå fra mandag i 3 uker før leopoldiene flytter kjapt dit (3min. kjøretur)

Så må jeg sette opp 180l. på nytt og kjøre den inn igjen. tenker det skal bli et selskapskar som før...

Da kan jeg tappe ut 450l. og lage det skikkelig fint til leopoldiene
Symbiosemannen
Du er vel ikke hjemme allerede tender?


Langt ifra. Skal være på turnè frem til 29 mars

Så bra at Leopoldiene spiser godt. Jeg har opplevd at de kan "furte" litt i perioder, men hvis alt er bra så er de noen skikkelig glupske skapninger. Kos deg videre med dem
tender
Langt ifra. Skal være på turnè frem til 29 mars :(


Hvor lenge er du i ulsteinvik da?
Det lurer jeg også på
Uff,glemte og spørre om det går bra med dine små?
Symbiosemannen
[QUOTE=tender] Langt ifra. Skal være på turnè frem til 29 mars :(


Hvor lenge er du i ulsteinvik da?

Vi dro videre dagen etter at du fikk fiskene
Tilfeldig bekjentskap
© Runar Heskestad
Reklame for plussmedlemskap