Økosystemet (side 5)

Ja,dette må vi få se bilder av!Har venta tolmodig jeg
Hvordan skjermer du akvaria mot sollyset,gjør du noe spes?

mvh
ser ut som et flott kar, kan jeg spørre om prisen? lurer på å skaffe meg et kar selv rundt 300liter ++

ellers noen flere bilder da?
Har desverre ikke tatt noen bilder ennå....

Jeg skjermer ikke noe spesielt for sollys, det er ser ut som fiskene liker det! men når det er midt på dag, så trekker jeg gjerne ned persienner. Har ikke noe algeangrep, men kanskje fordi jeg bytter 30% vann 2 ganger i uken.?

Jeg betalte 10.000,- for 450l. og det var et flott tilbud, men har sett samme karet på dahlsdyrerike for 8500,- (eks. frakt)
Ellers så jeg på flere kar hos zoo-1 i ulsteinvik, i 300l.+klassen, det var mange ned i 6-7000,- men da ser det gjerne ikke så pent ut, som et juwelkar f.eks.

Har sendt deg mail ewi!
Jaja, har fortsatt ikke orket meg til å ta bilder enda, har så dårlig kamera og når det er så lyst ute, funker det ikke bra...

Har fått et nytt akvarium siden sist, med Ewi her inne..
Et pent 6kant-akvarium, som jeg ikke helt har bestemt meg for hva det skal brukes til enda... Men det blir sikkert bra! takk skal du ha ewi... fikk en liten guidet-tur rundt i akvariene til Ewi, og hun hadde en bra stil må jeg si, masse små minifisker og planter, og fine detaljer, sikkert mye jobb bak!

Jeg er litt mer fan av stort, rått, og naturlig, jeg da men samboeren min ville veldig gjerne ha et lignende kar med litt mindre fisker. kanskje 6kanten...?

180l. har fått litt fokus i det siste, og har nå kun ASIA-fisker... skal kjøpe 5 indiske glassmaller en dag, for mangler fisk i midt/toppsjikt i karet, og kanskje noe annet spennende, hvis de har noe.. (mest sannsynlig!)

450l. Kjører og går. ikke noe uvanlig der i gården, fikk ikke bestilt hopliancistrus eller små pleco, men de kommer så snart det er å få tak i, fikk jeg beskjed om.

Har lyst å flytte 140l. og gjøre det til et malawi-kar.. virker spennende med afrika fisk.... ciklider,øreål osv...

Har også satt opp 20l. på nytt, inne i møbelet til 450l. tenkte jeg skulle kjøpe en kampfisk?
Heisann,et "dårlig" bilde hadde vært artig og sett
En sen kveld,med regn og tunge skyer,et laken foran vinduet,og vips så er det mulighet for et mobilbilde...
Nyskjerrig jeg? Ja,gjett! Hvordan går det med leopoldiene?
Leopoldiene har det kjempefint, passer flott sammen med C.aneus.

Har lest masse på en super pterophyllum-side: finarama.com...

Der sto masse interresant gitt bl.a. en artikkel om yngling av leopoldi!
Har virkelig lyst å få yngel.

Det sto nøye beskrevet hvordan han gikk fram, og det virket ikke uoverkommelig... vannverdiene har jeg i orden allerede: PH 6.0 DH 4 og KH 4, var verdiene han hadde når han fikk yngel, og det er akkurat de verdiene jeg har i karet i dag

Han hadde en kjempesverdplante som de la egg på, og der må jeg si at jeg må skaffe meg noen lignende planter, med høye blad, som kommer høyt opp i karet. bra eggleggingsplass.

Han dimmet også lyset ved vannbytte, for å simulere overskyet/regnvær, og foret også etter vannbytte.. jeg forer også etter vannbytte, for å simulere regnskogen, når insekt og annet for blir skylt ut til alle sultne Leopoldier. Men det med å dimme ned lyset, har jeg også lyst å få til... må bare kjøpe en dimmer

Vil også prøve å få til litt mere temperaturforskjeller... legge opp til årstider. hetebølger, regnskyll. osv. Lage en uregelmessig "værplan" på en måte.

Og sist men ikke minst, må jeg legge opp til bedre foring. nå får de artemia, oksehjerte, og flakfor med høyt proteininnhold (de vokser) men de får desverre mat bare to ganger om dagen, og da kanskje litt mye... jeg lurer på å kjøpe en forautomat, som forer mens jeg er på jobb.

Alt dette, kombinert med litt roligere vannbytter (fisken blir litt skremt av metoden jeg bruker nå) Skal gi helt optimale forhold for yngel! Det som gjenstår å se, er om jeg har to forskjellige kjønn, og om noen av de vil bli et par... de er ca. 1 år gamle nå, og blir vel kjønnsmodne om en stund.. Men da ligger alt til rette!
Bilder!
Igår tok jeg noen bilder, de ble litt uklare pga. mobilkamera, men det viser iallefall oppsettet og fiskene detaljene må nesten oppleves i virkeligheten uansett

PS: var våken til kl. 02.00 for at det skulle bli mørkt nok!

[External Image]
[External Image]
[External Image]
[External Image]
[External Image]
[External Image]
[External Image]
Heise det!
Kan tenke meg at dette er flott i "levende live"!Du er da bra snill som sitter så lenge oppe for at vi skal få bilder fra deg...

Håper du kommer med flere bilder senere også , så vi får se hvordan karet vokser seg til,blir virkelig fint dette
Har ikke hendt så mye nytt her, og det er egentlig bra... har fått litt tigersnegle-egg her og der, men regner med at de ikke klekker uten brakkvann?
Fikk tatt mange fine bilder idag, er overskyet vær!

180l. min har forandret seg masse, med en værål, og 7 indiske glassmaller som er veldig sky for øyeblikket. og en voldsom plantevekst. har utrolig klart vann i dette karet, helt krystall, fordi jeg har satset på fisker som nesten ikke trenger foring. forer nå kun litt 1 gang per dag. har også byttet ut 300l/t.pumpa, med 500l/t sirkulasjonspumpe. Noen bilder:

[External Image]
Fikk tatt mange fine bilder idag, er overskyet vær!

180l. min har forandret seg masse, med en værål, og 7 indiske glassmaller som er veldig sky for øyeblikket. og en voldsom plantevekst. har utrolig klart vann i dette karet, helt krystall, fordi jeg har satset på fisker som nesten ikke trenger foring. forer nå kun litt 1 gang per dag. har også byttet ut 300l/t.pumpa, med 500l/t sirkulasjonspumpe. Noen bilder:
[External Image]
Værål:
[External Image]
Laboa:
[External Image]
SAE:
[External Image]
KAE:
[External Image]
Rot:
[External Image]

I 140l. yngler guppyene konstant.. nå har de 2 første blit gamle og svømt bort, men har en igjen, men lurer på å flytte alle over i 6-kanten og prøve meg på et lite afrika-kar.
140l.
[External Image]
Sjoko:
[External Image]
Yngel:
[External Image]
hexagon:
[External Image]

I 450l. har jeg kjøpt noen nye planter, og måtte se meg tvunget til å kjøpe ancistrus og pleco, som ikke er ekte herbivore.. det var det jeg ville har, men fikk ikke tak i.. så kjøpte 3 bebi-ancistrus, og en liten pleco, som har gjort en god jobb med algene. leopoldiene blir store og feite, skal avtrappe den harde foringen nå, de blir vel snart utvokste. C.Aneus har blitt gode og runde, og viser lektendenser, ved at to og to "danser" oftere og oftere... kanskje blir det yngel?

450l:
[External Image]
[External Image]

Har også et lite kar under 450l. som har en kampfisk, som jeg kjøpte nesten uten finner, og slapp.. nå har han et nydelig slør, og er kvikk og fin
[External Image]
Linken til youtubevideo virket ikke, så klikk på denne:

PS: to kanarifugler som bråker!

http://www.youtube.com/watch?v=WNRJGRFpwh4
Fant ut vewd hjelp av fiskebasen, og en god ancistrus-artikkel At jeg har fått tak i 3stk. A.Dolicopterus. og det er jeg fornøyd med, liker de hvite båndene på finnene men er fortsatt ikke sikker på om den andre loriicidaen er en vanlig pleco, eller en vanlig gibbiceps jeg har, noen tips for å skille disse?
Har nå fått tak i hobligancistrus L-017! for en flott fisk, kjøpte den på lørdag, men har ikke sett den ute i det åpne, før idag... den har en veldig grønn farge, med masse lyse prikker... og den er 100% plantespiser blir spennende å finne ut mer om denne fisken!

Hadde også royal pleco inne på bestilling.. har ventet på disse fiskene i nesten 3 måneder nå, så ble veldig glad når jeg hørte at de hadde komt!! etter en ukes karantene-tid kom jeg til butikken og så min 017, men hvor var royalen?? hmmm...

Ja, det hadde den nye assistenten blandet med de vanlige clovn-plecoene, og solgt for 99,-!!!!!!!! @#+"&%!!! 99kroner for en royal pleco, som jeg hadde ventet i måneder på... de ligger vel vanligvis på rundt 400,-...................

Så en heldig person har en royal pleco, men vet sikkert ikke hvilken fisk det er engang... jaja, jeg spurte om de kunne få inn 2 nye til meg (fikk blod på tann) og det kunne det få tak i kjapt, nå som de har funnet en leverandør. så jeg får kose meg med min 017 så lenge, jeg tror det er han som spiser opp agurken om natta... men uheldigvis har han funnet et skjulested hvor jeg ikke kan se ham...

mine andre fisker, 12aneus, 7 pt.leopoldi 3ancistrus og en ukjent pleco. har det fint for tiden, jeg har lært meg å fange insekt med håv, og det setter særlig leopoldiene pris på! mmm... levende for

Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap