Hvorfor de forskjellige lys, hva er hva til?

Hører mye navn som T5, T8 osv. hva er de forskjellige til?

Lyset jeg har i akvariet nå er gåent, så må skifte det ut... hva til.
Det er ett kar med Malawi på 312L
T5 er den nyeste lysrørtypen. De er tynnere enn T8 og gir mer lysutbytte pr watt. Hvilke lysrør du skal kjøpe er avhengig av hvilken type du har siden de ikke kan brukes om hverandre i armaturene.

Lengden på lysrøret bestemmer hvor mange watt lysrøret har, og motsatt. Om du ikke finner noe skrevet på de du har så får du bare måle lengden og ta med deg målebåndet i butikken

Her er en produktomtale fra Hagens lysrør. Jeg bruker stort sett Life-glo (rent hvitt lys med god fargegjengivelse på planter og fisk) alene eller i kombinasjon med Sun-glo (litt gulaktig) eller Power-glo (litt kaldhvitt).
de som står i er helt vanlige amatur rør. 2x36w heter typ 42, er 120cm
Da har du nok T8-rør og watten er grei. Typ 42 henviser antagelig til fargespekteret på lyset. De forskjellige produsentene ser ut til å ha forskjellige benevnelser på de forskjellige spektrene de fører.

Til malawi så passer det antagelig best med litt blått- eller kaldhvitt lys. Hos Hagen blir det da snakk om Aqua-glo (nesten blårosa i tonen), Marine-glo (veldig blått i fargen) eller Power-glo (kaldhvitt). Kjenner bare til Hagens rør så når det gjelder andre merker så får du håpe andre kan stikke innom med informasjon.
Inaktiv bruker
Vi har aqua-glo til malawi!
Veldig fint lys!
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap