Vår malawibiotop.

Lager en egen tråd for vår Malawibiotop, i allefall er det en sped begynnelse.
Bestilt 4 stk. ungfisk 4 -5 cm, Nimbochromis Venestus som skal innføres i morgen den, 30.01.09.

Denne fisken tilhører gruppen rovfisk, og forekommer over hele Malawisjøen.

I naturen er den en fiskespiser, og ligger skult i sanden i bahold for småfisk som kommer forbi, og følgelig angriper disse med stor munn.

Går for å være en relativt lett fisk å holde i akvarium, men den blir stor.

I akvarium spiser den reker , artemia , flakfor og annet man har for hånden, og bør iflg. litteraturen ikk fores mer enn 1 gang daglig, i små mengder. Dette til tross for at fisken er på jakt etter mat hele tiden, men er kjent for å bli større i akvarium enn i naturen, grunnet overforing, noe som leder til innsnevring av eggstokker hos hunnfisk, og fedme.

---stay tuned...mer info kommer...
Første innbyggere.
Da er 4 stk. Nimbochromis Venestus inkvartert på sitt nye sted for livsopphold, forhåpentlig for familieforøkning.

Avklimatisering på 30 minutter måtte jeg nesten gi dem syntes jeg.

De svømte gladelig ut av posen de ble fraktet hjem i, og innfant seg fort med den sterke vannstrømmen som er i karet, rundt 5000 L/T.

Etter snaut en halv time, tok de inn første beskjedne måltid med flakfor fra Ocean Nutrition, som var som "sunket i sanden" etter 2 minutter.

Dernest begav de seg på å rive løs, et tilberedt måltid med lange grønne trådalger...bokstavelig talt er bakveggen nå, så godt som rein for alger...dette blir moro.

Har forhåndslagret endel grøntfòr + diet, også fra Ocean Nutrition. (Cichlid Vegi Flakes), så jeg tror ikke det skal by på store problemer å holde liv i fisken, hva fòring angår.
Venter vel nå rundt 14 dager, før andre individer, samt mer innredning blir et faktum.

Leser boken "Malawi Chichlids in their natural habitat 4.th edition", av AD Konings, samt annen Malawi-litteratur, hvilket førstnevnte er en bok jeg anbefaler på det varmeste...kostet noen kroner da. "Back to Nature Guide om Malawiciklider" av samme skribent, er heller ikke dum litteratur.

Bildene av ovennevnte fiskerase, under min profil ble litt uskarpe, grunnet vannstrømmen, men ser frem til å få lånt et digitalt speilreflekskamera, for å kunne by på bedre bilder...all for now folks....mer info og bilder kommer.

Takker for et bra forum!!

Tilfeldig bekjentskap
© Jeff Rapps
Reklame for plussmedlemskap