Sverddragere spiser på hverandre?

Har fått med meg at sverddragere kan spise på halene til fex slørhaler. Men kan de spise på halene til hverandre? Vi har tre sverddragerhanner (og 5 hunner), og de siste dagene har de to minste hannnene mistet henholdsvis tuppen av og hele "halesverdet" sitt. Den største sverddragerhannen (som virker som han har inntatt sjefsrollen..) svømmer rundt med hele prakten godt intakt. Kan han ha spist på de andre? Hunnene ser hele ut. Den ene Ancistrusen har også mistet litt av halen sin.
Alternativ synder er vel kanskje reka? Har en indisk kloreke som har spist flere neontetra, men nå ser det ut som han har bestemt seg for å la fiskene være i fred og heller være fornøyd med pelletsen sin...
Vi har også et gullguramipar, men disse virker ikke interessert i andre fisker..

Hvem er den sannsynlige halespiseren??
Det er nok Sverddrageren ja som er halespiseren.Sverddragere kan være litt aggressive mot hverandre (hannene) han største er sannsyneligvis sjefen (:
Vokser halen ut igjen? Hva betyr det for fiskene å miste litt av halen sin? Det virker ikke som om "ofrene" har noen problemer med den litt amputerte halen, men det er jo litt synd på de, da....
Finner vokser som regel kjapt ut igjen. Det er en viss fare for at det kan sette seg til i sårkanten, så et par ekstra vannbytter i perioden skader ikke.

Ellers hjelper det lite at det vokser ut igjen om synderen fortsetter å nappe. Du får følge nøye med, og skulle det ikke gi seg må nok enten synderen eller ofrene flyttes.
ElinH
Finner vokser som regel kjapt ut igjen. Det er en viss fare for at det kan sette seg til i sårkanten, så et par ekstra vannbytter i perioden skader ikke. Ellers hjelper det lite at det vokser ut igjen om synderen fortsetter å nappe. Du får følge nøye med, og skulle det ikke gi seg må nok enten synderen eller ofrene flyttes.


Vel, nå er den antatte synderen død og halvspist... Skjønner ikke helt hvorfor han døde, han så nå veldig pigg ut, og de andre fiskene ser fortsatt fine ut. Vel, det er sånn som skjer, han var kanskje litt gammel..?
Tilfeldig bekjentskap
© Holger Lockertsen
Reklame for plussmedlemskap