Corydoras uten bart!

Heisann!

I dag kjøpte jeg Metallpansermalle. Men den ene hadde ikke barter. Kommer den til å vokse ut igjen? Kommer den til å ha det bra da?

Håper på svar!
Det er ikke uvanlig at coryer fra dyrebutikken har ødelagte barter. Dette kan skyldes flere ting, blant annet at fisken har gått på grus/sand med skarpe kanter eller at det har dannet seg bakterier på bunnen som har tæret på bartene.

Om fisken flyttes over på rundkornet sand og ellers gis gode forhold så kan bartene vokse ut igjen selv om det hender det tar litt tid. Jeg har dessverre også erfaring med at de ikke vokser ut igjen. Mulig det har med årsaken til bartetapet eller at det har forsvunnet for mye vev til at det vil vokse ut igjen.

Det beste er altså å gi den gode forhold og vente og se om det ordner seg. Skulle noen av de andre også begynne å få mindre barter så bør du undersøke om du har riktig bunnlag og/eller vurdere behandling med medisin mot bakterier, for eksempel esha 2000.

Om det er nok igjen av barten til at de finner frem til maten så kan de klare seg fint i et skjermet område som det et akvarium er.
Tilfeldig bekjentskap
© andreas sveinsen
Reklame for plussmedlemskap