Holder det med han og hun for å få oppdrett på kampfisk?

Holder det med en han og en hu for at kampfiskene skal begynne å legge egg? eventuelt hvor lang tid kan dette ta før dem begynner? eller MÅ det være flere hu'er ?? stod noe her på forumet om at det er hu'en som skal taes vekk.. stemmer det?
Christer B
Holder det med en han og en hu for at kampfiskene skal begynne å legge egg? eller MÅ det være flere hu'er ??


Ja, hannen trenger bare en eggleggingsklar hunn. Vet ikke hvem som har sagt de må være flere, men det stemmer ikke.

Man får ikke et fungerende par uten videre. Man kan ikke bare ta to tynne fisker rett fra butikken, sette dem i samme kar og tro at "nå blir det egg".

Kampfisk har sitt navn etter sitt humør og aggressjon. De kan finne på å angripe - både hunner og hanner. Det gjelder altså ikke bare hannen. Hunnen kan like gjerne finne på å gå løs på han! De kan drepe hverandre.

Derfor anbefales det ikke å sette dem direkte sammen. OM du skal prøve det, skal du ikke gå fra akvariet. Hold deg der en god stund og overvåk dem nøye. Og i tillegg må karet være stort nok til at den ene parten kan rømme langt nok unna om den blir angrepet! Du må også ha en reserveløsning klar om de ikke tåler trynet på hverandre. Et sted (akvarium) du kan plassere den som blir angrepet. Ikke ty til boller og baljer. Sørg for å ha en ordentlig løsning klar.

For å kondisjonere fisk til å ville leke og legge egg, kreves det litt innsats i forkant. God pleie, gode vannbytterutiner og mye god mat (ikke det evinnelige flakfôret dag ut og dag inn...!) i noen uker først, så vil de kanskje føle seg klare for litt lek og egglegging.

LES denne siden om oppdrett av Betta.

Christer B
eventuelt hvor lang tid kan dette ta før dem begynner?


Du skjønner sikkert at dette er levende vesener og ikke roboter du kan programmere til å levere deg egg når du vil det...hvis du tenker deg litt om

Det er et spørsmål som er umulig å svare på.
Tilfeldig bekjentskap
© Mona Opland
Reklame for plussmedlemskap