Egg?!

Jeg lurer på en ting. Når en fisk har lagt egg så er det stor mulighet for at det kommer andre og spiser de. Yngel kan man jo putte i fødekarret, men kan man det med eggene? Eller blir de ødelagte da når du flytter dem?
Kommer helt an på hva slags fisk det er snakk om.

De fleste egg kan vel flyttes på den ene eller andre måten, men mange av ynglene til eggleggende fisk er så små at de vil komme seg ut av fødekassen når de klekkes og har brukt opp eggeplommen. Da er det bedre å flytte de til et plastakvarium eller lignende.

Mye enklere å svare godt på et spørsmål når du sier hva slags fisk det er snakk om
det er sebrafisk og dvergacara, vet ikke helt om acaraen legger egg, men sebrafisken gjør i såfall det, og det er kjent for å spise de opp.
Acara har jeg ikke peiling på, men vil tro de bedriver yngelpleie - dvs. passer på egg og yngel. Mer utfordring når det er andre fisk i karet såklart, men uansett er det ofte greit at ikke 200 yngel klarer seg...

For det første krever de masse plass når de vokser opp, og for det andre skal de selges/gis bort også

Sebrafisken er egentlig helt grei å få lek på. Du kan sette opp et lite akvarium, fylle bunnen med klinkekuler og flytte sebrafiskene over. Eggene strøs over bunn, og vil falle innimellom klinkekulene slik at foreldrene ikke får tak i dem. Når fiskene har lagt egg, flytter du foreldrene tilbake til hovedkaret, og yngelen kan klekkes og vokse litt i plastkaret en stund før de flyttes tilbake med foreldrene.

Husk at oppdrett er morsomt, men yngel krever overraskende mye plass, så du skal ha litt kapasitet når det gjelder oppvekstkar, og også muligheten til å få solgt de når de har blitt store nok.

Så små yngel som sebrafisk trenger også litt planlegging når det gjelder mat, mener at disse spiser infusorier helt i starten

Finnes sikkert masse tråder om dette på AF om du søker litt også.
Tilfeldig bekjentskap
© Kristin Torgersen
Reklame for plussmedlemskap