Revestrekenes akvarieverden (side 111)

Vet at de har begynt med klasse A og B på Riliene i Tyskland siden den til tider er litt ustabil. Burde jo kanskje innført det her til lands også, mye varierende kvalitet ute og går på disse. Hvordan er de flekkete Riliene dine? Har fått noen par underveis som nesten ikke har rødt i seg, men disse ender som regel oppi Discus karet.

Nå er det en ny runde C. Cochui egg til klekking her i Bergen, første ladning på seks egg resulterte bare i et som klekket. Satser på at dagens fangst på ett helt egg gir 100% klekkerate.
[External Image]
Litt varierende prikker/flekker, legger inn tre eksempelreker Det dukker også opp lyseblå med litt rødt eller sort, og nesten gjennomsiktige med bare en liten antydning til rødt. De fleste blå er rene i fargen, og alle de grønne er bare grønne

[External Image]

[External Image]

Jeg krysser fingrene for det cochuioppdrettet ditt, håper de blir mer produktive etterhvert. Jeg mistet dessverre alle mine av en eller annen bakteriell infeksjon
De flekkete der er fortsatt godkjent Rili og vell så det.

Ja, blir spennende å se om det blir vellykket cochui oppdrett eller ikke. Men nå virker det jo som de er i gang, iallfall i det små.
Nye fisk i hus
[External Image]
19/12 møtte jeg Linda i kjelleren til Amundsen (Aquamanias) på Kløfta og hun hadde med seg 5 flotte Corydoras sp. C142, 6 unge Ancistrus sp. L213 (se bildet under) og mange flotte planter til meg Vi kjøpte også en stim med 20 Nannostomus eques.

[External Image]

Vi skulle samtidig hente fiskekassene fra Brasil men de ble forsinket i Tyskland så vi måtte vente et helt døgn til før vi fikk dem. Da vi endelig hadde kassene i hus fredag kveld (20/12) var vi veldig spent, fisken hadde jo vært på reisefot i maange timer, de ble sent fra Brasil 17/12 (brasiliansk tid/dato). En kasse inneholdt 8 store discus, samtlige var mer eller mindre i live da vi fikk dem over i bøtter men det så ikke helt bra ut. Vannet i posene var iskaldt, mulig det har reddet dem, sakte nedkjøling av kroppen fikk dem kanskje i en slags dvalemodus for en periode? Ett par fisk oppførte seg noenlunde normalt etter omstendighetene mens flere av de andre stod med hodet over vann og snappet luft. Vi varmet vannet sakte opp og kjørte luftesteiner på full guffe i bøttene samtidig som vi gav dem en sakte tilvenning til vårt vann. Til slutt hadde vi ikke annet å gjøre enn å putte dem i 375l og krysse fingrene. 5 discus begynte å svømme normalt i løpet av kvelden, 2 stk ett døgn senere og den siste lå på bunnen i tre dager før den kviknet til. I dag svømmer alle 8 rundt, spiser og oppfører seg normalt så jeg håper de er over den verste kneiken Bilder av nykommerne under, i dårlig kvalitet da det er lite lys i karet.

[External Image]
Dette er fisken som lå flat i tre dager, flisete finner har den men de blasse øynene begynner å klarne og jeg håper eSHa 2000 tar finneråte og eventuelle sopp/bakterieproblemer.

[External Image]
Flere av de nyankomne discusene er store, tipper 20 cm med mitt dårlige øyemål Jeg er veldig spent på hvordan de kommer til å ende opp når de farger ut, håper det er mye rødt og turkis i dem.

[External Image]

[External Image]

[External Image]
Fiskekasse nr.2 inneholdt noe jeg håper er 7 Panaqolus sp. L397 (alle klarte turen og ser friske ut så langt). Vi så jo disse mallene når vi var ved Rio Curuá (se bildet under) og da er det ekstra artig å ha i karene her hjemme.

[External Image]

Det kom også 7 Hypancistrus sp. L401 fra Rio Curuá, men der var to stk døde ved ankomst. Siste art i Brasilsendingen var en pose med 9 Corydoras hastatus av alle ting, hverken sjelden eller dyr fisk men jeg måtte bare ha dem De små coryene var skikkelig pigge etter den lange turen.
Morro og se….kjempefine bilder som alltid. Hørte av Geir at dere hadde hatt en kjempetur og når en i tillegg får med seg fin discus til minne om turen er vel det meste på plass…….. Hvordan har det gått med discusen fra den forrige turen, lenge siden jeg har sett noen bilder eller hørt noe mer om dem?
Ja den turen var flott og ekstra artig å få nye discus i hus når man har vært i områdene de kommer fra Gleder meg til å se hvordan de blir når de har slått seg til ro. Vi mistet de andre discusene, bortsett fra leksparet, i en varmekolbekræsj tidligere i høst (innlegg 2156), ingen ålreit opplevelse
Det var trist å hør, godt dere fikk reddet leksparet. Får håpe de blir produktive så du får erstattet noen av de som gikk tapt. Dere kjøpte noen Hecel også, de gikk vel ikke i samme karet og led samme skjebnen?
Leksparet gikk i ett annet kar så det er derfor de er i live. Vi mistet alt i varmekolbekaret, discus, heckel, maller og cory, skikkelig tragisk.
Au da!!!!! Hadde det skjedd i karet mitt nå er jeg redd jeg hadde lagt hobbyen på hylla igjenn...... Han jeg kjøpte CO2 anlegget mitt av hadde det skjedd det samme for i en 1000L full av discus og planter++++ Alt utstyr blei solgt ........CO2 anlegget var det siste som forsvant ut av huset.........
Rita, pakket opp mine etter en tur på 69 timer. De ble jo stående en natt i Frankfurt, og normalt steller "Animal lounge" godt med dem. Dette var ikke gjort denne gangen. Alle mine levde ved ankomst, men mistet en discus og 5 Geophagus. Nå ser det veldig bra ut.
Discuskassen var ikke rørt men maller og cory hadde nok fått noe stell, kanskje de syns det er vanskelig å håndtere discus på flyplassen Jeg er veldig glad det gikk så bra etter en så lang reise

Synd du mistet så mange ciklider Geir, men enda godt de fleste discusene klarte seg.
Plussmedlem
Gratulerer med mye flott fisk, Rita. Får håpe de klarer seg fint! Jammen litt lekre de C142 også - vi får høre om egg og yngel i løpet av vinter'n, vel?

Discus, 12 dager i norge
[External Image]
I dag er det 12 dager siden discusene kom fra Brasil og de har kommet seg veldig etter den lange turen. Den fargesterke i front er en av de gjenlevende Nhamundã'ene våre, vi tok sjansen på å sette nykommerne i samme kar som duoen. Vi plukket ut de fleste røttene fra karet, de har bare noen få i hver ende, litt mer oversiktlig da, men jeg burde skrapet alger før jeg tok bildene

[External Image]

[External Image]

[External Image]
Lokasjon Cuioeua, Brasil
Vidunderlig vakre fisk... Sukk...
Kjempefin discus Rita!!!!!
Hvilke vannverdier har du i karet og hva forer du de med? Får du de til å spise granulat?

De ser virkelig ut til å trives......
De er flotte disse discusene Sissimor, og så er de forholdsvis sosiale av seg... vi har jo karet på soverommet og jeg har puten min ved siden av den ene kortveggen, når jeg legger meg kommer de i samlet flokk for å studere vesenet på utsiden av glasset

Finn-Erik, Nhamunda'ne spiser alt utenom oksehjerte (det vil de ikke ha), mallepiller, meitemarksticks, flakfór, frossenfór og discusgranulat går ned på høykant. Nykommerne spiser også mygglarver, flakfór og granulat, og i kveld begynte de faktisk å sloss om maten, det er første gang etter at de kom i hus. Ca vannverdier er Kh/Gh ikke målbar, pH rundt 6 og en temperatur på 28-29 grader.
[External Image]
Nysgjerrige discus som ikke har farget ut enda

[External Image]
H. eigenmanni i lek
[External Image]
I går flyttet H. eigenmanni inn i hulen for å produsere årets første kull, i dag er hulebunnen dekket av små grønne egg.

[External Image]
I går fanget jeg de små coryynglene jeg fant i CW049-karet, 12 concolor og en bitteliten pygmaeus flyttet til 160l og to jeg tipper er CW032 (se bildet) havnet i en breedingbox inntil jeg ser hva de er. Jeg har tenkt mange ganger at jeg skal ha egg fra hver enkelt art i hver sin BB men sånn går det ikke, jeg plukker litt her og der og alt havner i samme boks. Litt spennende når man går og venter for å se hvilke arter de små er.

Concolor, oiapoquensis, C121 og CW032 er stadig i lek for tiden så nå henger det BB både her og der på akvarierommet Ancistrus sp. L107-hannen har akkurat sluppet løs noen små yngel så nå må jeg ha en opprenskning i karet, det begynner å bli overbefisket der.

[External Image]
C142

[External Image]

[External Image]
De svarte sakura'ne formerer seg bra, og det dukker ikke opp mange feilfargede
C142 er virkelig en nyyydelig cory! Husker så godt at de blunket til meg på Oslo City, før Linda kjøpte dem. Håper virkelig du lykkes med dem, og at det blir flere
De er veldig fine Sissimor, og jeg håper de vil leke en gang, det er jo bare en hunn etter hva jeg kan se og det hadde vært greit med flere
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap