Voldsom durlyd fra pumpa og det lukta bittelitt brent??

Hei

jeg skulle på toalettet i natten her..
Da hørte jeg en durelyd fra den innvendige filterpumpa i akvariet..Vekka mannen i huset og fikk han ti å nappe ut kontakten og ta opp pumpa for å se.Han lukka den opp, og vi kunne ikke se noe galt, og da han satte den på igjen var lyden borte..Den er nok et par år gammel,så vi tenkte at nå må vi bytte den..
Men er jo mest redd for fisken da..den kan nok ha stått slik en time eller noe. de svømte uberørte...Håpe de vil klare seg og ikke har fått noen gasser i vannet...Noen som har opplevd det samme, og i tilfelle hvordan gikk det?

Vi kommer til å kjøpe pumpe til tirsdan når butikken åpner igjen, i mellomtiden må vi bruke den vi har og følge med at de ikke kommer tilbake.de kan vel neppe klare seg uten pumpe til tirsdan???.

Lurer på hva det var altså..Lukta som om den hadde gått varm på en måte, men var svak lukt altså,ikke sånn at man merka den så innmari..men lyden ble borte etter at vi tok den ut og satt den på igjen..merkelig...
Kommer litt an på hvor stort karet er og hvor mye fisk som er i det. Hvis det er ganske stort og det ikke er mye fisk i det, klarer de seg nok fint uten filter til tirsdag, og du kan jo alltids ta et vannbytte eller to om dagen hvis du føler deg tryggere da.

Du kan alltids sjekke annonsene her inne om det er noen som selger et filter i nærheten av deg.

Hvis du ikke har andre innkjørte kar må filtersvampen ligge i karet og du må manuelt lage litt sirkulasjon rundt den med få timers mellomrom, evt hvis du har en luftpumpe kan du sette den slik at den blåser på filtersvampen.

Hvis du ikke klarer å holde bakteriene i live må du kjøre inn karet på nytt, og det hadde vel vært litt kjipt...
Hvordan sto pumpa når den lagde durelyden? Kan godt hende det var kommet litt luft inn i pumpa, så forsvant det når mannen din holdt på med den. Hvis du velger å la pumpa gå og det skjer igjen, kan du prøve å riste litt i den under vann, så kanskje det forsvinner.
Etter mannen fikla med den så har vi ikke hørt noe mer til den lyden, og lukta ble borte.fiskene har det fint,så da ser vi an.Pumpa funker fint igjen
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap