Er vannlemping en hobby? (side 18)

Plussmedlem
Bilder kommer!
Jeg tenkte jeg skulle prøve å dokumentere hele prosessen egentlig.
Nå har jeg tjuvstartet med at jeg allerede har bygd ferdig reolen, men skal prøve å knipse litt etter hvert.

Må først bare unnagjøre en fuktig helg på Stjørdal.....
Viktor
Bilder kommer! Jeg tenkte jeg skulle prøve å dokumentere hele prosessen egentlig. Nå har jeg tjuvstartet med at jeg allerede har bygd ferdig reolen, men skal prøve å knipse litt etter hvert. Må først bare unnagjøre en fuktig helg på Stjørdal.....


Høres bra ut!

Fuktig helg på Stjørdal? Jeg regner med at det er akvaristikk vi snakker om nå?
Plussmedlem
Har bestilt Mortenthaleri.
Skal komme 27.august. Sammen med resten!
Plussmedlem
Nja, kompisen har en badestamp så om jeg hiver meg oppi kan det kanskje klassifiseres som akvaristikk...?

Er nok fukt til innvortes bruk det er snakk om ja. (jeg er egentlig for gammel,for jeg gruer meg allerede til søndag)
Hæ? Når vart fuktig kveld einsbetydande med akvaristikk? har visst ein lang veg å gå før eg har lært all denne fiskenerd-terminologien. fuktig kveld for meg betyr framleis tenna i taket og mengder alkohol. Ta to zyrtec før du kabbar på kvelden sammen med eit stort glass vatn. Det gjer underverk for dagen derpå
Plussmedlem
Hehehe.

Vel, vet ikke om jeg kjøper den der helt, Liv. Er pollenallergiker (ja, underbygger nerde-inntrykket hardt her nå) og har brukt Zyrtec ganske lenge.
Ikke merket noen forskjell. Stiller meg også tvilende til hvilken effekt anti-histaminer skal ha på bivirkninger av etanolbruk.
Men for all del - synes man det funker så vær så god.

Personlig sverger jeg heller til øst-indonesisk jungelshaminisme. Funker som en drøm. Involverer menneskeoffer, men litt svinn må man tåle.
Ikkje øydelegge Placebo og sjølvoverbevisning-effekten for oss enklare individ! Det funkar fjell her-så det såh! Øst-indonesisk jungelhaminisme altså, med menneskeofring. Høyres lovande ut! Må jo prøve alt-for den fyllasjuka blir jo ikkje betre med alderen! Neste fuktige helg-I promise. Første som kabbar blir offer-ikkje heilt ulikt ungdomstida
Viktor
Har bestilt Mortenthaleri. Skal komme 27.august. Sammen med resten!


Ah..de er lekre! Skulle jeg nå finne plass til flere kar, så er et lite kar med bl.a noen Nannostomuser på ønskelista, har flere småkar fra noen og 50 liter til 75 stående i garasjen, i påvente av lyse ideer mtp plassering .
Viktor
Nja, kompisen har en badestamp så om jeg hiver meg oppi kan det kanskje klassifiseres som akvaristikk...? Er nok fukt til innvortes bruk det er snakk om ja. (jeg er egentlig for gammel,for jeg gruer meg allerede til søndag)


Hm..jeg tenker at det er å tøye denslags fukt , enten det er snakk om innvortes eller utvortes som akvaristik.. :p

Pfft..du bor da vel i 'hjemmebakst'land? Hvis man holder seg utelukkende til hjemmebakst av høy kvalitet , kun ispedd litt juice og isbiter og vann, så bruker denslags å gå utmerket, også dagen derpå.. Men klart, hvis man blander altslags gyselig 'bakst' , ikke minst disse som i realiteten er flytende sirup og topper opp med kattepiss( også kalt vin..) så er det jo ikke å vente annet enn skral form neste dag..

Vel, vel, lykke til i kveld og så får vi håpe for din del at naboene ikke liker å spille death metal ( eller ennå verre; dansebandmusikk) høyt tidlig på søndagsmorgene ..
Plussmedlem
Jeg overlevde - også denne gangen!
Men nå blir det hvite helger en liten stund fremover...

Lite med "hjembaksten" nå, Aqua. Det finnes ennå, bevares, men også trøndere har nå råd til å handle på Polet.

Fikk ånden over meg i går og måtte leke meg litt. Fiskene er henteklare om halvannen uke, så jeg kan ikke drøye den så mye lenger.
Dette er ikke endelig utseende, bare en test.
Viktor
Jeg overlevde - også denne gangen! Men nå blir det hvite helger en liten stund fremover... Lite med "hjembaksten" nå, Aqua. Det finnes ennå, bevares, men også trøndere har nå råd til å handle på Polet. ;) Fikk ånden over meg i går og måtte leke meg litt. Fiskene er henteklare om halvannen uke, så jeg kan ikke drøye den så mye lenger. Dette er ikke endelig utseende, bare en test.


Pfft,pfft..inntak av hjemmebakst har ikke noe med økonomi å gjøre, omtalte bakst av god kvalitet overgår langt det som staten tjener grovt på.

Ser jo lovende ut det de, hvor stort er karet?
Plussmedlem
Vel er bakekunnskapene gode her i midtens rike, men selv foretrekker jeg ting laget av velrenommerte produsenter og ikke en plastdunk med flybensin laget av Arne-Hans.

Karene er akkurat i underkant av 100 liter. Kjøpte tre stykk. Zoorud-kar.
Plussmedlem
Huhei!

Da fikk jeg melding om at driverne til LED-lysene er kommet, så nå blir'e ljust för tusan!

*Glede og lykke!!!*
Hm..dyktige bakere lager ikke flybensin..


Aha, tipper du er glad ja, nå som du har fått resten til belysningene, nå kan du jo riktig utfolde deg, blir spennende å se karene når de er ferdig oppsatte.

Plussmedlem
Aqualibre
Hm..dyktige bakere lager ikke flybensin.. ;) Aha, tipper du er glad ja, nå som du har fått resten til belysningene, nå kan du jo riktig utfolde deg, blir spennende å se karene når de er ferdig oppsatte.


Er spent selv også. Mulig ambisjonsnivået er høyere enn evnene. Stygt redd for det
Satte opp det ene i går, men JBL Zanzibar støver no inni hestegattet, så der må jeg skifte mye vann før det blir....vel, gjennomsiktig.

Neste kule pakke blir når fiskene ankommer. Disse skal jeg hente 28.
Plussmedlem
Vel... Det er ikke helt som planlagt. Men litt mer tålmodighet nå så blir det vel.
Jeg har bomma på utregningene for det øverste karet. Spørs om jeg bytter det med et eller to mindre kar. Blir knotete ellers.
Plussmedlem
Og sånn med lys og litt mer komplett oppsett.
Må ha ekstrafiltrering på det ene, da sanden støver noe jævlig (memo to self), men et par vannbytter og litt pumping action så blir'e.
Se der ja, nå begynner det å ta form

Bommet på utregningene, tenker du da på plassen du har over karet? I iveren over å ha funnet en hm..ledig plass, satte jeg opp et kar med ca 15 cm klaring fra skapet over..Det er upraktisk, ikke minst går det ikke an å helle vann i karet, jeg må bruke slange for å fylle det også. Får akkurat smøget filteret ut når det skal renses men det er også alt.

Ser dog ut som du har noe mer plass/klaring å gå på her?
Plussmedlem
Akkurat det jeg mener ja, Aqua.

Jeg har for liten plass over det tredje karet og opp til taket ifht det jeg hadde tenkt meg (har ikke tatt bilde av det. Det du ser er de to nederste og der har jeg beregnet ok plass). Får gi arkitekten sparken.

Jeg har lefla litt med tanken på å pumpeføre vannet opp i karet, men er ikke sikker på om jeg er så lysten på den sporten. Alternativene er da å bare bruke plassen som lagring for akvarieutstyr (noe jeg etter hvert begynner å få en del behov for), eller sette inn mindre og lavere kar.
Et ytterligere problem er jo da at 170 cm ++ opp i luften er det stort sett bare jeg som ser, så eventuelle innbyggere der oppe i Penthouse'n vil ikke være tilgjengelig for allmenn beskuelse, slik intensjonen var.

Jeg må fundere mer på dette...hmm
Ah, jeg trodde det var de avbildede karene som du mente det var for lite arbeidsrom over. Hadde nok satset på enten lavere kar der eller brukt det som lagringsplass. Å pumpeføre vannet opp, hadde jeg nok vært skeptisk til med mindre det er sluk i gulvet?

Småvokste eksemplarer av arten Homo sapiens som vil beskue de øverste karene må da kunne stå på en krakk ved interesse?
Tilfeldig bekjentskap
© Trond Stegarud
Reklame for plussmedlemskap