Plassering ved vindu

Jeg har planlagt å kjøpe meg akvarie lenge nå, men sliter med å finne en god plassering i leiligheta mi. Vil det gå greit å ha akvariet stående foran et vindu om jeg har rullgardin dratt ned forran vinduet? Det vil jo selvfølgelig se litt rart ut, men jeg tenkte for fiskene sin del. Klarer jeg å hindre ekstra algevekst ved å sperre for sola med rullgardinen? Vil jeg klare å holde temperaturen gjevn?
Det vil bli en veldig varierende temperatur der som vil gjøre det veldig vanskelig å holde akvariet stabilt... Bare tenk frosten om natten, eller solsteika i timesvis på den lille rullgardina, eller bare rett og slett dag/natt...
Jeg vil tro det har mye å si hvor stort akvariet ditt er med tanke på temperaturen.
Et lite akvarie med lite vann skal det ikke så mye til for å varme opp eller avkjøle vannet, men et stort et tror jeg ikke vil forandre seg så mye. Husk at det og i fiskenes naturlige verden kan være forskjell på temperaturen på natt og dag. Du sier heller iikke hvilke fisketyper du skal ha i karet.
Har selv satt en 300 liter inntil stuevinduet nå da det også her var den eneste plassen. Det er vel algene som vil være den største trusselen på sommeren. Men vil tro det kan reguleres litt ved å ikke bruke lyset i karet så mye.
Hvor ble det av svaret jeg skrev? Nåja, prøver en gang til. Jeg planlegger et kar på rundt 200 liter. Hvordan fisk er jeg fortsatt ikke helt sikker på, er i planleggingsfasen der. Greia er at det er eneste stedet jeg har plass til et kar som er mer enn 90 cm langt. Og under 90 cm blir veldig mye færre liter. Men om noen har noen forslag til plassende kar er det bare å rope ut. Om jeg plasserer det forran vinduet vil det jo bare bli den øverste delen av karet som kommer opp foran vinduet, men allikevel...

Edit: Kanskje det går an å få til en form for plate på baksiden? Det vil jo ikke løse problemet helt, men kanskje det hjelper litt? En svart finerplate eller noe sånt i tillegg til rullgardina.

Hvis du maler/lakker en plate som du bruker som bakgrunn. Eller bakgrunn med plate bakom, så har du i praksis en vegg som sperrer for sollyset. Da er jo problemet løst. Du vet, i nøden spiser fanden fluger. Men det er bedre å montere persjenne i vinduet som du kan bruke når det er sol, i stedenfor rullgardin.

Om det blir 1-2 grader forskjell på vannet innimellom gjør ingen ting, så sant du ikke driver premieoppdrett å må ha perfekte jevne farger. Det er større, brå temperatur forskjeller som ikke er bra. Men det er bl.a. det varmekolbene skal forhindre.

Lykke til videre.


Er overbevisst om at det ikke vli gjøre store forskjellen så lenge sollyset ikke går direkte inn i akvariet. Enten du dekker til vinduet eller bruker sånn plakat-bakgrunn eller annet som stopper lyset.
Da tror jeg jeg går for den plasseringa der og dekker til med plate bak og rullgarding/persienne! Da blir egentlig hovedproblemet å få frakta akvariet hjem fra butikken i en liten ford escort. Får tenke litt på den :P Takk for svar folkens!
Temperaturen påvirkes jo likvel enormt da! Tenk direkte sollys på en forholvsvis liten tank som raskt varmes opp, uavhenig av litt farge/papir....
Neon Bebop
Temperaturen påvirkes jo likvel enormt da! Tenk direkte sollys på en forholvsvis liten tank som raskt varmes opp, uavhenig av litt farge/papir....


Tviler på at det vil variere så voldsomt i temperatur. Det er jo uansett berre å henge opp ei persienne i glaset, så er jo problemet løyst.
bare en ting å gjøre - prøv Det går jo antagelig helt fint, og hvis ikke så er jo det ikke all verdens katastrofe -


Men jeg holder på mitt - at temperaturen stiger og synker uavhengig av en liten persienne altså Har du aldri hatt et rom med for stort vindu med direkte sollys?

men om det er katastrofe? neppe hvis ikke du er mer redd for det enn som så
Tilfeldig bekjentskap
© Håvard Støre Andresen
Reklame for plussmedlemskap