Inger Annes akvarieprosjekt (side 58)

Skikkelig bra annonse

Kanskje mandarinene din vet at du nå har alt klart, slik at de holder igjen for å tyne deg lengst mulig?



Ja, jeg får unektelig en følelse av at de erter meg. Klementine er fortsatt ikke sprengfeit, så det blir ingen overraskelse hvis de fortsetter i dag. Det er mulig de lar seg forstyrre av at jeg slår av overrenning og overflatesirkulasjon. De skal i utgangspunktet ikke gjøre det, men man vet jo aldri. Ting blir jo veldig uvant for dem.

Phytoplanktonet går virkelig så det suser - faktisk litt for bra. De vokser så fort at jeg ikke vet å holde tritt med dem. Jeg må dele kulturene når de blir for tett befolket, og det bruker de altfor kort tid til nå. Hjelp! Jeg har nå tre fulle flasker som trenger å deles, og jeg har ikke bruk for 6 flasker med phytoplankton så lenge jeg ikke har småtasser å fôre på.
Får satse på at det skjer noe snart da ,vi er mange som venter i spenning på hva som skjer
Inaktiv bruker
Heheh, Kanskje mandarin fisker er tankelesere i all hemmelighet? ;P
Er spennende dette ja. Klarer nesten ikke og vente på resultater.
En ny kveld, en ny lek; samme resultat. Fjotter!
Det er ingen tvil om at det er Klementine som bestemmer om de skal leke eller ikke. Lille Mandarin er veldig interessert i å leke i kveld også, men Klementine synes ikke det er så spennende i dag. Lille Mandarin forsøker å følge etter henne, og forsøker å lure henne med på dansen, men hun ser sånn passelig halvfornøyd ut, og blir ikke med på moroa. Jeg er 95 % sikker på at det ikke skjer noe spennende i kveld, men jeg har likevel, for sikkerhets skyld, stoppet overrenning og alt annet som må stoppes hvis jeg skal få tak i egg. Men jeg blir veldig, veldig overrasket om det skulle bli noe futt. Klementine er ganske avvisende.

Klovnene oppfører seg ikke pent i kveld heller. Det er helt tydelig at de ikke liker at mandarinene leker. Ellers så ser de ikke engang på mandarinene, men når de (mandarinene) leker, blir de altså hissige. De passer på rhodactisen, og jager rundt på mandarinene. De biter faktisk ikke, men dytter. Nå nettopp så jeg Fruen ta Lille Mandarin tvers over nesen sin, og svømme et godt stykke med han slik. Lille Mandarin var ikke særlig blid for behandlingen, og det kan jeg jo skjønne. Men, det jeg ikke skjønner er hva klovnene egentlig holder på med. Hvorfor liker de ikke at mandarinene leker? Hvorfor trigger leken aggresjonen deres? De er jo ikke så hissige ellers.
Veldig pussig oppførsel av klovnene. Synd det ikke går an å spørre dem om hva de holder på med...
Klovner kan som du vet være noen skikkelige hissigpropper. Mine overtok hele karet til slutt og derfor har jeg ikke klovner lenger.

Men håper selvfølgelig for din del at det er forbigående og at de roer seg igjen.
Jeg la ut et spørsmål om klovnene på Saltvannsforum, og fikk dette til svar:

"har selv 2 stk røde maroon klovner,. de skal også være agressive,. men de bryr seg nevneverdig ikke om noe som helst enn seg selv,. unntatt når de leker,. da starter de med samme dytte leken du nevner,.

ikke napping og jaging, men dytter unna stein,fisk koraller etc som ikke passer inn der de bor, selv anemonene de bor i får en omgang med dytting,.

så jeg tror nok at det er slik de er,. territorielle dyttere,. en annen ting jeg har observert med andre klovner er at de kan fange fisk og døtte dem i anemonene som mat.- heldig vis har ikke mine gjort det enda.

pass på at ikke mandarinen din ender oppi der.- "


Så da ser det ut at det kan være leksrelatert fra klovnenes side. Spennende! Jeg begynner å lure på om det er viagra i vannet her akkurat nå.

Jeg får sjansen til å sjekke om Dahls får inn peppermyntereker. Jeg skal innom Moss om 1 1 /2 uke, og deretter to uker etter det igjen. Da må det da være mulig å få tak i noe. Jeg er nemlig veldig klar for en eller annen form for saltvannsoppdrett nå. Himmel; jeg begynner å bli veldig utålmodig. Jeg vil det skal skje noe NÅ! Det ble forresten ikke noe av mandarinene i går, nei. Men det kommer nye sjanser. Jeg forsøker å være litt intensiv med fôringen, for det har helt klart noe å si, det har jeg erfart.
Joda de blir mer hissige når de legger og passer på egg .
Mine la egg flere ganger, men da var det i "nærområdet" de jaget vekk de andre fiskene,ikke i hele karet. . Så krysser fingrene for at det er dette de planlegger.,
Jeg har så lite kar at hele karet blir nærområde. De er ganske vittige å se på. Jeg har aldri sett noe lignende til den dyttinga. Jeg er vant med iltre fisker, og de glefser eller napper, ikke dytter! Men skulle det bli klovneegg også, ja da lurer jeg veldig på hva de tilsetter vannet i Askim! Jeg så forresten også Klementine snappe mat fra vannet i dag (Lille Mandarin har gjort det lenge). At de begge spiser frossenfôr har jeg visst hele tiden, men det har stort sett vært mat som har landet. Å se en mandarin snappe frossenfôret ut av vannet før det lander, er morsomt. Da sliter de i hvert fall ikke med matlysten! Ellers er jo mandariner kjent for å forsøke å stirre maten til døde før de spiser den. Dere får bare beklage at jeg er så ensporet for tiden, men jeg elsker mandarinene mine! De har virkelig blitt barna mine, de to der! Det er egentlig fordelen med å ikke ha så mange saltvannsfisker; man får et nært forhold til dem alle. Men jeg innser at jeg burde være litt forsiktig;
How to keep the Coral Reef Aquarium Gods Happy
Jeg tror Lille Mandarin er litt frustrert over at det ikke har vært noe særlig action de to siste kveldene, for i dag fotfølger han Klementine! Han går og tråkker i hælene hennes hele tiden. Jeg håper det fortsetter i kveld, for jeg er overmoden når det gjelder å få tak i egg. Det begynner å bli ganske mange kvelder jeg har sittet på vakt nå.
Er det MULIG??? I dag lå alt tilrette for et positivt resultat på leken. De danset inderlig, og Klementine var villig, veldig villig. De var nydelige å se på. Klementine var også virkelig rogntung, så hun har nok veldig behov for å kvitte seg med lasten snart. Så slukket lysene. Til forskjell fra de forrige gangene, var Klementine denne gangen helt klar for å gyte, selv etter mørket falt. Hun spente ut finnene sine, og holdt seg på den høyeste steinen og ventet på Lille Mandarin. Og Lille Mandarin dukket ikke opp! Hun svømte ut i vannmassene, og hang der og ventet på kjæresten, men han kom aldri. Litt senere så jeg henne svømme opp langs glasset et par ganger, men fortsatt ingen mann. Faktisk så jeg han ikke en eneste gang etter at lyset slukket. Han har trolig gått til sengs. Er det virkelig mulig å være så likegyldig når damen er så villig? Nå virker det som om Klementine også har gitt opp for natten, med mindre de sniker seg til et skjult treff etter at jeg har lagt meg. Jeg fatter og begriper ikke hva som går av Lille Mandarin. Han har fotfulgt Klementine i hele dag, og vært så ivrig på litt kos, og så møter han ikke opp når det gjelder? Hmpf! Mannfolk! Stakkars Klementine, sier jeg. Hun var så inderlig klar for å gå hele veien i dag. Og jeg, jeg begynner å bli grundig irritert. NÅR skal det klaffe? Hvorfor i alle dager kunne ikke Lille Mandarin ta seg av hustruen sin? Han er forresten veldig, veldig flott når han gjør seg til foran fruen sin. Men hva hjelper det å være flott når han ikke stiller opp når det gjelder?
Hi,hi, unnskyld at jeg ler, men hmpf.... Ha,ha!!!

Er det virkelig mulig
må ikke dra alle mannfolk over samme kam nå da.
hehe

Espen
Mine erfaringer med mannfolk er ikke de beste. Jeg roter meg bare borti det jeg kaller "virvelløse dyr", dvs. mannfolk uten ryggrad. Men jeg vet jo at det finnes noen ålreite der ute også, det er bare at de aldri befinner seg i min nærhet.

Nå er jeg virkelig imponert over Lille Mandarin. Som før nevnt er mandariner kjent for å forsøke å stirre maten sin til døde. At Lille Mandarin har snappet mat ut av vannet, har jeg visst en stund. I dag gikk han et skritt videre: han forsøkte å stjele mat ut av munnen til Fruen, ja, ut av munnen til en tomatklovn! Fruen fikk tak i et stykke frossen artemia, og da begynte Lille Mandarin å beite på den andre enden av stykket som var i munnen til Fruen. DET hadde jeg aldri trodd jeg skulle se en mandarin gjøre!
Skikkelig tøffing denne mandarinen altså
Ja, at en mandarin skal gjøre noe slikt, er temmelig uventet. Og det er like uventet at en tomatklovn lar det skje.

I kveld er det lek igjen. Det virker som om mandarinene har kommet i en rytme med to kvelder lek, og så to kvelder pause, selvfølgelig ikke helt slavisk. Vel, da blir det atter en sein kveld på meg. Det har blitt mange av dem i det siste. En eller annen gang må jeg jo bare lykkes. Her er tydeligvis tålmodighet en dyd.

Hos de grønne juvelene har jeg fått litt hodebry. Blant de yngelene som går der, går det en som ser ut som en schultzei. Jeg trodde først at dette var en yngel som har vokst opp hos sine foreldre, men den blir jo aldri grønn. Og nå har de mindre yngelene begynt å bli grønne, mens denne ser ut som en perfekt schultzei. Hvor i huleste har denne kommet fra? Det er jo riktignok en voksen schultzei i karet, men den blandet seg ikke i leken til de grønne, i hvert fall ikke mens jeg så på. Den så helt uberørt ut mens leken pågikk. Men da må det altså ha kommet et schultzeiegg med en eller annen plante, og for øyeblikket kan jeg ikke komme på at jeg har flyttet noe fra schultzeikaret til dette karet. Dette er en skikkelig nøtt, dette her, hvor denne lille tassen kommer fra. Det eneste jeg kan komme på er lotusen. Den har kommet fra en annen akvarist, og jeg aner ikke om denne akvaristen har schultzei. Linda, du var mellommann (eller -kvinne). Vet du om den som ga meg lotusen har corydoras schultzei? Det kan være at disse coryene er solgt som aeneus, så spørsmålet gjelder også det. Men dette er kanskje for lenge siden også? Jeg husker ikke helt når jeg fikk de lotusene, men jeg har på følelsen at det er altfor tidlig til at egget kan ha kommet med dem. Jeg grubler virkelig over hvor denne lille tassen kan komme fra.
Jeg fatter ikke hva som går av Lille Mandarin. I kveld skjedde det igjen. Her har han den søte, kjekke damen sin. Og hun er så villig, så villig. De leker og danser, og gjør alt klart. Men når lyset slukkes, forsvinner Lille Mandarin, og sees ikke igjen før lyset kommer på om morgenen. Stakkars lille Klementine er så innmari klar for å få kvittet seg med eggene som sprenger på. I kveld svømte hun opp og holdt seg ved overflaten og ventet på kjæresten, helt klar for gyting. Men heller ikke i dag dukket Lille Mandarin opp da det virkelig ble alvor. Hun svømte litt fram og tilbake og litt opp og ned, hele tiden med helt utspente finner. Etter noen minutter ga også hun opp, og siden har jeg ikke sett henne. Hva i alle dager er det som foregår oppi hodet til Lille Mandarin? Han får jo alt servert på et fat, og så svikter han! Og det på valentinsdagen, på toppen av det hele!
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap