Alger i tanganyika kar.

Hei. Har en 400 liter med fisk fra Tanganyika. Karet er relativt ny startet. ca 4-5 mnd. Verdiene i karet
Ph 9 Gh 14 Nitritt er på null. Problemet i karet er alger. Syns i utgangspunktet alger er ok, men syns det begyner å bli litt i overkant. Begyner å bli lag på bunn enkelte steder. Må også rengjøre fronglasset ofte.
Er ingen planter i karet i dag. Ville det hjelpet med noen planter. Eller er det noe fisk fra Tanganyika som kan hjelpe. Ikke si Ancistrus vil ha et rent Tanganyika kar. Har godtatt å ha Eplesnegler i karet og trodde vel disse ville holde algene i sjakk. Lyset står på i ca 10 timer pluss at det står på et sånn nattlys i ca tre timer etter hoved lyset er slukt. Er helt uaktuelt å bruke noen form for kjemikaler eller midler for å løse algeproblemet. Da får det heller være alger.
Så lenge det ikke er noe i karet som bruker opp nitratet som dannes av bakteriene i filteret (de omdanner ammoniakk til nitritt, og så videre til nitrat), så vil algene blomstre opp fordi de ikke har noen konkurranse om næringen. Jeg vet ikke om det finnes fisk som tar opp nitrat, men tviler litt på det.

Men jeg fant noen tips etter diverse Googling:
- Hold tanken ren for døde planter og annet avfall. Dette vil ofte ende om som nitritt på ett eller annet vis. Slamsuging, rense glasset o.l
- Ikke mat fiskene for mye, fisken klarer seg fint på mye av det som lever i akvariet. Ikke gi mer enn det fiskene klarer å spise på 2-3 minutter
- Vannbytte tynner ut nitrat
- Det finnes visstnok media til filteret som kan fjerne nitrat

Har du prøvd å måle nitrat-nivået?
Tilfeldig bekjentskap
© Trude T.
Reklame for plussmedlemskap