Lenes akvarier.. (side 7)

Her er jeg så glad for og endelig funnet venusfisk til kaldtvanns karet mitt at jeg tenker ikke helt over fargene..

Jeg ville jo ha den naturlige ,vilformen.. det er de med hvite tupper om jeg har fortsatt riktig. Disse er jo helt rød .. jaja, men fine er dem for det. Har bare 5 til nå, så tenkte og øke gruppen med minst 5 til... men siden jeg har kickstartet dette karet så tar vi det litt gradevis med fisk. Har 4 væråler som flyttet inn forgie uke. De er bare fantastisk søte!

[External Image][External Image][External Image]
Forgie kull ble det ikke mye av for palettene, så ikke yngel i det hele tatt da. Men denne gang har dem kommet lengre.. De er sinte og fargesterke og nåde den som nærmer seg!se bebiser! er like stas med yngel hver gang!
[External Image]

Hissig mamma passer godt på, her er hun på matjakt og skremme vakt mens pappan passer små.
[External Image]
Grattis !!
Er jo sabla gøy da
Fikk selv plutselig en røys av molly yngel av en gammel hunn som jeg har hatt siden vi startet med akvarium. Har tatt vare på omtrent 20 stk av dem i den nyinnkjøpte breeding boxen. Egen drettet hann som er far, så jeg synes jo det er stas uansett om dette er relativt enkelt å få til
Palettene mine er jo rene fabrikken, når de først kom i gang. Har 15-20 yngel gående med mor og far, mens forrige kull på 12 spiser seg store i et oppvekstkar
Utrolig vakre de venusfiskene !!

Og så masse søte fiskebebiser Misunner deg som får småfisk i akvariet
Inaktiv bruker
STIEdge
Grattis !! Er jo sabla gøy da :) Fikk selv plutselig en røys av molly yngel av en gammel hunn som jeg har hatt siden vi startet med akvarium. Har tatt vare på omtrent 20 stk av dem i den nyinnkjøpte breeding boxen. Egen drettet hann som er far, så jeg synes jo det er stas uansett om dette er relativt enkelt å få til :) Palettene mine er jo rene fabrikken, når de først kom i gang. Har 15-20 yngel gående med mor og far, mens forrige kull på 12 spiser seg store i et oppvekstkar :)


Må bare spørre deg. Du har samme plante som meg, Hva heter den og HVORFOR vokser min så fort at jeg må dele den i to for at den ikke skal vokse ut av akvariet?
Mer paletter...

Foreldrene passer fortsatt på ungene sine, tross iherdige forsøk av gullbarbene i samme kar, de syntes nok ynglen er veldig fristene! i dag tok foreldrene barna på tur,helt fremme ved frontglasset!! syntes dem er litt overmodige jeg da.. men de lærer vel etterhvert, ingen yngel tapt så vidt jeg kan se. Og helt ærlig trenger jeg jo ikke så mange paletter selv , men har en avtale og få byttet inn ungfisk i en dyrebutikk om det skulle være behov for det Så det er jo greit da går det ann og ha slike vakre yngle villige fisk i karer..


Yngelen er utrolig søte da, minner meg om en gjeng med små kulefisk


Vakre foreldre!
[External Image]

Søte små
[External Image]
[External Image]
Ynglene minte meg om en krysning mellom ett rumpetroll og en kulefisk,skikkelig søte og runde,med en liten hale stikkendes ut bak og noen store runde dådyrøyne.
Har du klart og telle de?Må være noen flinke foreldre som passer på ihvertfall,det virket som det var en del.
ja de er så søte, er spent hver morgen når lyset på karet kommer på om de fortsat holder liv i de små. jeg tror det er mellom 40-50 stk.

I går kveld hørte jeg noe rare lyder i gangen mens jeg var midt i barnas leggetid, etter nattasangen kom jeg ut i gangen og fant han her slik. Da har han altså drevet og dratt posen som funker som en meget midlertidig bakgrunn til kaldtvannskaret. Og så han har presset seg mellom veggen og lyset.. Det var så fint der, så han sov som en stein. Rar pus det der, han finner på sså mye rart, men søt er han da

(Innredningen i dette karet er stusselig da, har enda ikke funnet den perfekte rota og vil ha en del hornblad og andre mer planter som kan trives i litt kaldere vann.)

[External Image]

[External Image]

Nyyyyyyydelig pus, som har valgt et rart sted å sove !! hehe.
Æsj nå får jeg ikke skrevet noe her, hele innlegget mitt blir borte og får bare opp første setningen.. jaja prøve siden.
*dobbel post*
*dobbelt post*
Prøve og skrive inn her noe idag da. For i går fikk jeg ikke frem noe tekst annet enn en eneste setning, merkelig.

Da har jeg solgt alle 11 gullbarbene mine, og det var i grunn godt og bli kvitt dem, men du verden som jeg savnet dem da jeg gikk bort til karet for og mate fisk i kveld, de var så ivrige når de forstod jeg hadde mat til dem så svømte ivrig i akvariet etter hånden min, disse kunne mates for hånd også, smakte både på hender og armen min.. nå var det ingen fisk som ventet på kvelds.. da kjente jeg faktisk et lite stikk i hjerte over at dem er borte, det gjorde guttungen min på 6 år også da han oppdaget at jeg hadde solgt fisken "hans".. men det gikk veldig fort over når han så den nye vakre perle gurami hannen jeg hadde handlet i dag.. og pilnebben som flyttet inn i karet i går. Men nå er det innkjøp stopp på fisk for en stund, så skal det helles handles planter og røtter Jeg trenger sårt hornblad i det ene karet og andre arter som trives i kaldere vann... venus fiskene hadde nok likt litt mer planter i karet sitt.

Jeg handlet også en rot til kampfisk karet i dag, men siden jeg har bare kjøpt brukte ferdig vanntrukende røtter, glemte jeg helst at disse nye røttene flyter :P så irrirerede... men fikk nå på sett og vis festet den så den ikke ligger i helt i toppen av karet og dupper..


Og måtte ta med litt bilder av den nye perle hannen, han er vel rundt 10-12 cm, etter noen timer i karet har han farget godt ut! Håper han kan bli dama til den sure og sjefete perlehunnen jeg har i karet fra før, hun er en mannedraper og jager fisk, er rolig også, så lenge hun ikke finner ut noen er i veien for henne... trodde i grunn disse var veldig rolige og fredelige, kansje jeg burde ha en gruppe av disse, så de ikke blir slike individalister eller hva jeg skal kalle det?

vakker gutt
[External Image]

[External Image]


Damen!
[External Image]
Da fikk jeg to bilder godkjent i fiskebasen, et av den nye perle guramien og et av palett cikliden Morro!
Rare fine lille pilnebben,, den driver og legger seg oppå utblåse til den utvendinge pumpa, aner ikke hva som er normal oppførsel på disse, men trodde de skulle være mer sky, nå er den jo altid synlig for alle og enhver.. det skal være en sebra pilnebb, Macrognathus zebrinus i følge butikken.
[External Image]


Liten platy yngel..
[External Image]


I dag fant jeg den første eplesnegle egg klasen siden jeg fikk eplesnegler igjen , håper det kommer masse små!!
[External Image]
Gratulerer med egg Blir spennende å se når det kommer små snegler .-)
Se så søt reke! veldig rolig og lett og håndtere, ingen krav til vannkvalitet eller vann generelt. Finnes i alle slags farger og mønstre og ikke så vanskelig og drive oppdrett av :P


[External Image]
[External Image]
Jøss...hvem i all verden greide å lage den av et sugerør!?? Så kul da!
Tilfeldig bekjentskap
© Ian Fuller