Kjøkkensvamp som filtermateriale?

Går det an å bruke kjøkkensvamp som filtermateriale? Tenker da på slike en lik(kan skjære av det harde) . Evt. hvorfor ikke?
Nei, de er for finporet. Du vil oppleve at det tetter seg altfor fort, og pga de ørsmå porene vil ikke de aerobe bakteriene vi trenger til filtrering kunne bo innover i svampen. Dette fordi porene ytterst er tette av slam og partikler, noe som hindrer det fri flyt av oksygenrikt vann gjennom hele svampen.
Derimot vil det kunne dannes ganske usunne og til dels farlige forhold inni et slikt kompakt materiale, ettersom de bakteriene som vil kunne utvikles og trives der er såkalt anaerobe. Altså bakterier som ikke trenger oksygen for å overleve.... og da lukter det råttent!

Så jeg ville ikke anbefalt noen å bruke det
ok, jeg hadde en anelse om at de var for finporet :P
Tilfeldig bekjentskap
© LOFFA 2012
Reklame for plussmedlemskap