Praktbotia spiser ikke

Vi har to praktbotiaer som ikke vil spise. Har flere fisk som spiser vanlig flakfor, men to av praktbotiaene våre vil ikke ha. De er blitt så tynne at det bare er skinn og bein igjen på de.

Har ikke snegler i akvariet, og har vært litt skeptis til å anskaffe det, men er villig til å prøve det hvis det ikke er noen annen utvei. Noen som har noen forslag og/eller tips og komme med?
Plussmedlem
Hei.

Fisker er som mennesker, ikke alle liker samme maten. Og flakfor er i tillegg noe av det kjedeligste man kan gi fiskene. Det funker fint som supplement og for at fiskene skal få variasjon i kosten, men siden det er ganske næringsfattig bør man gi fiskene annen kost som hverdagsmat.
Botia eter det meste, så kjøp frosne mygglarver, artemia o.l. Dette er kjøttfór de fleste fisker som evner å spise det, elsker. I tillegg er det veldig næringsrikt.
Om du skulle få tak i snegler, vil nok botiaene dine sette stor pris på disse. Og frykt ikke, ingen snegler vil overleve, så du slipper noen snegleinvasjon så lenge du har botia.

Men du er litt sparsom med informasjonen, for det kan være andre årsaker til at fiskene ikke spiser. Hvor stort er akvariet ditt? Botia kan bli 40 cm store og trenger godt med plass.
Har du god vanngjennomstrømming? Botia lever i vill tilstand i elver med god strøm og trenger dette for å trives.

Jeg ser også at du har bare to. Botia er stimfisk og det er anbefalt å ha minimum 5-6 stk. for at de skal trives. Alt dette er faktorer som kan påvirke fiskene og frata dem appetitten.

Har du lest denne?
De har garantert en eller annen form for parasitt (og antagelig) bakteriell infeksjon. Dette er den vanligste dødsårsaken hos Botia. AKA "Skinny Disease". Det har ingenting med for eller fortype å gjøre. De må behandles snarest om de skal overleve. Desverre er det ingen medikamenter lovlig tilgjengelig i Norge som kan hjelpe. Når de når stadiet "skinn og bein" er avlivning det mest humane. Med mindre du skaffer effektive medisiner ASAP...
Akvariet vårt er på 260 liter, og vi har 2 praktbotia til som ikke er tynne. Botiaene våre har heller ikke blitt så stor ennå. Vi har ei standar pumpe som var fastmontert i akvariet da vi kjøpte det.

Skal prøve med mygglarver.

Er "skinny disease" veldig smittsomt?

Snakka med dama i dyrebutikken og hun sa de også hadde noen veldig tynne praktbotia. De hadde lagt fiskene i akvarier med snegler. Men jeg vet ikke hvordan det gikk med disse. Kan det være at vi da har fått fisker som har vært syke fra før? De så ikke så tynne ut da vi fikk de, men har blitt det etterpå. Er ca en mnd siden vi kjøpte de.
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap