Lotti's fisker

Da har jammen jeg og blitt bitt av fiskebasillen.. Har fått litersyka her i heimen også gitt. Det startet med at jeg ga min samboer et fluval edge akvarie til hans 30 års dag. Han hadde gått i flere mnd å sett på dette akvariet å syntes det var så flott og tøft, å da bursdagen hans nermet seg, å jeg ikke ante hva jeg kunne gi ham, så ble det da dette 25 liter akvariet. Å det falt i smak det.. Han fikk også et gavekort til å kjøpe tilbehør, fisk og div også. (Akvariet ble kjøpt på Kvadrat)

Det som skjer når han endelig har fått satt det opp (fikk beskjed i butikken om at det måtte stå minst 24 timer før vi hadde fisk oppi), er at jeg har også lyst på fisk. Da har han hatt i 14 neontetra og 6 guppier i dette akvariet.. Å jeg kjøpte meg 3 guppier.. (alle kjøpt på ganddal, verdalen zoo) Men vi syntes det ble litt vell fullt oppi der da.
Så vi fant ut at det avkariet vi hadde ståenes i gangen (som vi nettopp hadde fått av en nabo) kunne også tas i bruk.. Så vi planla hvor vi skulle ha d, og hvordan stua skulle bli. Så stuen ble rett og slett ommøblert, vi kastet ut en hylleseksjon, kjøpte nye hyller på IKEA, åsså hadde vi plutselig en hylleseksjon med akvarie i midten (ca 110 liter).
vi ble meget fornøyd.. å fikk i sand, planter, stein o.l. til vi bare manglet fiskene. Innen da hadde vi funnet flere plasser å handle fisk og utstyr. Å vår favoritt plass ble da på Braut, på tropehuset. De er billige og hjelpsomme, og kunne faktisk det de holdt på med.
Så siste uka har vi faktisk vært der hver dag utenom onsdag :P Enten bare for å kikke, eller for å faktisk handle også

Anywho, min samboer kjøpte en del tetraer (alt fra blå tetra, til norgesflagg tetra, lyktetetra osv..) både på braut og på gaddal. Jeg kjøpte noen til guppier, sebrafisk og leopard danio. Så har jo dette 110 liters akvariet også stått å gått, å det har vært veldig fasinerende å sitte å bare se på dem. Men fant ut at det ble ganske fullt oppi der og etterkvert.. siden vi begge bare ville ha mer, å allerede hadde kjøpt litt for mange..
Så det var da jeg kjøpte meg ett 63 liter akvarie ute på Braut, veldig billig (da det samme akvariet kostet 800 kr mer på dyrebutikken v/IKEA). Skulle gjerne hatt ett større, men må jo ha plass også.. Så i går ble mine 8 sebrafisk, 5 leopard danioer og 6 guppier puttet oppi min nye tank, å har da fått seg et nytt hjem. Nå har jeg selvfølgelig lyst på fler fisker oppi der da.. men er jo begrenset på hvor mange jeg kan ha.. men har falt helt for de flotte guppiene, så blir nok noen fler av dem

Så når vi skal få oss nytt og større hus (som er blitt snakket om lenge før litersyken tok oss) så skal vi ha plass til flere akvarier også
Og bare så det er sagt, min samboer fant denne flotte siden ved søk på nett om fisker o.l. å vi har lært veldig mye som nybegynnere av å lese deres erfaringer her inne. Å har forstått at det er ikke bare bare å ha fisk. Det er jo faktisk mye arbeid, det er jo ting som heter sykdom, nitritt osv.. som må passes på. Så håper fisken vår har det bra, vi koser oss vertfall veldig med dem

Der var vertfall min historie så langt.. legger til noen bilder også, av mitt 63 liters akvarie. og den flotte blå guppien min (synes han er så tøff )
Bilder?
Sliter med å få bra bilder av fiskene.. synes ikke det er så lett.. verken med eller uten blitz.. åsså klarer jo ikkje fiskene stå rolig.. så de blir uklare så å si uansett uten blitz, å litt for blanke/skinnende med blitz.. noen som har råd om hvordan jeg tar litt fine bilder med et vanlig lite digitalkamera? har prøvd å stille på iso og div.. men ikke så lett
Mer fisk
i dag måtte jeg jo har mer fisk i akvariet mitt.. siden jeg har jo så lite fra før
Ble 9 stk guppy. 3 hanner og 6 hunner. Er så fasinert av dem, har lyst å ha et eget guppykar, men det får komme siden. Ville ha fler leopard danioer også, men det får heller vente.. holder vel med 28 fisk nå i 63 literen

Samboeren måtte også ha noen ekstra fisker, så ble et par brune kuhlii åler og 3 minimaller på ham.. veldig fasinerende skapninger, så må si jeg også likte dem veldig godt men han får ha de kule fiskene i sitt akvarie, så får jeg sitte å bedundre dem der.. så får jeg beundre guppiene mine i mitt eget
Morn..

Pass på at du ikke stapper karet fult med fisk, det du har nå er ganske mye på 63L..
Hvis det dør en eller to fisk som begynner og råtne kan du ende opp med at hele tanken din dør før du rekker og gjøre noe med det!!

For og ta gode bilder av akvariet må du ta bilder i stupmørket og uten blitz.. Altså at det er mørkt i rommet og lys i karet. Få kamera opp på et stabilt underlag, bygg det opp med f.eks stoler o.l. slik at du slipper og holde i kameraet..

Da er det bare og zoome og knipse i vei, selv tar jeg bilder med et helt vanlig 10mp kamera og det fungerer veldig greit på denne måten.

Kenneth
Er mulig at jeg tar feil nå, men jeg tror at hele akvariet bør ha fast underlag. Jeg ser på bildet at det står litt utenfor på kantene. Det er sikkert nok med en plate under slik at akvariet får fordelt vekten over en hel flate.
Takk for svar.. Har Nok litt mye fisk i tanken min allerede nå ja, har tenk å ha d til bare guppier etterhvert.. så får flytte sebra og leopardfiskene over i noe annet når det kommer. Men ble litt vel ivrig kanskje i handlingen
I dag døde desverre den ene guppi hunnen (hun har vært svak noen dager nå), men hun ble tatt ut av akvariet før hun døde.. så ingen fare for andre fisker ang. råtning o.l.

Får prøve å ta bilder en sen kveld det er mørkt, men litt vanskelig nå på sommeren
milo83
Er mulig at jeg tar feil nå, men jeg tror at hele akvariet bør ha fast underlag. Jeg ser på bildet at det står litt utenfor på kantene. Det er sikkert nok med en plate under slik at akvariet får fordelt vekten over en hel flate.


Kan godt være.. er ikke mye på hvert hjørne som stikker ut, trodde ikke det hadde noe å si... =)
Lite som skjer i akvariet for tiden.. utenom alt livet fisken lager da.. det er gøy å sitte å se på.. guppyene holder seg i stim, sammen med sebra og leopardfiskene.. ganske tøft å se på.. en klomp med masse fisk på en plass.. så er de skikkelig nysgjerrige å kommer bort til glasset når jeg kommer bort for å se på dem. Kanskje de tror de skal få mat? ivertfall en søt gjeng..
lyst å få meg et tilakvarie som sagt, å få flyttet noen fisk utav dette.. siden de er litt mange.. så blir d nok et rent guppy kar, og et me sebra- og leo.fisker i og div.. får se hva som skjer framover.. må jo ha plass å råd til dette her også da
Bilder
I dag prøvde jeg meg på å ta litt bilder av fiskene mine.. De var så ivrige når jeg satt å så på dem, så tenkte det var en grei annledning.. Selv om lysforholdene ikke var så bra, med tanke på at det var mist på dagen. Men fikk et par bra bilder forde.


Det første er av den ene hann guppyen min.. han var skikkelig frampå i dag, å nysgjerrig på alt. Men som dere ser er det en del ulumskheter i vannet som også kom med.. prøvde me litt redigering i gimp, men ga opp :p ikke helt inni bilderedigering lengre, så det får bare være. Fisken ble nå pen da


Det andre er av et par gravide guppyer og en sebrafisk da. Ikke lett å få bilde av de gravide fiskene, de var over alt. Men fikk et par blinkskudd utav 50 bilder ca :P prøver å feiler vettu.


Siste bilde ser en bedre den ene gravide guppyen, så lurer på når det blir yngel i karet
I dag har jeg og samboeren kjøpt et nytt akvarie.. Tenkte bruke det som yngel akvarie, nå som jeg (og kanskje hans) har noen guppyer som er gravide.. Synd om alle skulle bli spist opp Så når vi kommer hjem fra hytten på søndag, blir det nok å sette opp dette.. så er det bare for guppymammaene å poppe ut på unger etterhvert

Ellers så tok jeg 50% vannbytte i 60L karet mitt i dag, da den ene hanguppyen ikke så helt bra ut ligget på bunn i grusen under roten.. håper ikke han er syk, eller dør. fineste guppyen jeg har jo han har vært den mest ivrige og aktive oppi der, så håper han kommer seg.. selv om han så litt slapp ut fortsatt etter vannbytte, men er vertfall oppe å "går" (svømmer)
så fiksa vi litt på pumpen så den fikk en slange over vannoverflaten, så nå får fiskene vertfall mer luft og litt ekstra bevegelse i vannet.. så ut som de likte det
Har nå skifta ca 70% av vannet i akvariet i dag.. håper det hjelper på den "syke" fisken.. som jeg ikke helt vet om er syk. men den virker fortsatt slapp og gjemmer seg bort.
håper han klarer seg da vertfall
Trist dag
Da vi kom hjem fra hytta i dag var guppyen min død Det var triiiist! Men skifta nå 50% vann i dag og, så håper ikke fler forsvinner nå
Sugemalle
Har nå fått en ny venn i akvarie mitt, en liten sugemalle. I butikken sto det at den het Pterygoplichthys pardalis (http://akvaforum.no/profile.cfm?id=3776 vet ikke hvordan jeg liker til siden skikkelig).. Men min samboer mener det er en Ancistrus sp. ´oppdrettvariant´ (http://akvaforum.no/profile.cfm?id=3345)
Noen som vet?
Yngel
I dag så jeg yngel i akvarie mitt.. Det var jo koselig, siden jeg satt å så på ene fisken i fluval edgen til sambo i går, akkuratt når den la seg til å føde.. det var spennede å få me seg.. så nå har han og noen yngel i sitt akvarie.
Uansett, ble vertfall positivt overrasket over å plutselig se to små fisker oppi mitt eget akvarie også. for i helgen som var har nok den ene guppy hunnen fødet, for vi la merke til etter helgen at hun var så tynn.. men så ingen yngel etter henne.. så tenkte de var nok spist opp. Men om disse kommer fra henne eller noen andre er ikke godt å vite. de to andre gravide ser fortsatt veldig store ut.. men hvem vet.. kanskje det er mer på gang oppi der

spennende.. håper noen overlever.. eller at jeg evt kan få dem ut og oppi yngelakvarie vårt.
...
Finner ikke noe yngel i akvarie mitt lengre.. de er nok spist eller noe. Fant to bittesmå døde i filteret i dag, men ellers ingen levende som har poppet frem de siste par dagene.. litt trist. Men har andre ting å bekymre meg for nå..
flere av guppyene mine har dødd den siste uken.. mine 3 favoritt hann guppyer er alle døde d var skikkelig trist.. også en hu guppy døde i dag (før vi skulle ut en tur så jeg ene hann guppyen lå død på bunn, da vi kom hjem var ho guppen død). Skikkelig triste greier.. Så har vi lagt merke til at noen av fiskene har et hvitlig belegg på munnen og hode.. så nå har jeg medisinert dem med esha 2000/exit.. så håper det funker for dem.. vil ikke miste fler nå.

Sebrafiskene og leopard danioene som går i samme karet virker helt ok.. da jeg puttet i medisinen begynte alle de å stime.. var litt tøft å se på det da men har forstått at disse kan nappe finnene på guppyene, så må nok etterhvert få tak i et nytt kar så jeg kan ha guppyene for seg selv, og danio fiskene for seg selv... Vil jo det beste for fiskene mine, å jeg lærer jo etterhvert

Ellers så har samboeren fått satt 4 yngel i yngelakvarie vårt.. hans guppy fikk yngel her om dagen, å 4 stk ble vertfall reddet ut. blir kjekt når de vokser opp.. håper mine også kan få yngel snart.. har noen som er verpeklar.. men vet ikke hvordan det er når de nå evt er syke og har fått medisiner.. kanskje de holder ungene inne, istedenfor å føde?
Denne flotte guppyen døde i dag
Jeg har prøvd meg på guppy mange ganger, men får det aldri til.
Noen har dem i karet sitt og de yngler som bare det og de har tre ganger så mye som det er plass til, mens andre ikke får dette til. Jeg er i siste gruppen, og vet egentlig ikke hvorfor.
Så det kan være en vanskelig fisk fordi den er ganske skjør.
Ikke gøy når en ikke får det til.. koster litt det, å miste alle fiskene sine.. ser for meg hele bølingen kommer til å dø fra meg.. så vet liksom ikke hva jeg skal gjøre vet ikke helt om dette fiskegreiene va helt mi greie.. :/
Ikke mist motet

Er jo mange andre fisk du kan ha om gyppiene ikke var "din" fisk

Jeg har forelsket meg i corydoras. De er så søte.
Joda, det finns jo andre fisk.. d gjør det. Men likte så godt guppyene.. de er så fine Synd det er de fineste guppyene som har dødd til nå da.. dont like. Men tiden får vise hvordan dette vil gå.. om jeg finner ut hva som er galt, om de blir friske, eller om alle dør.. så gjenstår det såfall å se om jeg med tiden til kjøpe noen nye. (kanskje ikke guppy, men andre småfisk for den saks skuld).
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap