Hjelp! termometer knust i akvariet!!

tok opp termometret i akvariet i dag for og sjekke det for har vist 2 grader feil en stund, da ser jeg at det er blitt knust i bunn og kuler har falt ut. er det noe farlig stoffer som kan ha kommet ut pga dette? glaset som har dettet av finner jeg ikke igjen, og har ikke peiling på når dette kan ha skjedd. all fisken er i live hvertfall.
Det har skjedd her og opp til flere ganger, Det går bra så lenge det inni ikke har kommet i vannet.. de kulene er det ikke så farlig med.. hvis du har en sånn alge magnet kan du ta og holde den over bunn så fester kulene seg til den.. Men så lenge det glass røret med selve termometeret i er helt så går det nok bra.
det er bra og høre var bare kulene som hadde dettet ut takk for svar
Antar at det kan være bly kuler i bunn. De vil kunne forgifte vannet på lengre sikt. Sannsynligvis raskere om pH er lav. Du bør nok fjerne dem. Evt. blyforgitning vil ikke slå ut før om lang tid, men vil nok kunne føre til økt dødelighet.
Antar at det er et sprit termometer, med rød veske inni? Da er ikke det så veldig giftig. Er det et eldgammelt termometer med grå veske inni. Er det kvikksølv og ekstremt farlig. Om det var tilfellet måtte nok hele akvariet tas ned og dekontamineres.
ja det vill de nok,men det er bare å holde den algeskrape saken rett over bunn så vil du få en rad med kuler som fester seg til algeskrapen.. Funker flott
er nytt med rød guffe inni. den er i termostaten enda så er bare kulene som har dettet ut.
Får du kulene til å feste seg på den innvendige magnetdelen av algeskrapen, er det stålkuler og ufarlig. Fester de seg ikke, er det trolig bly eller i et hvert fall blyholdig og da bør de absolutt tas vekk snarest.
Tilfeldig bekjentskap
© Hans Rune Bø
Reklame for plussmedlemskap