>(c')Min dryppende våte tråd >(c')

Hei igjen alle AF medlemmer.
En aldri så liten oppdatering er vel på sin plass =o)
En del har forandret seg på denne kanten siden sist der jeg skreiv her inne.

Bl.a så har jeg solgt av 600 literen min ettersom jeg fikk et stort utbrudd av infusorier i karet som drepte nesten alt av fisk og ødela oppsette mitt helt Jeg hadde bl.a to voksne papegøyefisker som jeg har hatt i over 8 år som strøk med så jeg ble ganske oppgitt når dette oppstod! Så kombinasjonen av denne hendelsen og i forbindelse med oppussings prosjekter i kjelleren så ble avgjørelsen å selge både karet å de største fiskene som overlevde.
En blir hvertfall et hakk klokere etter slike hendelser uansett hvor vondt dette var å får lært nye ting en kan ta med seg videre....
I fremtiden når kjellerstuen er full oppusset så blir jeg å kjøpe et flottere møbel kar som "plaster på såret" så en må se litt lyst på ting å ikke gi helt opp!

Noe jeg heller ikke har gjort da jeg pr. i dag har 3 operative akvarier: 2x60 litere og 1x180 liters selskaps kar. Jeg og min bestevennine har bestilt oss noen flotte 334 liters Boyu kar i hvit møbel vi venter spent på å få rundt den 20 November, så her er det fine planer på gang å nye oppsetter=oD
Jeg traff bestevennina mi i 2012 å hu ble også bitt av akvarie basillen så vi deler hobbyen aktiv å er på gang med å lage oss vår egen hjemmeside med fiske hobbyen vår! Når vi er kommet i gang så legger jeg gjerne ut linken her .

Etter 600 literen ble lagt ned så beholdt jeg mine små Hantel ciklider som overlevde. Da disse er en nydelig og rolig ciklide art som jeg gjerne vil ha videre i 334 literen som kommer .
Mine nye interesser består mye av de tidligere artene jeg har hatt og nye. Maller,corydoras arter, stim/nano arter, reinbuefisk o.m.m. Jeg har allerede en del av disse oppnevnte (der regnbuefisk av type Pseudomugil sp red neon er helt ny for meg) og mye annet snadder jeg har som jeg kommer til å blogge om senere og legge ut bilder/klipp av.

Corydoras er jo en favoritt hos meg så her har jeg 3 arts typer foreløpig:
Adolfoi leksgruppe på 6 individer som jeg har hatt i mangen år.
Panda gruppe på 6 små individer jeg kjøpe for 2 uker siden
Grønn Smaragd gruppe blandet av VF og F1. Her er det 12 individer der noen stammer fra 2009. Disse leker aktivt men har ingen håp om egglegging.
Vurderer senere å få meg en gruppe til med coryer når alle karene er oppe å går skikkelig og ikke minst i hus.
Noen forslag fra dere AF'ere? Hva er deres favoritt her?

334liter Boyu LZ-1380
10.01.2014 Kom endelig Boyu akvariet etter en lang ventetid!
(Vi bestilte akvariene i juli 2013).
Det var positive til liks negative ting med dette karet...

Det positivet var jo det flotte utseende med buede front hjørner, romslige hyller i møbeler og bra størrelse 1389Lx434Wx730H(mm)
(Se spesifikasjoner:
http://www.boyuaquarium.com/en_ArticleShow.asp?ArticleID=1732)

En av de negative tingene med karet var selve tyngden på glasset. Vi tippet bare glasset veget +/- 100 kilo! Det er ei enorm vekt på selve glasset å når man tenker på vekten + innhold som skal i karet!

Det andre negative punktet med akvariet er at pumpe systemet var kombinert med lysarmaturet. Dette er ikke en fornuftig løsning da vi må åpne hele lokket isteden får de små lukene på toppen nærmest for hver gang vi skal holde på nede i karet med planter, flytte på ting o.l da du også letter på pumpe systemet samt! Vi invisterte heller i en utvendige bio pumpe fra Eheim og innvendige filterpumpe med luft system samt.
Ekstra utlegg men bedre løsning enn hva Boyu tenkte når de laget dette systemet! Det fungerer helt sikkert på mindre kar men ikke i en så stor og ikke minst så dyp kar der jeg må bruke en "koneforlenger" å jobbe nedi karet så dette er ikke idielt.

Nå har jeg kommet godt i gang med Boyu karet å det må jeg si er et syn etter hvert som man begynner å få det som man vil ha det i karet Et utrolig flott kar å se på å ikke minst et nydelig møbel i stua

Oppi karet pr.i dag etter innkjørings prosessen har jeg følgende arter:
4 Asiatiske Diskuser
6 Grønnsmaragd Corydoras
1 Afrikansk Klatrefisk
1 Afrikansk Sommerfugl fisk
1 Spider Krabbe
1 Blå Gurami
1 L-018
2 L-114 VF
1 Gobia Reke
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap