Både innvendig og utvendig filter?

Jeg var og hentet et aquastabil 325L i går. Når jeg kom hjem så leste jeg meg opp om det utvendige filteret som er en eheim 2213. Og da så jeg jo at dette er egentlig alt for lite. Jeg hadde opprinnelig en plan om å lage et hjørnefilter med blåsvamp og pumpehode.
Da lurer jeg på følgende : Burde jeg kjøre begge delene? Eller vil det holde med hjørnefilteret? Hvilket pumpehode bør jeg kjøpe? Og hvor stort bør hjørnefilteret være? Jeg vil også skjule varmekolden da fiksene vil bli litt størrelse på, så de ikke knuser den.

Jeg har tenkt å ha Malawi i dette karret og de liker endel strømninger ettersom jeg har skjønt.
Skader absolutt ikke med begge filterene. Siden du skal ha blåsvamp i hjørnet og fisk som liker sirkulasjon, burde du kjøpe deg en kraftig powerhead.

Jeg har en slik; http://webzoo.no/default.pl?showProduct=1131&pageId=322
Og den funker kjempebra. Du får de i 1100 l/t også.
Burde jeg gå for denne
http://webzoo.no/default.pl?showProduct=1128&pageId=322

eller denne
http://webzoo.no/default.pl?showProduct=1131&pageId=322

Den første er det mere duppeditter på, ikke at jeg aner hva alt det er til men.
Hva er forskjellen på disse 2? annet enn literne de pumper da.
Du trenger ikke alle dingsene som følger med den pumpen i link nr to. Så velg i så fall den i link nr en.

Med malawi i karet burde du kanskje satse på en enda kraftigere powerhead...? Slik jeg har forstått det trenger de skikkelig sirkulasjon. En slik blåsvampmatte som HMF filtere består av, vil etterhvert blir ganske full av slam osv, og dette "bremser" vannstrømmen fra powerheaden noe, da den må trekke vannet gjennom en tjukk matte full av gørr (etterhvert). Den bør derfor være kraftigere enn hva du har bruk for sånn med en gang, med tanke på fremtidig skitten filtermatte Om den blir FOR kraftig nå, så velg en med justerbar vannsirkulasjon. Så kan du bare skru ned sirkulasjonstrøkket litt nå i starten og så gradvis øke det etterhvert som matten blir full av slam.

Har ikke noe negativt å si om Aquarium Systems som merke, men Eheim er iallefall kjent for solide saker med kvalitet. De har en rekke powerhead'er og sirkulasjonspumper. Kanskje denne fra Eheim? Eller Eheim Compact 1000, som er noe mindre (om du heller vil ha det)...? Jeg har Eheim Compact 600 (mindre modell enn de ovenfornevnte) som jeg bruker til å pumpe vann ved vannbytter. Har hatt den pumpen i flere år og den funker som en drøm Har mistet den i gulvet noen ganger og sånn, men den virker ennå og er like hel
Takker for svar. Jeg har vurdert eheim sine pumpehoder også.
Jeg hadde tenkt å lage en hjørneløsning av isopor og ha blåsvampen bak. Oppdelt i biter slik jeg har sett mange har gjort. Bør jeg også ha bioballer i bunnen eller er det bare tull?
Jeg er helt grønn på det her så må bare spørre.
Tilfeldig bekjentskap
© Geir Kristiansen
Reklame for plussmedlemskap