Guppy fødsel

Hva skal jeg se etter før en guppy skal føde?? og hvor lenge går de gravi Har prøvt å finne noe på nette men finner ingen ting.. en ene guppy er ganske rundt under. og en annen bynner å bli litt rund.
Hvor lang tid det tar fra befruktning til fødsel varierer noe, ettersom eggene i mange tilfeller ikke blir befruktet samtidig selvom de fødes samme dag. Så det tar fra 3 uker til 1 mnd. Du ser at hunnen er klar til å føde når hun er sprekkferdig og svart ved gattåpningen. Etter at ungene er født blir denne flekken mye lysere.
"Gravid Guppy
Når en Guppy er gravid får de en svart flekk (som etter hvert øker i størrelse) ved roten av halen. Også kalt gattåpning. Fiskens endetarmsåpning. De kan føde ca. hver 28 dag ved optimale forhold, og trenger ikke å bli befruktet hver gang, da de kan lagre sperm over lengre tid i magen. Drektighetstid kan vare helt opp til 72 dager dersom temperaturen på vannet er lav, eller dersom hunnen er stresset. Tegn på at fødsel er nærstående:
1. Buken er stor, og virker nærmest som en firkant.
2. En frisk, drektig guppy har glupende appetitt, men siste døgnet før hun yngler, vil hun vanligvis ikke spise særlig.
3. Hun kan også begynne å oppføre seg unormalt, som f.eks. svømme med hodet ned og halen opp, gjemme seg, eller bare hvile nede på bunnen.
Dersom punkt 2 eller 3 pågår over flere døgn, så er det mulig at det har oppstått komplikasjoner.

Hvis du har lav temperatur i karet, fødsel lar vente på seg, og hunnen nekter å spise i mer enn to døgn, så kan man gradvis øke temperaturen til 26 grader. Men ikke øk temperaturen mer enn én grad per døgn. Hunnen vil da mest sannsynlig føde i løpet av et par dager. Når du har en gravid guppy, har du 3 muligheter:

1. La fisken være så den føder i akvariet, eller
2. putte den i en flytende fødekasse/nett i akvariet (men hun kan bli veldig stresset og kan dø av å være i det for lenge), eller
3. putte den i ett eget yngelakvarie.

Husk også at det stresser fisken veldig å bli flyttet rundt fra akvarie til fødeboks for så å flytte tilbake til akvariet!" kilde:
Tilfeldig bekjentskap
© Anett Kolbu
Reklame for plussmedlemskap