Martins vannverden.

Hei, der er meg!

Jeg har nå gått hen å handla.
Zolux.
Nano.
10 liter.
Ikke så stort.
Men så er ikke hybelen så stor heller...
Har lagt det til på profilen min og greier.
Detta blir bra!
Håper jeg.
Hvis det ikke blir for mye nitrat.
Eller er det nitritt?
Får krysse fingrene og håpe på det beste, kanskje bytte vann veldig regelmessig.
Iallefall nå i starten.
Driver å prøver å klekke noen triops-egg jeg har hatt liggende noen år også.
Vet ikke helt hvordan det kommer til å gå.
Håper på det beste.
Igjen.
Reka har skifta ham da!
Allerede første døgnet i karet.
Det var gøy!
Men tror jeg skal bytte ut beplantningen i karet da.
Få tak i noe mose.
Eller kanskje såkalt ferskvannstang.
Det hadde vært gøy.

Så sånn er det nå.
Skal si ifra igjen når det skjer noe nytt.
Harre!
Hmm.. denne Faunus Ater snegla mi driver å kiler seg fast mellom filteret og glasset til stadighet. Kanskje jeg skal se om jeg finner en stein jeg kan legge i veien inni hjørnet der.
Muhaha!
Etter å ha putta plantene inn i karet mitt oppdaget jeg at det var med en del vanlig skivesnegle, men jeg tenkte at siden jeg har en kloreke, om en liten enda, så rydder den sikkert opp.

Nå fikk jeg se det, og det så ut som den syntes det var en skikkelig godbit. Reka brukte sikkert 10 minutter på å meske seg med det den fikk ut av sneglehuset.
Kjempeartig å få se hele sekvensen!

Legger med et par bilder.
Det har ikke skjedd så mye nytt i akvariet i det siste, annet enn at reka har spist posthornsneglene jeg hadde... Det var vel rimelig som forventa egentlig.
MEN. Jeg har bestilt meg et nytt kar: 122 liters kittet som Dahls dyrerike selger.
Så nå blir det morro å komme seg tilbake til hybelen på nyåret=)
Jeg tenker å ha biltema-sand i det karret. Har noen en formening om hvor mye sand jeg trenger? ..og hvilken type..? tenker å ha en stim med corydoras på bunnen så det er vel litt viktig at det er riktig type..


PS:
-Go jul og godt nyttår!!
En glad akvaristfersking=)
Jess!!
Nå går endelig ting framover etter at ting ikke har gått heeelt på skinner med frakt fra her og der.
Var å henta BTN slimline bakgrunn til ny-karet i dag(på 7-eleven av alle steder, hurra for schenker:-P) og fant ut at avkappet fra den kommer til å bli nok til å lage bakgrunn i nano-kuben også=) (funderer litt på hvordan jeg skal feste filter og varmekolbe der enda, men det løser seg).
Så neste gledelige nyhet; melding fra Bring om at ny-karet blir utkjørt i morgen!
Siden jeg har vært på biltema å handla sand tidligere så mangler jeg nå ingen ting for å sette det i gang=)

Planen er å lage filter bak bakgrunnen så jeg fester denne ca 5 cm fra bakglasset og gjør det klart for å sette inn filtermateriale og sirkulasjonspumpe men siden jeg er student så får igangsettingen av det filteret vente til jeg har råd:-P Får henge det medfølgende filteret inni karet enn så lenge.

Jeg har tenkt å flytte over filteret fra det lille karet og flytte over alt levende til det nye karet samtidig som jeg kjører inn det nye filteret. Da kan jeg kjøre hjemmelaget co2 apparat i det lille karet hele døgnet.(?) Jeg synes det har grodd litt lite i det karet, og jeg vil derfor prøve å få det til å gro til før jeg skaffer meg nye beboere til det.

I morgen blir en finfin dag!
Da har 112 liter'n ankommet, og BTN slimline bakgrunn er limt inn.
Det ble en bit til overs som jeg først hadde tenkt å bruke i nano-akvariet mitt, men jeg bestemte meg for heller å lime den inn i 112 liter'n for å skjule filter og varmekolbe.
Jeg synes selv det ser ganske bra ut så langt=)
Jeg limte også aluminiumsfolie opp i toppen for å reflektere mer av lyset fra rørene, og dette ser ut til at det funker bra. Er litt spent på å se om det holder, men har tro på at det skal gå bra.
I morgen blir det i gang med å ha i bunnsubstrat, sand og å plante planter, før jeg fyller det med vann(ser for meg at akkurat DET kan ses på som dagens trim i morgen:-P)
Her er et bilde av hvor langt jeg er kommet pr. nå:

[External Image]
Da er vi i gang
Takk!
Artig at akkurat du skulle ønske meg lykke til, for nå går det ti.. ehh.. ni Stjernedanioer i karret=) (jeg tror jeg klarte å stresse igjel en av de når jeg skulle hente de opp ifra det karret de kom ifra).
De har iallefall gått i sitt nye hjem i noen dager nå, og begynner å få tilbake fargen. Det synes jeg i grunnen er greit for de var gaaaaanske bleike det første døgnet de gikk oppi der.
Blir morro å se hvordan det går framover. Håper jeg klarer å forutse den værste nitrat-(itt?)toppen og bytte litt ekstra vann da, iom at jeg kjører inn etter gamlemetoden..

Bilde fra rett etter jeg fyllte vann. Har bare iPhone å ta bilde med nå, så ikke tenk på kvaliteten:-P

[External Image]
Kul bakgrunn. Har 5 (kjøpte 6 stk) stjernedanio i mitt lille fluval edge akvarium. Den første tiden var mine (i likhet med dine) veldig bleke og redde. Nå har de heldigvis fått farge, men sikkert ikke ved sitt fulle potensiale. Skal derfor begynne å gi de litt variert mat.

Fungerer pumpen optimalt når du har stengt den inne da?
Disse små danioene er så fine! Fikk selv tak i 10 i går, og nyter synet av dem. De har farget ut ganske bra allerede, og det ser ut til å være 4 hanner og 6 hunner. Så søte
Henrik Antoine
Kul bakgrunn. Har 5 (kjøpte 6 stk) stjernedanio i mitt lille fluval edge akvarium. Den første tiden var mine (i likhet med dine) veldig bleke og redde. Nå har de heldigvis fått farge, men sikkert ikke ved sitt fulle potensiale. Skal derfor begynne å gi de litt variert mat. Fungerer pumpen optimalt når du har stengt den inne da?


Pumpa er en type billig kina greie. "hydor" ett eller annet. Husker ikke typebetegnelsen nå. Men den har blitt kommentert av flere her på forumet at den er overraskende kraftig. Det er en åpning på 8-10 cm fra den veggen jeg skjuler filteret bak til bakveggen langs hele høyden på akvariet, så jeg tror ikke det skal være noe problem med vanngjennomstrømning.

Jeg liker stjernedanioene mine=) men de er ikke så enkle å få fotografert, de står ikke akkurat lenge i ro på samme sted:P

Hmm.. hva tror dere om denne sammensetningen av fisk i 112 literen folkens?

TOPPSJIKT:

trichogaster leeri (perlegurami) 1-2-3 stk

Eller

Poecilia Kykesis Ferskvanns seilfinnemolly. 3 stk(én hann)
--------------------------------------------------------------------

MIDTSJIKT/BUNNSJIKT:

Boliviansk sommerfuglciklide 2-3 stk(én hann)

otocinclus vittatus 5 stk

Danio Margaritatus (Stjernedanio) 9 stk

--------------------------------------------------------------------

BUNNSJIKT:

corydoras adolfoi 8 stk

Pangio kuhlii 8 stk

Ancistrus 1-2 stkEr det litt masse fisk?

Jeg tror kanskje de mollyene blir litt store til karret, det står 150L i fiskebasen. Men jeg leste at andre arter molly lett får hvitprikk i kar som er helt uten salt..

Har dere noen forslag til andre toppsjiktsfisk som kunne passe?
Kanskje litt i meste laget som du skriver. Jeg ville oppfordret deg til å velge enten Kuhlii eller Cory. Ikke begge deler. Hadde jeg hatt 3 seilfinnemolly så ville ikke jeg hatt sommerfugler i tillegg. Det er godt mulig det går men 112L er ikke store karet.
Oki, tenkte det litt sjøl å, men greit å få litt tilbakemeldinger på det allikevel=)
Hyl! nitritt!
Jeg satt å så på fiskene nå for litt siden og syntes de oppførte seg litt rart, derfor bestemte jeg meg for å ta en nitrittmåling, selv om det var OK i går. Og joda, nitritt: 0,5mg/l! Tappa av 40 liter og henta nytt vann nå, og tenker å gjøre det på nytt i morgen. Det står nå et noe underdimensjonert filter i karet i påvente av ny rotor til det filteret som fulgte med karet(ubalanse). Ettersom det virka som det var litt lite futt i dette filteret nå så ga jeg det en god skylling i akvarievann. Ser ut som det hjalp på gjennomstrømningen.
Spent på å måle NO2 igjen i morgen tidlig, men får vel ta et bytte igjen da, for å være på den sikre siden.
Før og etter vannbytte. Det ble ikke noe værre iallefall.

[External Image]
Testa nitritt igjen nå, og den er tilnærmet null. Spørs om årsaken rett og slett var at filteret var i ferd med å gå tett.
Ph all over the place
For en liten uke siden fant jeg ut at jeg hadde altfor lav PH i karet mitt; ca 5,5 og kH mindre enn 1.
Jeg justerte da med natrium bikarbonat, samt at jeg fjerna et catappablad.
Jeg hadde når jeg var ferdig med det en PH på ca. 7 og kH på 3.
Har hatt et par vannskifter etter dette, med kranvann med PH 7,5 og kH på 3.


I dag virka sommerfuglciklidehannnen min rimelig stressa, og når jeg måler nå så måler jeg PH på 8,5-9(!) og kH på 2.

Bør jeg tilsette noe eddik her nå? eller holder det at jeg har lagt oppi et nytt catappablad?

Jeg tenker at jeg må få tak i meg ett eller annet co2 anlegg når økonomien tillater det, slik at jeg kan få den PHen jeg vil ha og samtidig ha en kH på 2-3, men det løser ikke problemet mitt akkurat nå.

Fiiiiint om noen har noen tips om dette altså=)
I dag har jeg fått de to nye sommerfuglciklidehunnene jeg bestillte etter at den forrige hua døde på mystisk vis.
De to nye er veldig små, kanskje 3 cm, men alt så ut til å gå bra. Helt til den Indiske kloreka mi klatra opp på en plante og fikk tak i en av de nye sommerfuglene! Hun kom seg heldigvis løs, men dere må tro jeg ble sinna!
Jeg fiska kloreka sporenstreks ut av karet, og dro ned på dyrebutikken og ga den bort til de, så nå lever den som gartner i plantekaret deres.
Det passer meg forsåvidt greit, for jeg har lyst på kuhlii, og jeg tror ikke det hadde gått så bra dersom den reka fortsatt hadde vært i karet.

Så om noen har lyst på indisk kloreke finnes det nå et hunn-eksemplar hos buddy zoo på lillehammer, bare pass på at dere ikke har for små eller rolige fisk sammen med den .
Tilfeldig bekjentskap
© U.H.
Reklame for plussmedlemskap