Klippe planter???

Hei

når av noen av plantene blir store, og legger seg innver vannflata, og derved gjør at de skygger for andre planter, er det da greit å klippe de, eller hva gjør dere andre med dette????
Plussmedlem
Hva slags planter er det snakk om?

Noen planter "klipper" jeg. Andre kutter jeg nederst og planter på nytt.
Hei

ja, nå tok ikke jeg vare på den kvitteringa, så for oss som nybegynnere, så er ikke det så lett å svare på.... Men guttungen kaller de for "purre", det er lange smale blader.... mulig det er denne: Crinum thaianum
Plussmedlem
Okey.. kanskje det er en type Vallisneria? Veldig vanlig akvarieplante, og vokser fort..

Det er flere typer Vallisneria. Ta en titt her. De går veldig fint an å klippe, det tåler de fint.
Hei

Tror du har veldig rett der..... kan se ut for det er Vallisneria nana, eller noe....
siden det nett er starta en tråd om klipping av planter hva skal eg gjøre med denne planten for og korte den ned, det er en Limnophila sessiliflora

http://akvaforum.no/plante.cfm?id=1089
Den der kan du rett og slett klippe hvor du vil.. Når jeg hadde den planten, så klipte jeg bare de litt ned når de nærmet seg vannoverflata..
Du kan eventuelt plante det du klipper av, et annet sted. hvis du vil..
Ronny-André
Den der kan du rett og slett klippe hvor du vil.. Når jeg hadde den planten, så klipte jeg bare de litt ned når de nærmet seg vannoverflata.. Du kan eventuelt plante det du klipper av, et annet sted. hvis du vil..


ok tusen takk for svar. dei har begynt og bli litt lange nå henge litt utover vannflata så det er vell på tide med en liten klipp.
Kutta mine Sessiliflora ikveld og samlet de jeg kuttet i en fin liten bukett som jeg smatt en strikk rundt,og puttet ned i en annen krok i akvariet. Fin måte å drifte de videre på
Hei

Har og noen av de han viser til der, http://akvaforum.no/plante.cfm?id=1089 , mener du man bare kan klippe av de, og sette strikk rundt, og ned i grusen med de, og der lever de videre?????

Vegard Ulset
Hei Har og noen av de han viser til der, http://akvaforum.no/plante.cfm?id=1089 , mener du man bare kan klippe av de, og sette strikk rundt, og ned i grusen med de, og der lever de videre?????

Hvis det er Sessiliflora så kan du det.
Tilfeldig bekjentskap
© Sharon Mari Habbestad
Reklame for plussmedlemskap