Hjelp med ildål

Fikk med meg en Ildål hjem fra dyrebutikken ved en feil, og sitter nå med et 200 liters akvarium og ingen erfaring om denne flotte ålen..
Jeg leste i fiskebasen at den blir fryktelig stor, så skjønner jo at 200 liter ikke er noe permanent hjem. (for ordens skyld, den ligger til salgs på rubrikk)

Men hva skal jeg gjøre for at den trives best mulig mens den bor hos meg?
Jeg har foret med tørkede mygglarver, fiskepellets av noe slag, flakfor, squash og agurk.. Den ser ut til å spise når lyset er skrudd av.

Den går sammen med kuhliiåler, kan disse bli spist av Ildålen? ;o Ildålen er ca 7-8cm lang...
Kan de hoppe/krype ut av akvariet? I så fall må jeg tette hjørnene med svamper..

Takker for all hjelp :o)
Hei.

Røde mygglarver (fryste) er en slager. Ikke uvanlig at de er noe tilbakeholdne i starten... bare viktig å passe på at de har steder de kan stikke seg bort, så de føler seg trygge. Jeg har hatt 6 ildåler de siste 12 årene, og har ikke fått noen av dem til å ta tørrfôr... Har gitt dem mygglarver, mysis, og artemia i starten, og etterhvert spedd på med reke, sei og rekemiks. Etter min erfaring er det viktig å introdusere ildålene for en variert kost fra de er små, ellers kan de bli ekstremt sære.

Det er ingen hast med å bli kvitt ålen om du har en 200 liter. Tar sannsynligvis et par år før det er noen fare.

Tviler på at det blir noe problemer i forbindelse med kuhliiålene, i alle fall enn så lenge.
Ville forøvrig tetta alle åpninger ja... for sikkerhets skyld.

Legger ved et bilde av den eldste jeg har akkurat nå, i overkant av 60 cm lang...
Flotte skapninger, og blir helt håndtamme
Flott rokke, og flott ål! :o

Aha, det var betryggende at det ikke bråhaster med å finne et nytt hjem. Den ligger nå til salgs uansett da, hvis noen kan tilby et bedre hjem

Den har flere steder den kan gjemme seg helt bort i, det er faktisk sjeldent jeg ser noe til den sålenge det er fult lys på i akvariet. Den kommer helst frem når jeg setter på skumringslyset.

Apr flakfor, jeg har sett den gape i seg det som faller på bunnen, men den foretrekker helt klart de tørkede mygglarvene. Men da er det til butikken å kjøpe frosne larver etter nyttår takker for hjelp

Edit; kom på enda et spørsmål, spiller det noen rolle for ålen om jeg putter inn en luftsten i karet eller ikke? Er de kravstore til luft i vannet?
Av alle de fiskene jeg har hatt sammen med ildål, så har det alltid vært ildålene som har pustet tyngst -ut ifra det jeg har sett. Så etter min oppfatning har de absolutt stort behov for oksygenrikt vann! Sikkert ikke så dumt å putte i en brusestein.
Oksehjerte, kalkunhjerte og diskusmix er også bra fòr.
Ferske reker liker de også. Men ikke alle som får de til og spise det ser jeg.
Jeg har bare hatt to ildåler, en døde når den var 15 cm ca, tror den sultet ihjel. Fikk den aldrig til og spise noe særlig.
Den jeg har nå er en plass mellom 30-35 cm og spiser alt overnevnte og mygglarver.

Den viser ingen interesse i tørrfòr, da sulter den heller :p
OME
Av alle de fiskene jeg har hatt sammen med ildål, så har det alltid vært ildålene som har pustet tyngst -ut ifra det jeg har sett. Så etter min oppfatning har de absolutt stort behov for oksygenrikt vann! Sikkert ikke så dumt å putte i en brusestein.


Jeg så på et programm på national geografic channel om rokker i Thailand.
Der fisket de etter agn, og de fikk flere stoooore ildåler. De må minst ha vært 60-80 cm lange.
Disse var populære matfisker forøvrig.

Der levde de i en enorm elv med sakte gjennomstrømmning. Gikk igjennom en stor by, og ut i havet. Husker ikke navnet på den.
Den var stor, både bred og dyp. Det kan vel ikke være spesielt oksygenrinkt vann der?

Legger merke til min ildål puster tungt i forhold til andre fisk, det har den alltid gjort.
Noen som har noe fakta om dette?
Har søkt litt rundt angående tungpustede ildåler... og er et par ting som går igjen...

Blant annet er det en del folk som observerer at ildåler ofte begynner å puste tungt når man oppholder seg i samme rom som der akvariet står... Teorien er da at det rett og slett kan ha med opphisselse å gjøre, i forbindelse med bevegelser utenfor akvariet - som da forbindes med mat.

Ikke veit jeg. Etter min oppfatning virker de egentlig å puste mer eller mindre tungt stort sette hele tiden... men kan absolutt hende jeg har feila i å se sammenhengen.

Dactylogyrus er også nevnt som mulig grunn i noen tilfeller, men dette kan i alle fall ikke ha vært saken her hos meg. Hvis det var snakk om gjellemark skulle man vel tro at dette også ville gått over på de andre fiskene...

Som du nevner Geiren, de lever jo i områder som man tilsynelatende skulle tro var relativt oksygenfattige... Ikke godt å si det her.
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap