Det var en gang et lite akvarium...

Hei

I dag har jeg bestemt meg for å begynne på min egen tråd, selv om det ikke skjer så fryktelig mye spennende i mine akvarier enda.
De små daglige begivenhetene er jo store for meg som er nybegynner, og dette har jeg lyst til å kunne se tilbake på gjennom denne tråden.

Jeg er 32 år, bor i Sarpsborg og har to barn, en katt, et terrarie og fire akvarium med 30+ fisk.
Har hatt akvarie før, for ca. 10 år siden, men ble ikke bitt av basillen den gangen.
Nå derimot.....
Det begynte med et lite akvarium som skulle være pynt i stua, en uke senere ble det større akvarie, så et til...og enda et....og et til som er underveis
Jeg har, som så mange andre, forelsket meg i corydoras og L-maller.
Håper å få til oppdrett på disse etterhvert som jeg lærer mer om hvordan alt skal gjøres.

Fisker jeg har så langt:

C. Panda
C. Sterbai
C. Leopardus
L-144
L-052
4 kuhlii-ål
Ancistrus sp. oppdrettsvariant.
Dverg-gurami
Kampfisker.
+ kirsebær-reker, eplesnegler, posthorn og sandsnegler.


I går så jeg for første gang lek og egg-legging hos sterbaiene mine
Jeg har jo lest masse om dette og sett bilder og videoer, men det er noe helt annet når man oppdager det i sitt eget akvarium!
Det var rent rørende å følge med på hunnen der hun vimset rundt med egg mellom finnene og prøvde å finne egnet plass å klistre dem

Bare synd at jeg har leoparduser i samme karet for de vimset jo etter henne og mumset i seg alt hun klemte ut. De er noen skikkelige støvsugere med de lange snutene og store bartene
Men de er vakre og absolutt yndlingene mine. Det er urkomisk å se på når de vimser bortover glasset, for i motsetning til mindre coryer som er kjappe i bevegelsen, så er disse laaaangsomme og gjør alt i slowmotion.
Til og med når de innimellom skal opp å hente luft så bruker de en halv evighet opp til vannflaten. Og når de først er der oppe så blir de en stund for å smatte høylytt på hva de nå enn finner der oppe.
Er det rart man blir betatt av disse merkelige fiskene?
Morsom fiskeliste det der, mange sjarmtroll. Skal selv gå til anskaffelse av noen små guramier snart, elsker måten de vimser rundt og føler seg fram på.. skal gå i stuekaret med hjertebarna, også kjent som cory (trillier), nydeligere fisk skal en lete lenge etter. Bildespam dreper ingen altså! Blir så fascinert av slike fisk som GJØR ting hele tiden, har selv noen coryer som tar tilfart fra overflata og "børner rundt".. et ubetalelig syn. Krysser fingrene for at du snart bukker under og kjøper atter et kar slik at du kan få litt bebiser, corybarn er jo bare helt nusselige!

Og klart en skal bli litt betatt av fiskene sine, rett som det er setter jeg meg ned og glor på mitt lille samfunn for å se hva de finner på.. og det kan være bra mye rart det! Søte er de
Inaktiv bruker
Amanthea
Bildespam dreper ingen altså! :)


lol

spennende å lese en helt ny fersk tråd. nå må du oppdatere med bilder og tekst da
Blyg malle og sand i akvariet
Takk for innleggene i tråden min, hyggelig at noen følger med

Jeg var på auksjon forrige søndag og da fikk jeg med meg hjem en Dekeyseria sp. L052, butterfly pleco.
Den er utrolig fin synes jeg, og det er veldig bra at akvaforum har mange fine bilder av den slik at jeg får sett hvordan den ser ut. Min ser jeg nemlig aldri.
Så fort jeg nærmer meg akvariet så fyker den inn i skiferhula si så fort at reker, småfisk og sand fyker alle veier. Det har resultert i at eheim pumpa mi har begynt å hoste sand som virvler rundt i vannet hele tiden. Ikke særlig pent, og det å ta bilder blir nesten umulig siden alt blir kornete.

Så, i dag under vannbyttet skal jeg ta ut pumpen og prøve å legge filtervatt inn i pumpa sammen med svampene for å hindre at den drar sand inn og dermed må hoste den ut igjen. Kan jo hende det hjelper litt.
(hvis noen som leser her har en god ide til hvordan holde sand ute av pumpen, eller tips til sosialisering av blyge maller, så setter jeg pris på tips )Hvilken sand har du? Har den groveste biltemasanden i 54-literen med et overdimensjonert filter (er vel en 100 liter det skal ta eller noe), har filteret ca 3 cm over sanda - ser ikke noe til det nevnte problemet. Er dog kjempefornøyd med filteret mitt, Aquael. Har det i to kar og de er veldig gode, har tidligere brukt Stingray sine men synes de var for kraftige i både ut- og innsug uten at de egentlig renset så fryktelig mye. Resulterte i at flere fisk ble spist opp, med disse filtrene kan fiskene bo rundt filteret uten å plages.. stille er det også, durende filter er et irritasjonsmoment uten sidestykke! Hvor langt over "bakken" har du innsuget da?
Jeg har den groveste sanden fra biltema, nederste del på pumpen står ca.4 cm. fra bunnen. Jeg har to pumper, en eheim 2252 og en trixie M700. Det er eheimen som hoster ut sand. Jeg har også aquael i to av de andre karene mine og er veldig fornøyd med de pumpene, der er det alltid klart og fint.
Har nå puttet filtervatt i den nederste delen av pumpa som er nærmest sanden for å se om det hjelper, men merker ingen forskjell enda i hvertfall.
Må legge inn noen skrytebilder av kampfiskene mine også, i dag har hunnen fått flytte inn til den ene hannen, så får vi se om det kan bli noen småttiser ut av det

Øverst, hunnen

midten, den heldige hannen

Nederst, Neptun, jeg tror ikke han synes noe om damer for han bare gjemmer seg for henne når hun slippes inn til han [External Image][External Image][External Image]
må bare si gratulerer med kul malle. sommerfuglpleco er jo bare rå spreke har 2 stk selv, å på jakt etter flere.
fiskemilla
må bare si gratulerer med kul malle. sommerfuglpleco er jo bare rå spreke:D har 2 stk selv, å på jakt etter flere.Takk Er dine også sjenerte? Kanskje min trenger selskap..... Skal på auksjonen i moss 3. april, kanskje jeg er heldig å finne noen flere der.
Ser også i profilen at denne fisken er vanskelig å kjønnsbestemme.....hvordan går man da frem hvis man vil ha yngel? Skaffe en hel haug å satse på det beste?

Ikke det at jeg hadde funnet ut av min uansett, den kunne hatt partyhatt og rød nese uten at jeg hadde lagt merke til det, jeg ser som sagt bare halen på den
mine var veldig sky i starten. Tror di trengte litt lang tid på å bli husvarme. Men nå ser jeg di støtt og stadig. Spesielt ved foringstid:p har prøvd å se i basen om di. Men står ingenting om oppdrett. For har veldig lyst til å få yngel på di selv. Men finner lite info. Vet ikke engang hvilke kjønn jeg har selv, derfor jeg vil ha fler. Itilfelle jeg sitter med 2 mannfolk eller omvendt. Sitter i sofaen å ser den ene sommerfuglen min nå fora discusen min med discus granulat for litt sia. Å nå er den på jakt etter rester
Det står bittelitt her på planet catfish, bla. at den gjemmer seg mye.. Det går visst an å drette den i fangenskap, så da er det bare å skaffe flere og håpe på det beste

Feil url, den riktige er her....
Yngel :)
Det ble visst bråstopp et øyeblikk i denne tråden grunnet div. saker og ting. Har b.l.a. flyttet litt og hatt lungebetennelse. Så jeg fikk hverken vært i moss eller på klubbmøte.

Men fiskene har stortrives, de har til og med ynglet i vei uten min tillatelse. Ancistrus hannen har nå 30-40 mini kopier av seg selv i hula si De er utrolig søte der de henger suttende på rekke og rad *smelt*
Legger ved et heller dårlig bilde fra da de alle var egg. Med maglight i munnen og mobilkamera, så sier det seg selv at her må vi bruke litt fantasi....far opp-ned til venstre, og egge-barna i en klase oppe til høyre

Kampfiskene mine fant visst ikke helt tonen, hunnen ødela stadig det fine rede hannen bygde, så jeg antar hun ikke er klar for å bli mor enda. Forsøker ved en senere anledning.

Sterbaiene klistrer egg støtt og stadig mens leopardusene dilter etter og mumser de opp, så tror jeg kommer til å flytte sterbaiene i en egen 60 liter slik at det blir lettere for meg å få fanget opp eggene. Bare de ikke slutter med lek da, fordi de blir flyttet. det er jo en sjanse å ta.

Har også kjøpt utvendig pumpe i dag, som jeg har tenkt å prøve og få sammen nå......det kan bli spennende, jeg er nemlig særdeles blond og ikke redd for å innrømme det Tror nok jeg tester den i nærheten av et sluk.
Pumpen fungerte kjempebra og var utrolig stille. Det er en AmTop 3337, jeg ville jo helst hatt Eheim, men i disse tider må jeg spare litt.
Tenkte å bruke denne pumpa i det nye akvariet som er underveis, som blir på ca 250l. Der passer det bra med større filtrering siden jeg bare skal ha L-maller i det karet.

Håper på å få tak i noen peckoltia compta eller contradens, de er vakre
Og L144 skal selvfølgelig også være med, det er jo yndlingsfisken min.
Jeg kjøpte han i den tro at han var jente, han var jo så liten, lysegul og søt. Nå har han en hissig V i nakken, skog på nesa og jager alle som vil ha en bit av maten hans.

Han ser ut som en rastløs, gal professor med bustete barter i alle retninger.
Coryene er han stort sett grei med, de får lov å barte rundt oppå hans barter og det ser faktisk ut som han liker det

Det siste bildet der er av butterfly-plecoen min som jeg fant død i akvariet for et par dager siden. Den var jo alltid i hula si, men en dag lå den midt utpå den åpne plassen med en masse coryer rundt.
Først ble jeg glad over at han hadde tatt seg en tur ut av hula, men skjønte fort at her var det noe galt. Den var død.
Så godt som i hvertfall. Det var så vidt man kunne ane bevegelse når jeg håvet den opp. Jeg avlivde den kjapt og smertefritt.

Siste bilde er av butterflyen, han hadde ingen synlige sykdomstegn, og andre fisk i karet er friske...sålangt.

[External Image]
Så merkelig det siste bildet plasserte seg da... jaja. Siden det mangler litt bilder i denne tråden, så skal jeg finne frem noen å legge ut, så jeg får introdusert de svømmende barna mine


1. Søte, gule eplesneglen jeg har kjøpt av Heidi. Sneglene hennes er helt fantastisk fine i fargen.

2. Kirsebær-reke som snart skal bli mamma, jeg filmet faktisk fødselen og la den ut på youtube

3.Barteliten

[External Image][External Image][External Image]
Flere bilder..
Bilde 1: Lilla eplesnegle

Bilde 2:romantiske L144

Bilde 3: Kampfisken Ruby

[External Image][External Image][External Image]
Flotte bilder! Er så koselig å se bilder fra ulike kar synes jeg ;D
Takk for det sissimor skulle gjerne hatt et bedre kamera å ta bilder med, men det får komme etterhvert.
I dag har ancistrus pappa sluppet yngelen ut av hula
Tittet så vidt på karet når jeg slo på lyset i morges, og tenkte først at det var da voldsomt mye småsnegler på glasset....men det var micro ancistruser
Målte de med linjal og de har blitt 1 cm. store.

Endelig får pappaen hvilt seg litt mer og kan spise. Jeg tok han på fersken i natt på en skive med squash, så han var nok sulten.

Jenta hans har jeg flyttet i et annet kar slik at det ikke skal bli yngel igjen med en gang, far trenger å hvile litt nå synes jeg.
Jeg har heller ikke plass til flere ancistruser nå før jeg får solgt de jeg har, og det er jo en stund til de blir store nok til det.

Men jeg tror jeg har gjort noe dumt. Når jeg skulle flytte over hunnen i går så puttet jeg henne i det store selskapskaret, i stedet for 60 liter'n hun skulle dele med kampfisken.
Jeg har jo en ivrig, kjønnsmoden L144 der....og etter å ha lest litt så skjønner jeg at de kan krysse seg, og at det ikke er noe særlig.
Skal prøve å fange henne inn igjen ikveld.

[External Image][External Image]
En gledens dag :)
Jeg har fått tildelt et eget rom her i huset til akvariene mine
Det er på ca. 15 kvm. med fliser på gulvet og sluk. Veldig betryggende hvis uhellet skulle være ute, jeg har angst for lekkende akvarier.
Vaskerommet ligger rett ved siden av, så der kan jeg koble til slange ved vannbytter.

Til innvielse av rommet har jeg kjøpt et 300-liters akvastabil med sort møbel som kommer på plass i morgen Gleder meg som en unge og det føles litt julaften akkurat nå

Må legge ved et bilde av eplesneglen min som kjemper seg frem i java-jungelen, jeg synes han var så søt oppi der [External Image]
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap