Aldri mer et helt år uten!! (side 6)

Tok sjansen på noen dager til med påskeferie, og denne gang gikk alt bra. Kom til og med hjem til klekkede paleatus-egg...de kan ikke ha vært veldig muglet likevel + kampfiskyngel. Paleatusene var i en liten breedingbox i 190-literen, og noe av skumrede til ene kampfisken hadde jeg lagt i en 12-liter. Har samlet mesteparten i 12-literen nå, bortsett fra 2 litt større paleatus-yngel jeg ikke fikk opp av den lille boksen. Skal se om det går fint å fore de opp her. Har ingen sirkulasjon, men skifter vann daglig, tenkte jeg. Kan også ta de over i en 45-liter med filter og varmekolbe...men det føles litt for uoversiktlig til så små yngel... Tror dere de kan klare å vokse litt i en 12-liter uten filtrering, men med daglige vannbytter??
I går flyttet jeg all yngel over i 45-literen. Måtte ta livet av discusen som ikke har vokst på noen måneder Den var syltynn, og det hjelp ikke å forsøke å fore den opp for seg selv. Men til det hyggelige :
En god del kampfisk har overlevd flyttinger, rengjøringer og vannbytter Og ut av det blå har det dukket opp en som er mye større en de andre som bare er noen få dager. Har jo forsøkt kampfiskyngel i dette karet før...og denne må ha overlevd en god del! Bl.a temp. på 29 grader. Jeg vet ikke helt hvor lenge den har vært der, så er litt usikker på hva den har måttet gjennomgå... Lurer bare på hvor mange jeg har oversett! Må virkelig lære meg å ha tålmodighet, og vente og vente og vente enda litt til når jeg tror alt håp er ute.

Av de langfinnede C.Paleatusene er det i hvert fall 2 med litt størrelse som gjør at jeg kan finne de når jeg studerer karet. De holder seg stort sett under hvert sitt catappablad. Hvor mange av de mindre som enda lever aner jeg ikke... Men nå skal det få gå som yngelkar i flere uker, så jeg ikke tar livet av flere i hvert fall.

Av foring gir jeg nå en blanding med 15 dråper Liquifry og Elos extra small som jeg blander og rører ut i vann i et eggeglass. Jeg har ikke skjønt meg på artemiaklekking, så jeg gir dete et forsøk og ser om jeg får de til å vokse opp.
Kampfiskyngelen har klart seg flere dager i 45-literen, men fra i går av har jeg ikke å se NOEN, bortsett fra den "store". Den er sikkert 1 cm nå, og begynner å få litt mønster. Ganske tykk er den også, så jeg lurer på om den har livnært seg på småsøsken (stesøsken, altså).

Ser heller ikke flere Paleatus longfinn enn de 2 litt større. De er såvidt litt mindre enn kampfisken. De har vokst veldig fra de kom i karet!

Ikke så veldig imponerende beretning herfra altså. Men jeg lærer litt mer for hver gang. Så snart klarer jeg nom å ale opp mer enn 1 av 50. Satte i gang med vannbytte og masse frossenfor til Paleatusene i dag for å få de i lek igjen. Var en butikk som ønsket å kjøpe av meg...og da bør jeg nok klare flere enn 2.

Blir mye stell og yngelstudering her nå. Tredje røykfrie dagen min, og jeg ser at det er lettere når jeg holder meg mest mulig opptatt. Fiskene klager ikke de
Tilfeldig bekjentskap
© Sharon Mari Habbestad
Reklame for plussmedlemskap