Spennende 240l

Det er greit med sommer. Akvarier kommer ut til salgs for en billig penge og hvorfor ikke slå til når man ønsker seg større kar plass. Fant meg et 240l til en veldig rimelig penge, det fulgte med noen fisk og mange planter + alt annet utstyr som hun hadde. Alt i alt ble det 2000,- litt skuffelse det å oppdage at lysarmaturet er gåent. Jeg spurte om noe var galt med karret, fikk tilbake at alt var i tipptopp stand og bare brukt i 2 år. Armaturet var knekt på mitten, men limt igjen, det funker såpass enda. Litt redd får å få skade i vannet. Men har bestilt meg nytt, noe som gav ut et tusen til. Uten om det så virker alt.

Karret kom igår, siden noen fisk fulgte med så fikk jeg to store bøtter med vannet som var i karret fra før, urenset grus og urenset pumper/filter. Det tragiske var at en praktbotia hadde sittet fast bake i det innvendige filtersystemet i ganske lang tid, med hjelp av en veninne, god tid og en håv så klarte vi endelig å få den fisken frem. Stakkaren er tynn og uten farger, håper han kommer seg. Vi fylte karret på en times tid og jeg fikk plantet planter og laget huler av lavastein, fikset kokosnøtter og en mallehule. Kjekt at det fulgte med en rot, og hel stenvegg.

Jeg hadde vansker med å vite hvor lenge karret burde stå, siden fiskene var i bøtte så lot jeg karret stå en times tid før jeg fikk fiskene i poser og la de over i karret. De fikk stå der i litt over en time og jeg fylte på vann hver 20min, var utrolig spent. Siden ciklidene er sjøre fisk så var jeg redd det skulle blir problemer med flyttingen og vannverdiene i karret. Men våknet idag og alt virket ganske okei, litt problem med palettcikliden som har mistet fargen og ser ganske så sliten ut, tørr ikke la den svømme ute i vannet siden karret er stort, lar den være i fødekarret til senere idag. Kanskje han kommer seg, hvis ikke blir det stort hav på den. Sjekket GH idag, den ligger på 7.4 og jeg tror ikke jeg rører verdiene enda, lar tiden gå og se hvorden det er om en ukes tid. Temperaturen ligger på under 26, lar det å bare være siden det ligger en uknuselig varmekolbe bak steinveggen.

Var på dyrebutikken i dag og kjøpte sticks til ciklidene, håper de blir fornøyd med det. Det er en stor overgang fra 72l til 240l. Håper virkelig alt går bra, vil ikke ha trøbbel slit at jeg mister sansen for akvariethobbyen. Den er spennende.

Bilde 1: Rød zebra han
Bilde 2: Rød Zebra OB hunn
Tygger?
Nå er jeg litt usikker på dette med tråd. Skal jeg bare trykke "svar" får å legge ut nytt innlegg? Jaja, er det jeg gjør nå. Håper det virker.

Jeg måtte slå av den ene pumpa som bråker så fælt inatt, kanskje ikke så lurt. Men den innvendige pumpen sto fortsatt på, så jeg satset på at alt skulle gå bra. Blir å spare til ny pumpe som ikke bråker. Uansett, i morges våknet jeg til at alt var stilt i karret, botiaene var livlige, men alle andre sto mest stille. Fikk i gang pumpa og da kviknet alle til. Bra de bare skal stå slik i noen netter til. Kjøper meg en ny pumpe i sverige. Håper jeg.

Det virker som den "syke" fisken er blitt værre, må vel avlives snart. Lurer på hvor lenge jeg skal vente, den spiste maten jeg gav den i går. Kan han klare seg?

Morsomt å se når Chipokaeen grever huler, han tar småsteinen fra ett sted og slipper det i hjørnet. Hvorfor gjør han dette? Kjedsomhet? Han slutter ikke, det begynner og bli et ganske stort tårn nå.

Hvordan ser man når fisk tygger?
Alt ser ut til å gå kjempebra, fikk flyttet værålene over i stor karret. Kanskje ikke så lurt, de blir litt bøllet med, håper det går over snart. Hvis ikke får de bare leve oppi 72 literen til de er vokst store. Skal over til dyrebutikken snart for å få kjøpt nye lysrør, lysarmaturet kommer ikke før etter ferien. Kanskje jeg ser etter om de har noen fønkye fisker som passer til karret mitt, ville vært tøft med noe lite og mystisk. Eller jeg venter nok med å kjøpe noe før etter vi er kommet av ferien. Feriemateren min trenger ikke få så mye styr med å se hvordan alle artene har det.

Den syke fisken ser ut til å kommer seg. Han får bo der han er til neste helg, så får vi se om han blir sluppet ut til jeg drar. Han spiser, det er vel et bra tegn? Tørr ikke ha han ute i stor karret, kanskje han ikke får mat da. Han svømmer og fått tilbake litt av fargene. Satser på at dette går fint.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap