En Maikos Akvariedrøm (side 9)

Alt går på skinner i Akvarieverdenen,yngelen i 115.L vokser stadig og etter at jeg har flyttet ut de 4 Guppyene som gikk der,så er de nå mer fremme og spiser hyppig av flakforrestene som detter ned etter at Guramien og Øksene har spist sin del.
Ellers så vurderer jeg og skifte ut filteret i 115.L med ett utvendig filter for og utnytte så mye av plassen i Akvariet som jeg kan,men det vil antageligvis ikke skje før utpå Våren engang,med mindre det dukker opp ett kjempetilbud jeg ikke kan motstå...

Ellers på Valpefronten,så oppdaget jeg at selger av valpene jeg kikket på ville ha kontakt per sms/tlf,så jeg har tekstet med henne,en dame med navn Heidi.
Hun venter faktisk ett nytt Valpekull nå og de vil være leveringsklare i månedsskiftet Mars/April!
Dette valpekullet har lysere farger enn det 1.kullet,men jeg likte så godt bildene av det første valpekullet at jeg synes ikke det gjør noe om de ikke er svarte.Dette er samme blanding som det første kullet,Mops og Petit Brabancon og derfor er prisen på disse den samme: 10,000.Kr.stk.

Jeg følte at jeg fikk god kontakt med selger og skal nå kontakte hun igjen om noen uker,for og høre hvordan det går og hvor mange valper hun fikk og kjønn på disse.Er veldig åpen når det kommer til kjønn faktisk,er vokst opp med både Tispe og Hann bikkje hjemme oss mine foreldre,så det lar jeg være helt åpent.
Valpene kan sees fra de er ca.6.uker gamle,så da har min mamma lovt meg en kjøretur,jeg gleder meg vilt!

Så gjenstår bare det siste hinderet,Styret og Borettslaget hvor jeg bor.Jeg har pratet med styreleder og fyller nå ut ett skjema kalt "Søknad om Dyrehold" som jeg skal levere inn,hvor jeg søker om og få ha hund,ironisk nok så har naboen min i leiligheten ved siden av meg også levert inn søknad om og skaffe seg Hund og da det kun er oss 2 som har leilighet nede i gangen her,så får jeg ihvertfall ingen klager fra han!
Jeg er på god fot med styrelederen så jeg regner ikke med noen innsigelser fra hun,men jeg har ikke peiling på hvem som sitter i resten av styret,så det gjør meg naturlig nok nervøs...
Men jeg har sett at det er flere her i borettslaget som har Katt og jeg har også sett 2.stk som har gått inn i bygningene med Hunder,så jeg satser på at jeg skal få ja,det vil i så fall være veldig rart og urettferdig om jeg skulle få avslag syns jeg.
Så hvis de gir meg avslag på søknaden min om og ha Hund,så vil jeg gå til legen og få en legeerklæring på at en Hund vil være godt for meg,jeg vil også klage det inn og kjempe videre,men håper virkelig jeg slipper det...

Og så er det enda ett minus i planen,styreleder sa at de skulle ta søknadene opp på styremøtet,men de vil ikke ha møte før ETTER ett årlig fellesmøte og det møtet er ikke før 27.Mars!
Hvis det da ikke blir noe styremøte før i begynnelsen av April så vil jo valpene være leveringsklare og kanskje allerede solgt,det forrige kullet var solgt på noen dager.
Og så har jeg også muligheten til og reservere en valp,mot ett depositum.
Jeg vil derfor legge ved ett notat til styrelederen og forklare hvordan det ligger an,at jeg har fått ett kjempetilbud,så "håper" jeg at jeg kan få ett slags svar før valpene er leveringsklare...

Er uansett 100% sikker på at dette vil jeg så om nødvendig så vurderer jeg og kjøpe/reservere den valpen jeg vil ha før jeg får svar fra Styret og så ta det deretter,men når jeg har sett andre beboere som har hatt/har Katt,Hund,Nymfeparakitter,ja,da vil jeg nesten kreve at de tar og besøker hver enkelt leilighet og sjekker opp hva hver enkelt beboer har av dyr i leiligheten,hvis de skulle gi meg avslag på min søknad!
Kaldt!!!
Har vært på handletur idag,så nå ble det hundebur og hundeseng til min lille valp som jeg forhåpentligvis vil få i hus om noen måneder,hvis jeg er heldig.
Så også at de hadde Månedstilbud på noen flotte fisk på Tropehagen Zoo denne måneden,men jeg må se an været,hvor kaldt det er og hvor mye penger jeg har igjen etter at de er kommet inn på konto og regninger er betalt.
Det er mine gode nyheter idag.

Så til de dårlige...
Jeg bor i en leilighet hvor alle har radiatorer fylt med vann,som varmes opp av en massiv og gammeldags fyrer/fyrovn,som nå i kveld har bestemt seg for og ta kvelden,så nå er det KALDT her i stua!
Jeg har ikke en oljeovn ståendes heller,da jeg ikke har trengt en når jeg får all den varmen jeg trenger ifra radiatorene og jeg har heller ikke så mye plass at jeg gidder og ha en ståendes og samle støv,så det er ikke noe jeg kan gjøre.
Vaktmesteren arbeider med og få gitt oss varmt vann i dusjen og kranene,men vi må vente til imorra for og "kanskje" få varmt vann i radiatorene igjen,da det vil ta flere timer og få varmt opp vannet selv etter at problemet er fikset...

Ironisk nok så var jeg med mine foreldre idag og handlet og de var også på utkikk etter en oljeovn men det eneste de hadde igjen var de som kostet fra 800.kr og oppover og det var ikke aktuelt,så jeg har ingen mulighet til og få kjøpt meg en heller.Nå er jeg ihvertfall glad for at jeg ikke har undulater lenger,da de ikke tåler lave temperaturer og jeg har ingen ide hvor kaldt det vil være her imorra.

Vel,hvis det verste skulle skje,så får jeg immigrere hjem til mine foreldre og overnatte der til varmen er tilbake,er bare glad for at fiskene har fungerende varmekolber som virker.
Uff, opplevde det samme med radiator da jeg bodde i kollektiv. Det ble ei uke med ca 10 grader i stua. Og det enda vi etterhvert fikk tak i 2 oljeovner, for det var 25 minus ute. Brrr. Det ble brent enorme mengder stearinlys den uka, og drukket enorme mengder te...
Tilbake i varmen
Sissimor
Uff, opplevde det samme med radiator da jeg bodde i kollektiv. Det ble ei uke med ca 10 grader i stua. Og det enda vi etterhvert fikk tak i 2 oljeovner, for det var 25 minus ute. Brrr. Det ble brent enorme mengder stearinlys den uka, og drukket enorme mengder te...

Ja,det er virkelig grusomt med kulde,jeg er en av de som ikke kan fordra og ha det kaldt,jeg må ha romtemperatur hele tiden for og trives!

Fikk pratet med vaktmesteren og det var en pakning(?) som var gåen,så jeg reiste hjem til mine foreldre på Lørdags morraen,mens rørleggeren arbeidet med og fikse problemet,kom tilbake i 23.00 tiden på kvelden,da var varmen tilbake,heldigvis.

Tilbake til hverdagen så er det vannbytte dag idag,det er nå unnagjort og med en ny bøtte med helletut kjøpt på Europris så følte jeg at det gikk mye fortere enn vanlig,hvis de har flere bøtter igjen til uka så skal jeg ha 2 til.
Ellers er jeg småbekymra for den ene Platyen min,det er en hunn og hun har begynt med og gjemme seg under en rot og kommer kun frem når jeg mater de.Kan ikke se at hun er gravid eller syk,så får bare la hun være og se hva som skjer videre,men hvis hun dør så har jeg 3 Platy igjen og 2 av de er hanner... :/
Måtte også ta filteret i 115.L ett tak,der måtte jeg bytte ut ett rundt svampefilter med en grovere blå svamp da det gikk helt tett for meg og er helt brunt,svampen er altfor fin så den gikk tett 1.uke etter at jeg rensket den i Akvariet.
Får håpe at det hjelper.

Har ellers lagt noen planer for fremtiden,ikke fysisk,men i hodet.Leiligheten som jeg bor i nå er min aller første,men når lånet er ferdig nedbetalt på denne så vil jeg vurdere og selge denne leiligheten og kjøpe meg en ny en.Det er en veldig god førstegangsleilighet dette her,men jeg føler at den blir litt for liten for meg,spesielt er ett ønske om ett større bad og oppvaskmaskin på kjøkkenet noe jeg vil ha!
Har derfor vurdert meg frem og tilbake og funnet ut at når den tid kommer,så vil jeg fremdeles bo her hvor jeg bor nå,i noenlunde samme område.
Jeg har kort vei til både butikk og buss og for meg som ikke vil ha bil,så er dette perfekt og jeg har ingen planer om og gi slipp på det med det første + at jeg har funnet ut at jeg trives best i en leilighet med alt på ett plan.

Jeg har derfor 2.muligheter for hvor jeg vil flytte når den tid kommer,enten vil jeg kjøpe meg en større leilighet her hvor jeg bor nå,eller så vil jeg flytte ett hakk lenger opp bakken,hvor det ble bygget om nye leiligheter i fjor som jeg også synes er veldig fine og der vet jeg at man kan ha dyr,da det allerede bor ihvertfall 1.person der med en hund allerede.

Jeg har ikke plass til noe større Akvarium enn min 115.L her hvor eg bor nå,men hvis jeg flytter og er heldig med stuen,så hadde det vært gøy og selge 115.L og oppgradere til en 300.L,ihvertfall,kanskje mer...Ah,det er lov og drømme ja!
- 1.øksefisk
Da er jeg nede i 6.Øksefisker,har ingen ide hva som skjedde med nr.7 men den er søkk vekk,så den er nok i fiskehimmelen.
Har lett og lett men ikke sett noe,så mest sannsynlig så har sneglene tatt seg av den,da det heller ikke har dukket opp noe Nitritt i Akvariet.Men det er virkelig surt med sånne "forsvinningsnumre",det er en ting at fisken dør og du ser den ligger der,da vet man hva som har skjedd men når det ikke er noe tegn til den?
Og Nei,den har ikke hoppet ut av Akvariet heller,da hadde jeg kjent det på lukta ganskje kjapt med den varmen jeg har i leiligheten nå om dagen.

Ellers så vurderer jeg og legge ut en annonse her på Akvaforum og se om noen i Arendal eller i nærheten kunne tenkt seg og overta Platyene mine,de er flotte og se på men i 115.L vil jeg prøve meg mer på Dverggurami og 54.L vil jeg ha i reserve og som rekekar,så jeg kan ikke ha altfor mange fisk oppi der.
Totalt er det 4.Voksne Platy,2 av hvert kjønn,tror jeg.Er ganske god harmoni dem imellom heldigvis og det er ikke svære kullet med yngler de har fått,tilsammen tror jeg det ligger på ca.10.stk,fordelt på begge Akvariene.
Ja,det svømmer 3.stk små rundt i 54.L og gjemmer seg i Javamosen,mistenker at foreldrene har forsynt seg en del her.

Er i tvil hva jeg skal gjøre med yngelen jeg har svømmendes nå,om jeg skal vente til de farger mer ut og vokser seg til,akkurat nå er halvparten oransje og halvparten sølv i fargen.Hmm,hvis jeg får gitt bort foreldrene så kan jeg få fanget inn de som går i 115.L og plassere de i 54.L,bedre oversikt over de der.Eller,hvis noen er interessert i og ha de så bare si ifra,så kan de flytte hjemmefra,de i 115.L er grådige småspisere når det er flakfor som serveres.

Venter enda på svar fra Borettslaget ang søknaden om Hund,jeg VET at jeg la ved en lapp til styreleder om at jeg helst ville ha svar før slutten av Mars måned og det har bare gått 1.uke siden jeg leverte søknaden,men vanligvis så har jeg pleid og fått en tlf ifra styreleder om hvordan ting går og som en bekreftelse på at hun har mottatt beskjeden min etter ett par dager...
Huh,er vel bare overnervøs her jeg sitter,skal kontakte hun som har valpene den 20.Februar,da har det gått 3.uker siden sist jeg pratet med hun,så da får jeg forhåpentligvis en oppdatering på hvor mange valper hun fikk og kjønn på disse,med mindre hun kontakter meg før det.
Nye gurami og nyheter
En ny uke,ett nytt innlegg og nye fisk.

Det har flyttet inn 2.Dverggurami Hunner og 2.Båndgurami,som skal være ett av hvert kjønn.er ikke 100% sikker på om de sistnevnte er en av hvert kjønn,men de er flotte og se på og går greit i sammen,så jeg klager ikke.
Dessverre måtte jeg ta ut min Dverggurami Hann da han begynte og jage alle 4,så han går nå i 54.L med Kampfisk og Platy og disse rører han ikke.
Mistenker at han jager de forde de er mindre,så enten må de fetes opp før de kan gå sammen igjen eller så må jeg få tak i en like stor fisk eller større,som kan holde han i sjakk,den første dverggurami hunnen han gikk sammen med var større enn ham og der var det aldri noe jaging.
Så jeg skal se om jeg finner en stor dverggurami Hunn og prøve og sette hun sammen med han i 54.L for og se om det hjelper,så jeg forhåpentligvis kan få de over i 115.L.
Har virkelig forelsket meg i Guramiene mine,så håper virkelig at jeg får de til!

Ellers så fikk jeg pratet med styreleder igår,hun har hatt veldig mye og gjøre og da hun i tillegg til styret også er alenemor og i jobb,så det er forståelig at hun ikke har hatt tid til og ringe meg.

De dårlige nyhetene: Det er visstnok noen i styret som ikke liker tanken på og ha Hund eller Katt i borettslaget.
De gode nyhetene: Hun har lovt og tale varmt på vegne av begge oss 2 som søker om og ha Hund og det faktum at det er så få leiligheter teller positivt,i tillegg til at vi begge har gitt gode grunner for og ha Hund og har valgt en liten hunderase,som vi har skrevet i søknaden.
(Jeg bor nederst i blokka,men har kun 1.nabo i samme oppgang og han har også søkt om hund,ellers så er det kun 3 trapper opp og forbi 2 andre leiligheter i gangen over oss før vi er ved inngangen,dette teller positivt for oss!)

Det er egentlig bare 2 ting som kan hindre oss i og ha Hund og det er a) Bjeffing og b) Allergi...

Bjeffinga er forståelig,men jeg er fast bestemt på at jeg ikke skal ha en bikkje som står og bjeffer hele dagen,så det skal ordne seg,HVIS det blir ett problem.
(Har jo vokst opp med bikkjer siden jeg var liten Jente,så det skal ordne seg.)

Allergi derimot...Jeg HÅPER virkelig at jeg IKKE har vært så uheldig og havnet i en blokk med noen som er allergiske,da er det så og si garantert at det ikke vil bli Hund på meg,da allergi er gyldig nok grunn til at jeg kan bli nektet og ha Hund.
Jeg har ikke turt og spørre de som bor i blokka om de er allergiske,da jeg ikke vet hva slags forhold de har til dyr,spesielt når jeg vet at det bor en innvandrefamilie lenger oppe i blokka og jeg har ingen ide om hvordan de er med dyr.
Det beste jeg kan håpe på er at ingen er allergiske,spesielt da det er så lite jeg ser til naboene i blokka her,jeg har jo bodd her i 2.år nå og har ikke sett halvparten av de som bor her!

Jeg ga uansett beskjed til styreleder at HVIS det er noen som sier de er allergiske,så vil jeg ha en legeerklæring på at de faktisk er det og det mener jeg at jeg har rett til.
Jeg sa også ifra at hvis det ender opp med avslag så er jeg innstilt på og gå til legen og få en legeerklæring på at det vil hjelpe meg og min helse og ha Hund og hvis ikke det hjelper så vil jeg ta det til retten.
Så jeg håper nå at det ikke blir nødvendig og gå til det skrittet men nå er vel sjansen min for og ha Hund en 50-50,helt avhengig av hvem det er som sitter i styret og hva de synes... :/

Jeg skal uansett få svar 22.Mars,senest. Ønsk meg Lykke Til!
Det går nedover og det går oppover
Uff,ser at det er blitt lite aktivit fra min side her inne på Akvaforum den siste måneden.Har mye med mitt personlige liv og gjøre,akkurat nå føles det som om all energi går mot og gjøre alt jeg kan for at jeg skal få lov til og få ha Hund...

Siste nytt på Fiskefronten:
Har bare 1.Dverggurami Hunn igjen,jeg har ingen ide hva som skjedde med den andre,den var bare vekk en dag!
Jeg har trålet bunnen av Akvariet og baksiden,for og se om den klarte og komme seg ut,men ingenting.Det var aldri noen gnisninger mellom guramihunnen og de andre fiskene i 115.L,så eneste svaret jeg kan komme på er at den bare døde og at sneglene tok seg av den. :/
Platyene mine endte opp med og få seg ett nytt hjem oss yvonneX,men før de reiste så mistet jeg en av hunnene,fant bare skjelletet en dag sammen med en haug med snegler.Mistenker at det var den hunnen som var noe slapp før,men så aldri noe tegn til sykdom,hverken før eller etter,så jeg vet ikke hva som skjedde med hun.Noen av Platy ynglene forsvant også på meg,så det kan virke som at denne "lette" fisken og få til ikke er noe for meg,mens mine 2 mer "uvanlige" Sewellia lineolata lever og svømmer som bare det.

Kampfisken min i 54.L derimot,han er jeg ganske sikker på har begynt og Furte!!!
Han holder seg gjemt bort oppe i ett hjørne mens dvergguramihannen min svømmer fornøyd rundt,men jeg kan ikke flytte hannen tilbake i 115.L enda,så han må bare venen seg til og dele Akvarium med han en tid til.
Det er ikke noe mobbing eller noe slikt og han kommer frem ved foring og når jeg åpner lokket,så han er rett og slett blitt bortskjemt med og svømme alene som den største fiksen der,tror jeg.
Og Øksefiskene er flyttet tilbake i 54.L igjen,de ser ut til og trives der og jeg følte at de forsvant etter at jeg endelig fikk meg en gruppe stimfisk i 115.L.
I 115.L svømmer det nå nemlig ca.20.stk Gymnocorymbus ternetzi,eller som jeg liker og kalle dem: Skjørtetetra.
De er flotte og se på der de svømmer og ser ut til og gå greit sammen med de andre beboerne i Akvariet,så de håper jeg og ha lenge.
det har også flyttet inn 5.pansermaller,til stor glede for min enslige Albino og alle Coryene ser ut til og trives bra sammen på bunnen.

Siste nytt på Hundefronten:
Styreleder har pratet med ett annet medlem av styret og for han var det helt greit av vi som ville det hadde Hund,så det er 2.styremedlemmer som sier Ja.
Han forslo også at vi skulle samle inn underskrifter fra alle som bodde i blokka,da det ville hjelpe saken våres.Inkludert oss 2 som vil ha Hund så er det tilsammen 16.leiligheter her,etter og ha gått på dørene og levert ut papirer,så er nå 9.stk gjort rede for og av de så har 8.stk skrevet under,inkludert styreleder og vi 2 som har søkt.Det er bare en så langt som ikke ville signere,hun var ikke for hunder men heller ikke imot,en veldig nervøs kinesisk dame,men med tanke på deres kultur ang dyr så er jeg ikke akkurat overrasket og så lenge hun ikke sa direkte "Nei" så tviler jeg på at det vil ha noe og si for den endelige avgjørelsen.
Nå gjenstår det bare 7.Leiligheter og de har frist til 1.Mars til og levere inn en underskrift eller en innvending,hvis det er noen som ikke svarer så er det enten noen som ikke bryr seg/gidder og svare eller så bor det ingen der,vil uansett ta det som positivt,de som fikk brev i posten har nemlig 1.uke og 1.dag på seg og det synes jeg er god nok tid,spesielt med tanke på at styremøtet er den 21.Mars og styreleder skal ha dette i god tid før,så hun får ordnet alt sammen.

Så nå kommer jeg egentlig bare til og vente til den 1.Mars og da kommer jeg også til og ringe til hun med valpene for og høre hvordan det gikk med valpekullet.Jeg håper at det ikke dukker opp noen ark med negative svar til Hund i mellomtiden,så jeg får bare håpe at det er som Mamma sa til meg; hvis det var noen i blokka som er negative mot Hundehold,så ville du fått svar rimelig raskt.

Så da er det ikke mye annet jeg kan gjøre enn og vente og telle ned dagene,ellers så tråler jeg dyrebutikkene etter en stor Dvergguramihunn som forhåpentligvis kan få jekket ned den enslige hannen min nok til at han ikke jager de andre bare forde de er mindre enn han.

Og ja,jeg leser og følger fremdeles med her,det bare blir lite motivasjon til og svare folk eller legge igjen en beskjed i trådene her inne med alt som foregår nå,men jeg er her enda.
Minusgrader
Uff og der var kulda tilbake ja,det er ett eller annet som er gåent igjen så nå begynner det og bli kaldere her inne og selvfølgelig samme dag som det blåser full storm på utsiden her i natt!
Kan ikke få sagt det nok,vi er gørrheldige som har en så snill og grei vaktmester her vi bor,sender han en sms rundt midnatt og han kommer rett ned og prøver og finne ut hva som er galt.Han har fått fikset det så vi skal få varme i kranene men det vil ta flere timer og varme opp,mens radiatorene er like kalde.
Håper virkelig ikke at dette er ett tegn på at noe er alvorlig galt med vannsystemet her,vi er heldige som har det,men det er vel bare ett spørsmål om hvor lenge det varer før vi må gå over til strøm... :/
Hvis det er noe skikkelig dyrt som må fikses så er bekymringa der at Borettslaget må ta opp lån og da er det en sjanse for at fellesutgiftene vil kunne øke,så håper det ikke er noe alvorlig.Men denne gangen har jeg gradert meg og fikk huka tak i Mamma før hun la seg,så hun er forberedt på at hun kanskje må hente meg imorra.

Føler jeg er småmisunnelig på fiskene mine,der de svømmer rundt i lunkent varm,det er varmere der enn det er i leiligheten nå,heldigfiskene!

(Og jeg fikk 1.positiv lapp m/signatur i postkassa i kveld,så nå er det 9.Underskrifter så langt og 6.som mangler.Lenge leve flertallet!)
Øksefisker hopper!!!
Jeg har jo lest at Øksefiskene kan hoppe men har ikke lagt så veldig mye merke til det oss meg,så jeg tenkte ikke noe mer over det,så når jeg foret idag,så løftet jeg opp lokket av gammel vane og tar oppi flakfor.
plutseig kjenner jeg noe som beveger seg/hopper på det høyre benet og da jeg kikker ned,så ligger en av Øksefiskene mine på gulvet og hopper!!!
Fikk summet meg og fikk tak i den og regelrett slang den oppi,heldigvis så ser det nå ikke ut til at den tok skade av hverken hoppet eller min håndtering av den,den svømmer rundt og spiser med de andre,heldigvis.
Dagens skrekkopplevelse for meg dette her... :/

Ellers lite nytt på Akvariefronten,jeg har ommøblert og fjernet planter fra 115.L og begynner og bli fornøyd med det jeg ser der,bilder kommer senere,når jeg er ferdig med alt det andre som foregår i livet mitt,Valpen jeg håper og kjøpe,penger skal strekke til,leiligheten skal holdes ryddig og jeg håper og kunne få scooteren på veien snart,for og nevne noe...

Nytt på valpefronten,fikk pratet med valpeselger og 31.Januar kom valpene til verden,så da er de leveringsklare fra den 27.Mars,det er mindre enn 4.uker til idag og styremøtet som avgjør om jeg får lov til og ha Hund er den 21.Mars.
Er det rart jeg føler meg som ett nervevrak her!?
Har allerede bestemt meg for og forhåndsreservere en Valp,så hvis det blir "Nei",så er det bare og ta opp kampen med de,men jeg har ærlig talt ingen tro på at det vil skje,tilsammen så har jeg nå samlet inn 11.Underskrifter av totalt 16.Leiligheter.
Det er 4.stk leiligheter jeg ikke har hørt noe ifra og minst 1 av disse er utleieleilighet og 1.beboer som ikke ville signere men ikke er imot Hund,så da ser regnestykket sånn ut:
11.Leiligheter JA.
4.Leiligheter ?
1.Leilighet Nøytral.
(For ikke og nevne at for 2 av leilighetene så har jeg fått dobbelt Ja,i den ene bor det 2.personer,som begge har skrevet under og i den andre som leies ut,har jeg fått ja fra både leietaker og utleier!)

Skal opp og se på Valpene med min Mamma om en 3.ukers tid ca,det ble ett stort kull på 8.stk Valper(!),4.Gutter og 4.Jenter og de var visstnok veldig jevnt fordelt og like i fargene,så nå gleder jeg meg og "HÅPER" at alt går i orden.
Flytting
Uff,nødflytting av Kuhliene mine ikveld,sist jeg så de så telte jeg bare 2 og de har ikke vært fremme og spist eller noe som helst,så ikveld tok jeg tak og fikk flyttet dem.Det dukka heldigvis opp flere enn 2,tror det var en 4-6.stk..?
Håpet nå er at de vil trives bedre i 115.L med sandbunn og større bunnplass,men nå er bekymringen den at det kanskje blir for overfylt på bunnen,så da må en av Cory flokkene selges,antageligvis blir det da Metallpansermallene,da de er den flokken jeg har knyttet meg minst til.
Det er for lite plass til at de vil trives i 54.L dessverre og der er det heller ikke sand til de,så får håpe det er noen andre her på Sørlandet som er interessert i de.
Veldig lenge siden sist, Animorpher! Ble det hund på deg? Og hvordan går det med akvariene?
Tilfeldig bekjentskap
© -mette-
Reklame for plussmedlemskap