Trekk i tråden å se hva du finner?

ja da var det min tur å lage en slags akvarietråd, då det endelig begynner å skje noe i akvariene.

Fikk mitt første 60 liter akvarie da jeg var ti år. fiskene kom oppi på samme tid som vannet og en etter en falt de om. det er vel den første tabben vi akvarister gjør? om jeg våger å kalle meg det.
liten som jeg var ga jeg fort opp hobbyen og akvariet ble stående i kjelleren fult av platyer. hadde på denne tiden også en gribbiceps, som vokste og vokste. for bare 2 år siden fant jeg ut at denne måtte vekk. den hadde då nådd lengden av halve akvariet og kom deg ikke under noen gjemmesteder lenger. Da fikk jeg vite gjennom en av vennene mine at det bodde en akvarist like ved meg. Jeg tok fisken med meg til akvaristen som byttet den i kurvciklider og rosentetraer!
da ble jeg overlykkelig, og akvariet ble straks flyttet opp på rommet.
det var på denne tiden akvaforum dukket opp. jeg fant ut at akvariet mitt var for lite og jeg måtte ha større!
så tok jeg og mor turen til haugesund å kjøpte et nydelig juwel rio 240liter til en billig penge! mannen som eide 240 literen ga meg også et 45 liters akvarium som har vært svært nyttig nå i overgangs perioden !

60 iteren står nå i garasjen etter at pumpen røyk mens jeg var på ferie og jeg kom hjem til 7 døde fisker.

240 literen utvikler seg stadig, med et naturlig miljø for sør amerikanere holder jeg neontetra, kurvciklide, ancitrus, heros sp. rotkeil og l103.

med ett par av heros og ett par av kurvciklide blir det til stadig nye egglegginger! jeg hopper og danser for hver gang! - ett skritt nermere yngel!
resten av familien min bruker nå rommet mitt som en liten tv stue, og der er det aldri tomt. jeg har falt pladask for ciklider og er veldig fasinert over pardanningen deres og egglegging. det har bare gått noen få måneder, men akvariet mitt annses allerede som fullt i mine øyne!
"egenskrevet opplysnings bok"
yes! idag fant jeg endelig min lille regnskapsbok. har ikke sett den på noen uker, men vips så dukket den opp!
har hatt den helt siden mitt første akvarium. her skriver jeg når jeg får nye fisker, når fiskene legger egg og når de dør. jeg skriver også nye nettsteder for info, når jeg får nye akvarier og jeg har printet ut en rekke informasjon fra af. har virkelig savnet den! det kan virke snålt, men den er faktisk veldig nyttig!

er det bare jeg, eller har dere også en regnskpsbok/opplysningsbok eller lignene?
Viilde
er det bare jeg, eller har dere også en regnskapsbok/opplysningsbok eller lignene?


Hei du. neida, du er ikke alene om det, tror jeg. Det er nok flere som ser at det er lurt å notere ned en del ting, men kanskje ikke så fint som du har gjort det.
Selv så har jeg en "mappe" på PC`n for hvert akvarie´, og der noterer jeg når fiskene leker (legger egg), blandingsforhold og resultater angående vannverdier osv.
Det har jeg lært mye av, og jeg har mange ganger fått noen aha-opplevelser ved å se på eldre notater.
Lykke til videre, både med akvarier og notering
tusen takk for svar på pcen ja, det va jo ingen dårlig ide, så slipper jeg å holde styr på min lille bok som hele veien forsvinner. godt å vite at jeg ikke er den eneste som ikke har alt i hodet!
Da var en deilig høstferie i tyrkia over og jeg er hjemme med akvariene igjen. men off det er ikke alltid like lett å reise på ferie.
Da jeg kom hjem i dag tidlig var jeg overasket over hvor godt forautomaten fra juwel funket ! men selvfølgelig måtte jo noe gå galt og kurvciklide hannen min og en stimfisk ble funnet døde
bildet er av krvciklidene mine, den største er nå død -->
utrolig trist med kurvciklidehannen når jeg endelig hadde funnet meg et par og jeg hadde planer om å sette opp ett artskar! men jeg lurer litt på hva som gikk galt i 240 literen, for i 45 literen hadde de reisefor og klarte seg helt fint !?
jeg byttet vann med en gang jeg kom hjem og har derfor ikke noen vannverdier, men det kan jo være at de fikk litt mye for...*sukk, sukk*


trenger noen gode råd til neste gang, for å unngå flere dødsfall..
hva gjør dere med fiskene når dere reiser på ferie?

Jeg prøvekjørte Juwel sin forautomat i god tid før en 4 ukers ferie, og syntes egentlig den var noe ustabil. Den kunne plutselig "plumpe" ut altfor stor mengde med for.
Kjøpte Eheim sin, og den syntes jeg var bedre. Kjørte disse en stund før ferien for å fastsette mengde med for, og resutatet var ingen dødsfall, og fine verdier. Hadde en kompis til å etterfylle vann grunnet fordamping, og det var alt.
God jul ! nye bilder !
hei alle sammen, beklager lite blogging...jeg har hatt litt dabbende interesse for akvariet i det siste, da jeg netopp har fått meg hund. har nå kuttet ned til kun et akvarium, og har nå alle i 240 literen. men det går fint. hadde bare 2 fisk i det andre uansett :P

det har ikke sjedd så mye siden sist jeg blogget heller.... Herosene har lagt egg og spist dem nok en gang. mistet jo kurvciklide hannen min sist jeg ferierte, men den nye hannen virker ikke særlig interesert i "bea" som hunnen heter.
har et lite problem med alger også... disse er brune og henger fra plantene, utrolig irriterende! ellers er akvariet og fiskene i god stand.

jeg har planer om å jobbe på zoo-1 i arbeidsuka på mskolen, det hadde vært så utrolig greit å lært mer om fiskene og fått vært med å hjelpe. + denne butikken fører litt mer "uvanlige" fisker, og har blandt annet herosee for salg

idag har jeg tatt en god del bilder og filmer av akvariet! har tilogmed fått en video av en av mine sjenerte L103 ! er svært fornøyd med dagen i dag !! det er jo julaften folkens !!!
Tilfeldig bekjentskap
© Kristin Torgersen
Reklame for plussmedlemskap