Lite filter til 15 liters kar

Jeg trenger et filter til et 15-liters kar. Er åpen for alt fra bunnfilter til innvendig, hang-on, utvendig osv. Kravet er at det må ta minst mulig plass i karet. Tenker meg å ha reker i det, så det bør være "rekesikkert".

Noen forslag?
Inaktiv bruker
Du kan jo se på disse (Akveriereker.no)
Ett alternativ er Fluval Nano filter. Sjekk også ebay for pris på disse (80kr inkl frakt. versus Norsk pris 250kr + frakt)
Tunfisk biter
Ett alternativ er Fluval Nano filter. Sjekk også ebay for pris på disse (80kr inkl frakt. versus Norsk pris 250kr + frakt)


Vær obs på spesifikasjonene, du trenger noe som funker for 230V og med slik EU plugg
greiste er vel og bestille det fluval nano filtere fra ei norsk side, aquamanias.no har det.
mona o
[URLBLOCK1]


Synes dette virka bra og har nå bestilt det fa aquarisitkshop sammen med en varmekolbe (Dennerle Nano ThermoConstant 25 °C), en lampe (Arcadia Arc Pod 11W), næringssubstrat (Dennerle Nano DeponitMix), brun grus (Dennerle Nano Shrimps Gravel Sumatra Brown) og pagodesten. Jeg har et lite 17l kar som jeg skal bruke dette i. Evt. bytter jeg det ut med et 30l kube kar om jeg synes det blir for lite etter hvert, men dette blir en grei start inn i nano-verdene

Takk for hjelpen!
jepp det er eit bra nano filter.
Arcadia arcpod møkkalampe?
Det tok sin tid! I går henta jeg pakka fra Aquaristikshop på posten.

To ting:

- Den Arcadia Arcpod lampa jeg fikk var ikke noe særlig. Når jeg tok den ut av pakke var ikke hodet og dekslet helt satt sammen. Det passer rett og slett ikke. For å få inn "pæra" (eller "røret" eller hva man nå skal kalle det) så måtte de tas fra hverandre, noe som vær nær inntil umulig, men det gikk da til slutt. Etter å ha satt inn røret (jeg kaller det det jeg) måtte det jo settes sammen igjen. Det er som sagt umulig. Jeg har prøvd alt. Til og med hammer. Noe som gjorde at en del av dekslet knakk. Etter en runde superlim henger det sammen igjen, men hode og dekslet er neppe tett... I tillegg klarte jeg når jeg prøvde å ta det fra hverandre igjen å knekke sokkelen på røret. Det lyser fortsatt men det spørs hvor lenge. Nei - dette var som sagt noe drit. Noen andre som har erfaring med denne lampa? Noen tips?

- Jeg bestilte 3 pagode stein. Forsåvift fikk jeg 3, men bare to av de så ut som pagodestein og hadde en grei størrelse. Den tredje var liten (ca 5x5x5cm) og så mer ut som en bettongklump...

Får vel sende Aquaristikshop en mail og fortelle dem hva jeg synes om stenen og høre om det er noe de kan gjøre med lampa...

/LE
Ferdig innredet nano
Og da var karet ferdig. Alt er oppe og kjører og jeg har fått inn en del planter:
- Hydrocotyle sp. "Japan" i midten,
- Hemianthus callitrichoides "Cuba" foran,
- Echinodorus tenellus (Dvergsverdplante) bak i midten,
- Rotala rotundifolia bak den stående steinen til venstre (synes ikke så bra nå, men tenker at det skal tyte litt ut etter hvert og ta en del næring så det ikke blir så mye alger),
- Taxiphyllum barbieri (Javamose) til venstre for og litt oppå den stående steinen og til slutt
- et eller annet som de ikke visste hva var for noe i butikken (Jan Holt) bak til høyre. De mente det var en eller annen krysning og ikke en "ekte" plante.

Jeg gjorde alt på den måten som Oliver Knott viste fram på akvariedagen til Oslo Akvarieklubb. Synes det fungerte veldig bra, og at resultatet ble fint. Moro!

Legger ved noen bilder

Nå skal jeg bare ha inn litt filterguffe fra et av de andre akvariene og så la det stå en uke med litt salmi hver dag før det skal noen reker oppi.
Jeg syns det ble et utrolig fint lite kar jeg. Nå må jeg også ha stein haha.
Det ble kjempestilig! Nå fikk jeg jaggu lyst å bruke stein jeg også, haha.

Jeg har en liten aquaboks på fem liter med noen sandsnegler, - der bruker jeg bare ei sånn kontorlampe atmed. noe ala en sånn en (bare mindre "fancy"
) - den har en liiiten 25 watts pære som gir godt med varme og lys! virker kanskje litt kronglete men slike lamper tar egentig ikke så stor plass, kanskje spesielt om du finner en som du kan klipe fast i bordkanten!
Tilfeldig bekjentskap
© T.Bentehaugen
Reklame for plussmedlemskap