Meg, akvariet og oppdrettet

ja, vi kan vel si at jeg har blitt bitt av akvarie basillen nå da:P
begynte mewd at jeg kjøpte meg en 75L, å i den har jeg hadd: guppy, sverddrager, dverggurami, kuhlii-ål, corrydoras-panda, marmor gurami, praktbotia
ancistrus, kardinal tetra å alle disse har vært i akvariet mitt i løpet av 1 år

men ja har nå tenkt å begynne med ciklide oppdrett men er da litt usikker på hvilken ciklide jeg skal velge til 75liter'n...
driver å vurderes litt forskjellige, men er kommet på muligens rød kurvciklide, Gul ciklide eller Prinsessen av Burundi men trenger da liitt ekstra tips om disse.
har selfølgelig lest om de på akvaforum å det som står om de dær

men det jeg skulle frem til at hvis det er noen som leser dette kan dere hjelpe meg med å finne ut hvilken ciklide jeg kan ta????
eneste villkårene eller hva det heter er at den må passe i en 70L og helst en ganske rolig ciklide sort(men selvfølgelig så er jo de fleste ciklidene ganske agresive under lek)
Gratulerer med ny tråd og ny hobby. Ciklider er fantastisk artige fisk.

Av de tre du nevner ville jeg anbefalt prinsessen. Utrolig artige og fine fisk med spesiell atferd, jeg har aldri hatt de selv (da jeg kun har sør amerikansk fisk) men har kikket fascinert på yngelpleien og samspillet i familiegruppen mange ganger hos andre. Kan være mulig å selge noen yngel av de også om det skulle bli aktuellt, de to andre artene tror jeg er mer usalgbare.
Prinsessen passer vel strengt tatt bare med sverddrager og guppy av de fiskene som har vært oppi karet, men det er forhåpentligvis meningen å ha leksparet for seg selv?

Det finnes en masse artige ciklider i ministørrelsen. egyptisk munnruger virker svært enkel å få til da de leker i karene på Tam Lade
Har du kikket på apistogramma slekten da? De er flotte, mange trenger nok mye større plass enn du kan tilby, men det er flere arter som burde passe perfekt.
Kanskje RHD har noen Apistogramma "Wangenfleck" for salg i Buvika, de er svært passe for karet og enkle.

Hilsen Olatusen takk
var meningen at de skulle få akvariet for seg selv ja, det passer fint at prinsessa går sammen med guppy og sverddrager da det er det jeg muligens blir sittende igjen med.(prøver å få solgt de unne men det kan sikkert ta sin tid) å synes forhøverig at prinsessa er finest(litt spesielt mønster, og jeg synes de er veldig facinerende).
men på akvaforum sto det også at ikke bare foreldrene drev med yngel pleien, men både foreldre og "søsknene" til det minste kullet

men er prinsessa munn ruger?(lurer siden det ikke sto noe om det)

og en ting til er du helt sikker på at dette er den fisken av de 3 jeg nevnte som er lettest å få solgt unna???(var meningen å begynne med oppdrett, men ikke at karet skulle bli overfullt )

Prinsessen er huleruger, ikke munnruger og de kan vel best beskrives som koloni-lekere framfor pardannende etter at yngelen er frittsvømmende.
Her er en link om oppdrett av de på engelsk: fairy cichlid, jeg søker alltid på: breeding (navn på art jeg ønsker å drette). Så finner jeg ofte svært intressant informasjon fra engelske nettsider. akkurat denne arten har mange i Norge drettet så det er mulig det går an å klikke seg gjennom oppdrettsrapportene i fiskebasen for å finne noe relevant.

Det er omtrent umulig å tjene penger på hobbyoppdrett. Hvordan markedet er og vil utvikle seg er vanskelig å spå, men jeg tror de to andre artene blir for snevre sånn at ikke blir kvitt yngelen om du gir de bort en gang-men jeg har tatt feil før da
ok, takk for hjelp
skal søke litt om prinsessa å finne litt mer ut av den
Her er en link om oppdrett av de på engelsk: fairy cichlid, jeg søker alltid på: breeding (navn på art jeg ønsker å drette). Så finner jeg ofte svært intressant informasjon fra engelske nettsider.


det var veldig mye interesant på den siden ja)
guramijenta
Her er en link om oppdrett av de på engelsk: [URLBLOCK1], jeg søker alltid på: breeding (navn på art jeg ønsker å drette). Så finner jeg ofte svært intressant informasjon fra engelske nettsider. det var veldig mye interesant på den siden ja;))


og nei, var ikke meningen å tjene på oppdretter men når jeg skal holde på med oppdrett så liksom må jeg få solgt unna/gjitt bort de fiskene jeg ikke skal ha, så det ikke blir for mye fisk å for lite akvarie;P
endte da på prinsessa, skal hente 5 stk i mårra, gleder meg
250l
nå går jeg omtrent å tripper på tærne fordi jeg muligens skal få hjem en 250L i løpet av denne uke
dette blir da malawi kar, men skal sette en "sperring" i akvariet. det blir da en stor del og en mindre del. men da jeg kjøpte 'Prinsessen Av Burundi'ene så viste jeg ikke at jeg skulle få meg nytt akvarie på 250L så 'prineseenen' får den mmindre delen av akvariet og malawi'en får den store delen.
men tanken var da til slutt og selge 'prinsessene' og ta us skille veggen.

tenkte å legge ved 2 bilder av 75litern (prinsesse karet):

i dag den 11.02.2012
fikk jeg hjem det nye akvariet mitt på 250L
gleder meg til jeg kan begynne å sete oppi malawi
Sissimor
Så spennende :D


ja
har fylt opp halve akvariet med vann fra 405L og "pompe groms" fra begge 75liter'an.
regner med at jeg fyller opp resten av akvariet i morgen
foreøpig står bare hodet til ei pompe som er ment for en 75L oppi, men det er fordi vi venter på at vi skal få pompa vi har bestilt og fordi 'bakterie kulturen' skal holdes i live


utstyr oppi foreløpig mens vi venter på utstyret vi egentlig skal ha:

1stk innvendig pumpe ment for 75L.
1stk tetratecs(sorry skrivefeil) på 300Watt.
1stk sånn "luft greie".


venter på at det skal kome en power head på 1200l/t. i posten
Planter, huler og snegler:)
bilde1: har nå fått at i litt ande-mat til malawiene håper de liker det

[External Image]

bilde 2: her er 2stk av jegersneglene mine

[External Image]

bilde 3: vannstrømmen har stått litt feil så pluttselig var det ikke noe hull i skifferhula:P

[External Image]
da had æ laga reke miks te malawi'an. sjer ut som dæe elske det
da har æ vært oppi skogen å funne mæ nånn fine steina å lima litt. og tilslutt ble det seende sånn ut:

[External Image]

håper malawiene liker den
Det ble en kul hjemmelaget modul
Ser sikert veldig kult ut i karet
Tilfeldig bekjentskap
© Julie Nilssen
Reklame for plussmedlemskap