Majrenate's akvarier! >

Sånn.. Da ble det en egen tråd her.

Der hele startet i en alder av 12, da fikk jeg et sånn "plastikkakvarie", ikke mange liter der gitt. Hadde guppyer, drev med såkalt oppdrett. Hadde ei venninne som også drev slik, så vi byttet fisk innimillom for å variere på "stamtavlene" til fiskene våre. Ikke hadde vi planter, ikke pumpe og ikke varmekolbe. Og vannverdier, hva var det ?
I ettertid tenker jeg at det måtte være fryktelig hardføre fisker !

Akvarieinteressen forsvant noen år, helt til i mai-09. Da kjøpte jeg og kjæresten oss hus, og selvfølgelig måtte jeg kjøpe meg fisk ! Det ble et 20liters kar, og nok en gang ble vart det guppy jeg ville ha. Hadde forholdsvis stort antall døde fisker det første halve året (!!). Prøvde guppy, platy, ancistrus, og neontetra. Ble drittlei hele prosjektet, tok med vanntil butikken og der fant de ingen feil. Dødsfallene er fortsatt et mysterium, bortsjett fra ancistrusen,som rett og slett sultet. Jeg ble ikke informert om at den ville ha annen mat en alger, hvordan kunne jeg vite det?

Leste litt rundtomkring, og konkluderte med at større akvarium var lettere å holde. Både med vannverdier og renhold. Gikk til innkjøp av et 100liters. Den første tiden hadde jeg dødsfall også her. Fisker som guppy, ancistrus, ballongmolly, skjørtetetra, annen tetra, praktbotia, perlegurami og sebrafisk har vært innom. Noen av hver sort lever enda, guppyene yngler og holder bestanden i sjakk. (Begynner bli lei av guppy gitt)
Fiskene som nå er der, har levd lenge i mine øyne. Endelig stabilisert seg !
20literen ble gidd bort til storesøster, som også ville prøve fiskelykken.

Da jeg i sommer kom over et 128literskar billig, slo jeg til. Her ville jeg ha noen få, men store synlige fisk. Dro til butikken, fortalte om tanken min og størrelsen på karet. Gikk ut fra butikken med 4 oransje slørhaler, og 2 svarte slørhaler. I tillegg ble det innkjøpt en ancistrus. Fiskene ble et herlig syn, og mange timer er brukt på å beundre disse vakre skapningene. Har nå i senere tid lest meg frem til at dette karet er for lite til disse fiskene, så hva fremtiden bringer for de er litt usikkert.

Men så! Havnet ved en tilfeldighet her inne på forumet, og da var det gjort. Nytt akvarium sto på ønskelisten. Ettersom at kjære samboer ikke i det heletatt deler interessen for fisk, og kun tenker "Men enn hvis det går istykker, da får vi vannskade og blablabla...", tok det litt tid før jeg klarte å overbevise han. Flaks at jeg snart hadde bursdag, og han var helt blank på hva han kunne kjøpe Vips, så ble det et 160literskar i hus ! Dette ble oppsatt og innredet lørdag 7januar, så innkjøring er i full gang
Lykke til med det nye karet

har selv et nytt akvarium - men idag fikk jeg endelig kjøpt inn litt ny fisk har hatt noen kampfisker oppi der i over en uke, men siden det er nystartet, anbefalte dyrebutikken meg å vente..

blir spennende å følge med her, håper du legger inn bilder underveis - og av fiskene dine
Nytt akvarie, hva nå ?
Har som skrevet et nyoppsatt kar. Her har jeg innredet med grus, forskjellige typer planter, ei stor rot og kokosnøtthuler. Har sett litt rundt på forumet, og falt litt for corydoras. Søkte opp fisker med samme krav i forhold til vannverdier, for å finneut hva jeg kan kjøpe i tillegg. Det kom stort sett opp bare div. tetrafisk, og ciklider. Er dette tilfelle ? Kunne tenkt meg noen få fisker som kanskje er litt større enn tetra, men samtidlig ikke så stor at de tar alt fokus. Hvordan er ciklider ? Har lagt ut bilde av oppsettet, er det noe som burde vært endret i forhold til fiskene jeg ønsker? Evt hvordan fisk passer inn hvis jeg ender med og må styre vekk fra corydoras ?
LindaB
Lykke til med det nye karet :) har selv et nytt akvarium - men idag fikk jeg endelig kjøpt inn litt ny fisk :) har hatt noen kampfisker oppi der i over en uke, men siden det er nystartet, anbefalte dyrebutikken meg å vente.. blir spennende å følge med her, håper du legger inn bilder underveis - og av fiskene dine :)


Takk , og lykke til selv!

Har tenkt å bruke tråden flittig til bilder og oppdateringer, og heeelt sikkert endel tanker og spørsmål.
Ciklider og cory er dårlig kombinasjon. Sats heller på guramier, så slipper du øyeløse bartefjes.
Sissimor
Ciklider og cory er dårlig kombinasjon. Sats heller på guramier, så slipper du øyeløse bartefjes.


Ok, da skal jeg unngå det. Hva går sammen med gurami? Hadde gurami for en tid tilbake, da fikk jeg høre på bitikken at guramien kunne være litt agressiv og territorær.
Kommer an på
hvilken gurami det er snakk og hvor mange av hvilket kjønn du har. Men om du vil ha en "snillere" gurami må du ned på colisa lalia. Bare husk å lese deg litt opp på den eftersom den er kresen på vannkvalitet og jevnlige vannbytter.
I forhold til corydoras går det nok greit med de fleste trichogastere også eftersom de normalt beveger seg i helt andre deler av karret. Men er karret trangt nok og eggleggelysten stor nok så kan det "gå galt" der også.
Kjapp update:

Innkjøring forsetter, stått ei uke nå. Venter på nytt vanntestesett i posten.
Men! Igårkveld såg jeg litt vann irundt ene foten på stativet(porsabordet). Tørket opp det, tenkte det sikker var søl fra jeg fylte karet. Sjekket isted, jaggu hadde det kommet litt vann igjenn :-/ Ser mest ut som vannet kommer fra inni foten faktisk. Må vel sette sambo på saken, og tette evt sprekk. Dritt-.-
Var heldigvis ikke noe sprekk i karet! Har akvastabilkar, med juweltopp. Kunne minne om at den er litt for tett, for konklusjonen var rett og slett at det var kondens som kom dryppende. Åpnet den ene luka på toppen, og fikk fjernet kondens. Etter det har det heller ikke blitt vann på golvet

Holder på å gå på veggen av innkjøringsprosessen snart. TTT. Har stått i ei å halv uke nå, nitritt på 0,3. Har brukt en sånn starter-kapsel, i tillegg til bittelitt filtergugge fra annet kar. Begrenset hvor mye det ble, siden mitt tredje kar også måtte få gugge på samme tid..

Må vel smøre meg litt til med tålmodighet, MEN. Hvilken fisk begynner man med? Har fått med meg at ikke alle skal kjøpes på en gang. Er det noe forskjell på om jeg kjøper noen "svømmefisk" kontra "sugefisk" ? Eller er fisk, fisk?
Hei, og velkommen. Artig med flere trøndere på AF
Hvis du tar deg en tur til Steinkjer i helgen, så skal du få "filterguffe" fra et av mine filtrer. Da forkorter du innkjøringstiden betraktelig, og kan sikkert sette inn fisk rimelig kjapt. Bare si ifra.

Har sikkert også noe fisk som du kanskje vil ta med hjem i tillegg.....noen som passer mye bedre til ditt kar enn denne plecoen til Tropehagen du hadde sett på
iTetra
Hei, og velkommen. Artig med flere trøndere på AF:-) Hvis du tar deg en tur til Steinkjer i helgen, så skal du få "filterguffe" fra et av mine filtrer. Da forkorter du innkjøringstiden betraktelig, og kan sikkert sette inn fisk rimelig kjapt. Bare si ifra. Har sikkert også noe fisk som du kanskje vil ta med hjem i tillegg.....noen som passer mye bedre til ditt kar enn denne plecoen til Tropehagen du hadde sett på :-)


På tide at trønderan viser seg på AF!

Takk for tilbudet, men fikk hosta opp litt mer gugge og vann fraet av mine andre kar, så alle testene stemmer! Tok en råsjangs idag, kjøpte inn noen rødmunntetra. Hva tror du?

Krysser fingra for at det går bra!

Jobber på Steinkjer, så er der nesten hver dag. Hvordan fisk har du, kanskje jeg kan handle hos deg når jeg skal ha fler
MajRenate
[QUOTE=iTetra]Hvordan fisk har du, kanskje jeg kan handle hos deg når jeg skal ha fler :-)


Har bl.a L144, Ancistrus Super Rot og evt sakurareker som kan passe til karet ditt. Er litt usikker på sakura sammen med rødmunnstetra......kan fort bli dyr mat
Da var det en liten stim på plass i karet

Hvilken plante er den rødlige jeg har i hjørnet ?
Sissimor
Lotus?


Supert, takk
Satt å lette litt i plantebasen tidligere, mistet motet før jeg kom sålangt som til L..
Da er 5 ottoer i full gang med spising av laaaange alger

Status nå da blir 8 rødmunntetra og 5 otto. Neste innkjøp blir cory av noe slag. Funderer på kampfisk ? Hva annet kan jeg ha? Ser for meg at et akvarium kun bestående av stimfisk blir rotete å se på. Og de fiskene jeg vil ha vil ha større plass:-p (ciklider)

Idag har jeg så godt som bodd på AF. Kjenner jeg blir mer og mer sugen på kunnskap. Om ALT ! Mye vil ha mer... Leser og leser og leser..
Idag har jeg vært litt hangover, og slike dager får jeg virkelig utrettet en masse! Møblerte om på ene stua, for å få flytte kjøkkenakvariet dit. Bytta fra grus til sand, og re-dekorerte med kokosnøtt og ny plantesort. Praktbotiaene mine flyttet over til 160'litern, slipper de å bo i altaltalt for lite akvarie. (160 er også lite, men for øyeblikket det største jeg har)
Kjempefornøyd med sanda fra Biltema, blir nok det i alle mine kar fremover Til og med kirsebærrekene vises der.
Synes forresten ancistrusen min har blitt fryktelig stor! Han sprellet så i håven at jeg mista håven i akvariet, klønte meg selv og endte med at sambo'n måtte flytte den for meg:-p Var vel ikke helt ved mine fulle fem idag...

Har foresten et spørsmål ang rekene, er de bare røde? For jeg har nemlig ei svart med brun stripe på ryggen, og ei blank ei. I tillegg til de røde.
Kirsebærrekene skal egentlig bare være røde ja, men det hender det dukker opp brune eller svarte. Den blanke er nok en dårlig farget hann.
Endeli cory !
Idag gikk jeg til innkjøp av mine første corys! 5 stk trilineatus suser nå på bunnnen i akvariet. Jeg smeltet fullstendi da den ene blunket med øyet til meg!;-D

Kjøpte også 5 SAE(butikken solgte de som flying fox, men etter litt research på AF viste det seg å være SAE). Når jeg kom hjem fløt de i posen. Farken. Ringte dyrebutikken, som ikke tok tlf. Så kom jeg på det at jeg en eller annen plass hadde lest noe om fisk og bass. Der var nok dødsgrunnen på disse, siden min kjære justerte opp volumet på et par sanger på vei hjem. (subkasse baki bilen)
Jeg har vel ingen reklamasjonsrett, har jeg vel?

Flaks at mine corys overlevde da i allefall
Tilfeldig bekjentskap
© Marte Stensby
Reklame for plussmedlemskap