Søndag 12. februar JAK / Jæren Akvarieklubb's Storauksjon (foredrag lørdag 11. februar) Årets Store Akvarie-Happening i Rogaland

Vi har i år gleden av å tilby alle akvarieinteresserte i distriktet en utvidning av den årlige storauksjonen. I år blir det i tillegg en dag med foredrag for alle interesserte.

*********************************************************************
NB!!!!!
Alle er selvfølgelig velkommen både
fra nære og fjærne deler av Rogaland og resten av Norge++.
Håper alle legger inn hva spennende objekter de planlegger å ta med seg under her i linken, slik at vi alle ser at det er fristende KUPP på utstyr og fisk og planter vi bare må få med oss...
Lykke til med budrundene og det sosiale.....
*********************************************************************

Lørdag 11.februar vil vi ha en hel dag med interessante foredrag om akvariehobbyen. Foredragsholdere blir Wolfgang Stecker som skal snakke om Tanganykaciklider og Skalarer. Håvard Støre om maller og Alf Stalsberg med reiseforedrag fra Sør Amerika. Nærmere program vil komme.

Søndag 12.februar vil vi i tro tradisjon ha den årlige storauksjonen der alle er velkommen.

Program: Storauksjon 12.02.2011

11.00 - 12.00 Innlevering av objekter.

12.15 - Auksjon, varer til det ikke er flere objekter igjen.
Sted:
Stangeland bydelshus i Sandnes. Solaveien 85 i Sandnes

Parkering:
Parkeringsplass utenfor lokaler og ved Stangeland skole.


Viktig info:
Nytt av året er at alle som skal selge objekter må merke alle objektene med selger nummer før de leveres inn.
Dette nummeret kan fås ved å sende en e-post til: svein.grude@c2i.netDenne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen eller ved innlevering.
Vi anbefaler flest mulig som skal selge å registrere seg på forhand slik at det ikke blir for mye kø ved innlevering ) .
Det er som vanlig maks 25 objekter per selger.
Det er ikke anbefalt å ta med små barn på auksjonen da auksjonen fort kan vare 5-6 timer.
Det er ikke lov å ta med hund eller andre dyr på auksjonen pågrunn av blant annet allergi.

Pakking av fisk for salg på auksjon
Selv om fiskene bare skal være i posene noen timer, er det viktig at de blir pakket skikkelig. En del fiskeslag tåler ikke stresset som en auksjon kan innebære hvis de ikke er pakket etter alle kunstens regler.


Poser
Bruk kraftige poser når du pakker fisk. Poser får du kjøpt i akvarieforretningene. Det er vanlig å ta vare på poser og bruke dem om igjen, men da øker risikoen for å spre sykdommer. Du kan også bruke andre kraftige poser, men ikke bruk vanlige brødposer. Disse er oftest for tynne og har for dårlig søm.
Pakking
Store fisk bør pakkes en og en, det samme gjelder aggressive fisk. En del fisk har tagger eller stive finner som raskt stikker hull på posene. Disse fiskene bør pakkes i doble poser, eller enda bedre i beholdere av glass eller plast.
Når du lukker posene er det viktig å ha omtrent 1/3 vann og resten luft, maks ½ av posen bør være vann, men mindre er å foretrekke. Hvis du ikke får det til bør du bruke større poser. Prøv å fange mest mulig luft i posen før du trekker den sammen og vrir toppen rundt. Lukk posen ved å knytte eller sette rundt et par strikker, Ikke blås ned i posen. Hvis du får for lite volum luft, kan du bruke en luftpumpe til å fylle resten av posen. Hvis posene kommer til å bli utsatt for en del behandling, kan det være en fordel å ta en ekstra pose utenpå den første. Det reduserer faren for skade og lekkasje.
For fisk som spiser mye, er det en fordel å la dem faste en dag eller to før du pakker dem. Da unngår du at vannet blir forurenset. Dette gjelder særlig store cichlider og en del maller.

Merking
Det er veldig viktig at du merker posene med hva du selger. Vitenskaplig navn eller populærnavn for de vanlige artene er påkrevd. I tillegg bør du skrive på hvor mange du har totalt eller av hvert kjønn. Dette gjør det lettere for auksjonarius og auksjonen går raskere. Det er enkelt å bruke en vannfast tusj til å skrive direkte på posene. Bruk en som ikke er for spiss. Har du utstyr for det, går det også fint å skrive ut merkelapper vha PC eller for hånd. Hvis det er vanskelige eller ukjente arter du selger, der kjøperen kanskje vil få behov for mer informasjon, er det en fordel å skrive navnet ditt og telefonnummer på posen. Dette er spesielt viktig på større auksjoner som storauksjonen, der du kanskje ikke kjenner kjøperen. Det skal også merkes med selger nr.

Til auksjon
Det er en fordel å oppbevare fiskene varmt før og under auksjonen. Mange har skaffet seg isoporkasser, men små kjølebager er like greit. De er også enklere å frakte med seg. For å holde temperaturen oppe om vinteren, kan det være lurt å fylle en eller to brusflasker med lunkent vann og legge i bunnen av boksen. Legg en avis eller lignende oppe flaskene og posene med fisk oppå der. Når du kjøper fisk på auksjon, er det også en fordel å få dem raskt opp i en isolert kasse. Ikke la dem ligge og slenge på gulvet. Det senker temperaturen i vannet og kan være utslaget som gjør et godt kjøp mindre vellykket. Det er ikke lov å selge objekter som er ulovlige i Norge, diverse kreps o.l.
Planter
Når du pakker planter, er det viktig at du ikke tar mye vann opp i posen. Litt vann som følger med plantene er greit, men mer vann er oftest bare til skade. Poser med planter kan du trykke flate før du lukker. Da er det mindre sjanse for at de slenger rundt i posen og går i stykker. Samme krav til merking gjelder plantene og her bør du ta med vitenskaplig navn og sortsnavn hvis du kjenner det. Planter bør renses for snegler, alger og andemat før du pakker dem.

Auksjonen
Auksjonen vil foregå slik att hver selger får ett nummer som han blir registrert på. Dersom selger må gå før auksjonen er ferdig eller ikke har tid til å vente på utbetaling, så kan han oppgi kontonr. til de som registrerer fisk, og pengene vil bli satt inn på denne kontoen. Dette kan kun gjøres dersom selger har fått solgt alle sine objekter. Vi har opplevd at folk som ikke har fått solgt alle objektene har gått før tiden, uten å ta med seg usolgte objekter. Klubben har rett til å slå sammen objekter dersom det er mange av samme type.
Yngel som selges skal også være over 12 uker. Under auksjonen skal den som har fått tilslaget holde handa opp til han har fått betalt.

Jæren akvarieklubb tar 20% av salgssummen.
Usolgte objekter skal tas med av selger og ikke etterlates til JAK. Dersom dette gjøres så kan vedkommende risikere å bli utestengt ved fremtidige auksjoner.
Hva spennende akvariefisk utstyr etc. tar dere med dere?
Jeg tar med meg :

- Noen Akvarier
- Diverse akvarieutstyr
- Røtter
- Skifer og keramikk Huler
- Diverse planter
- Endlers guppi
- L-maller
- Betta Viltformer

Noe spennende på gang til Storauksjonen fra dere andre?
Hvis jeg får fanget alt, så dukker det opp

Microsynodontis sp Nigeria
Glassmalle
Tatia intermedia (leksgruppe)
Nannostomus marginatus
Nannostomus unifasciatus
Nannostomus beckfordi
kanskje Nannostomus espei
Neontetra
Kardinaltetra
Pseudomugil ivantsoffi VF og F1
Axelrodia riesei (Rubintetra)
Poecilocharax weitzmani
Epiplatys annulatus
Fundulosoma thierry
Chromaphyosemion bitaeniatum
Parosphromenus sp (ligner blue line)
Banjomaller

blir sikkert minstepris på noe av det.

HM
....
- Betta Viltformer


Hvilke Betta tar du med?

HM

Vurderer å ta med ei gruppe Mogurnda adspersa. Ikke så vanlig fisk her til lands. Fasinerende flott rovfisk fra sør australia.
Tilfeldig bekjentskap
© Ragnar Torgersen
Reklame for plussmedlemskap