Apistogrammet (side 73)

S i m e n
...Da er det ikke lett å være en "inntrenger". Her blir han tilslutt funnet innimellom noen eikeblad. Dette blir selvsagt ikke tolerert.

Det kan være bra å la en eller to biter av et plastrør (f.eks. de grå med diameter på 20 - 35 mm) flyte i overflaten, da dette kan tjene som et tilfluktsted for dominerte fisker.
Ofte leter ikke alfa-hanner etter konkurrenter i overflaten.

Og det er jo fint å ha en ekstra levende hann i reserve...
Takk for godt innspill Tom, slike rør har jeg flere av liggende klare - de går rett i! I tillegg er det meningen å få inn en gruppe ditherfish. Plan B er å fjerne hannen. Skulle det bli lek, vil aggresjonen bli noe helt annet enn i dag. Nå nøyer de seg med å true og jage han vekk. Deretter blir de opptatt av hverandre, daske og vise seg fram... til matsøk overtar interessen. Og så all-over again...

Innredningen slik den er i dag er ikke ideel til en trio. Første gang jeg har vært så sparsommelig m røtter og planter. Tanken er at det skal gro seg mer til, men samtidig være mer "vedlikeholdsfritt". Det kan jo ta sin tid, med slike saktevoksende planter. Lukter en ny oppgradering... Ser uansett for meg at karet blir ideelt til et Apistogramma-par eller oppvekstkar med ei gruppe Copella i toppsjiktet. Så får tiden vise...

Bilde1: Herr og fru har fortsatt tid til hverandre i artemia-skyen.
Bilde2: Kongen av sverdplanta... her er det fred å få
Bilde3: Er knipset akkurat, med 5 rør flytende i overflaten.
Apistogramma piaroa-tanken har vært i fyr og flamme siden de ankom. Hua har jeg mistenkt for å være en hanne, men oppførselmessig har hun alle de feminine trekkene inne. I går fikk jeg omsider et skikkelig "kvinnelig" hint. En ny selvutnevnt sjef, i kvinnegult 8D

Bilde 1; she
Bilde 2; they
Bilde 3; he
...og ditherfish'n fra Askakvaboden i Sandefjord er fantastisk i lag med Apistogramma.

Copella nattereri, nydelig fisk!!
250 cm med pur glede er nå i mine hender. Akvariekjellern har gjort en kremjobben for noen lykkelig uvitende Apistogramma. Er desverre langt bak tidsskjema for å rigge det til. Men dette kan få lov å ta sin tid... Det kommer til å være en rein nytelse!!
Plussmedlem
S i m e n
250 cm med pur glede er nå i mine hender. Akvariekjellern har gjort en kremjobben for noen lykkelig uvitende [I]Apistogramma[/I]. Er desverre langt bak tidsskjema for å rigge det til. Men dette kan få lov å ta sin tid... Det kommer til å være en rein nytelse!!


Fy flate, snakker om drømmeakvarium! Når jeg så det der begynte det å rykke litt i akvariekjøpenervene mine igjen, selv om jeg kutter ned og ned... :p Ser for meg en kjempeflokk Corydoras, og kanskje noen stimfisk...
Akvariekjeller'n har jeg god erfaring med, de er greie å ha når man skal ha kar med spesialmål

Gleder meg til å se resultatet på det der, altså!
Akvariekjellern's spesialkar kan jeg også trygt anbefale Anders!! Det var en god pris også... Jeg fikk umiddelbart lyst på fler 8). Skummel hobby.

Ellers så rakk jeg en liten tur innom LAK's auksjon i dag. De gjør en kjempejobb!! Jeg rakk såvidt å fylle opp en søt piknikkurv med salat. Akkurat nok til å fullføre den siste 160literen...
Da har prosjektet har omsider kommet i oppbyggingsfasen. Dette er fornøyelig arbeid som kan gå sin gang uten hastverk. Fikk til og med tid til å se en Copella gi 2 Apistogramma piaroa-hanner juling hehehe. De skjønte knapt hva som traff dem, oppi macho'eriet hahaha

...og nok en gang takk til Askakvaboden for et hyggelig treff! Tok med en kompis på akvariesafari, og endte selv med et lite påfyll av Apistogramma atahualpa 8)
Respekt!!!!!!

Har ikke lest begynnelsen på tråden din enda.. Men jeg har lest den foreløbige "slutten".

Jeg har virkelig sansen for prosjektene dine.

Og takk til Tom C. for at han ledet meg inn på denne arten i sin tid.. Har desverre ikke noen Apistogramma prosjekt i gang. Men det skal bli i fremtiden (tror jeg, men det er vanskelig å spå om fremtiden)

Lykke til med fremtiden!

Takk for hyggelig tilbakemelding Skautrollet!! Dette prosjektet er noe jeg har tygd på lenge. Etter å ha sett "Dan's hjørne" på Larvik akvarieklubb, kom tygginga godt igang igjen. Gleder meg noe sykt til å se dette Apisto-prosjektet blir fullført. Ingen stor hemmelighet at TomC og hans hjemmeside har vært en stor inspirasjonskilde for alle prosjekter her hehehe. Takker for lykkeønkninger i fremtiden, og sender en tilbake!! Håper at den gilde arten finner frem til ditt habitat. Det unner jeg alle 8)

Link til TomC's hjemmeside
Siste oppdatering på Apisto-veggen. Da er første runde med plantekjøp unnagjort. Det blir litt mer arbeid for å lage sidene mer naturlige og funksjonelle, før siste innkjøp av planter gjøres. Deretter håper jeg å sitte å glo på det gro 8)...
Ellers venter jeg på røttene i tanken skal synke, så jeg får innreda det klart til en gjeng Apistogramma og ei gruppe med ditherfish.
Apistogramma atahualpa er som jeg har skrevet tidligere oppkalt etter den siste keiseren i det store inka-riket. Tidligere gikk den under navnet Apistogramma sp. "Sunset". Ikke vanskelig å se hvor den fikk det navnet fra.

Bilde 1: Kongen av inka-riket, i nydelig prakt.
Bilde 2: Dronningen har foreløpig ikke ikledd seg solnedgang
Jeg thodde det var Apistogramma baenschi (på Norsk og flere andre språk Inka) som var opphavet til det du nevnte Simen, men du har sikkert rett.

Og jeg er OVERHODE ikke misunnelig på det nye karet ditt =) (bare send det til meg= =)
Legger en link i bunnen av innlegget. Så vet vi også hvem Apistogramma huascar er oppkalt etter. Og så har jeg har tenkt... nei. Jeg beholder tanken hehehe 8)

Da er livet over vannskorpa i boks for denne gang. Nå skal det grønne få lov å gro og amazonisere seg, mens jeg begynner å samle på grønne fingre. I allefall fram til røttene synker, og Catappabladene daler i posten. Nu er det tålmodigheten sin tur til å jobbe...
S i m e n
Da er livet over vannskorpa i boks for denne gang. Nå skal det grønne få lov å gro og amazonisere seg, mens jeg begynner å samle på grønne fingre. I allefall fram til røttene synker, og Catappabladene daler i posten. Nu er det tålmodigheten sin tur til å jobbe...


E bærre lekkert =) Ikke noe sand kompis?
Hei Leif! Jeg har meget fin sand, som går i 3 etatsjer/trapper fra høyre til venstre. Det unike jeg har gjort, er å la vannet renne oppover i bekken. Men det har jeg ikke tenkt å si til noen hehehe. Strafferunde!
Apistogramma atahualpa: Så er dronninga i ferd med å farge ut i nydelige leksfarger... Men sjekk på hannen: han er on fire!!! Bildene er uredigerte og tatt m mobil...

Hua på bilde nr.1, herr&fru på bilde nr.2&3
Min nye favoritt-tråd
Dette har blitt min favorittråd i forumet. Fantastisk fine fisker og akvarierom du har.
Er nyforelsket i Apistoer og leser alt som skrives her.
Kjørte igang ett kar selv for noen dager siden og fikk rive alt igjen da det var lekkasje på karet. Gir meg ikke og skal ha ett (eller flere) kar med Apistogramma i gang etterhvert.
Takk for inspirasjonen.
Takker for hyggelige ord arez!! Det setter jeg pris på 8). Håper det ordner seg med tanken din, slik at du kommer kjapt igang. Og så håper jeg du deler Apistogramma-gledene dine på tråden din, så jeg kan være med på din reise også!!!
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap