Apistogrammet (side 78)

Hallo Simen of Larvik
Da har jeg tatt oppfordringen din med å oppdatere mitt 432L apisto prosjekt i min gamle tråd. Blir en utfordring å innrede det da jeg aldri tidligere har innredet et så stort apistokar som 432L. Kanskje greit å få i gang tråden igjen =) Så et spørsmål min gode gamle venn. Vet du hvor jeg kan få tak i vri hassel? Har veldig lysst på det da jeg synes det ser flott ut. Har vel ikke noe i hagen din vel lol
Kjempe gøy å følge prosjektet ditt samtidig som jeg akkurat har startet mitt
Var så opptatt av kåmbækket på tråden din, at jeg glemte at jeg var i bransjen sjæl hahaha!! Jeg har desverre ingen vrihassel eller eik i reviret mitt. Skal rope ut om jeg kommer over noe
Utrolig spennende prosjekt du har på gang med det nye STORE karet, og artig at det igjen er liv i flere av apisto-trådene her inne
Takk Fosser!! Jeg synes det er stas/viktig å holde liv i interessen rundt Apistogramma og AF generelt. Derfor er det jo helmaks at Loffas prosjekt (er) også henger seg på her inne! Når det gjelder mitt eget prosjekt skal si jeg har kosa meg glugg i løpet av perioden. Visste feks ikke at ei grønn plante kunne skape så mye glede hehehe. Nå gjelder det bare å ikke få (for mange) nye idéer...
Jeg vil ønske alle en riktig god jul og et godt nytt år!! Ta vare på liten og stor, tørre og våte. I 2016 har jeg vært så heldig og fått oppleve nye og herlige Apistogramma-arter&eventyr, og fått et akvarierom som er mer eller mindre ferdigstilt. Nå ser jeg fram til nye gleder i akvarieåret 2017, både på AF og i mer naturlige former!! En stor supertakk til Holger, moderatorer og alle som bidrar med glede, kunnskap og erfaringer på AF. Hoi!!

[External Image]

[External Image]

[External Image]
I Apistogramma sp. "Blutkehl"-tanken er hannen henvist til høyresiden. Hua har tydeligvis noe hun vokter under en liten rot foran til venstre i tanken. Skulle hannen rote seg bort på andre siden, napper hun i hannens hale til han er tilbake i skammerskroken.

[External Image]

Mor med morsinnstinkt!!

[External Image]

Copella nattereri fungerer svært godt som ditherfish, og bidrar til en fin harmoni og plenty av underholdning i det øverste lag i tanken!!

[External Image]
Apistogramma diplotaenia-tanken er nok en gang i fyr og flamme!! En herlig gjeng med kranglefanter, uten at det blir problematisk. Og de mindre slenger seg mer en gjerne på... tøffere enn toget 8)))

[External Image]

[External Image]

[External Image]
Om du har kun ei hue der blandt en gjeng med kranglefanter av noen herremenn blir det ofte noe knubbing. Iallefall en fantastisk flott art, som TomC forøvrig har som avatar =)
Sjelden art med sjelden vane!?!!

Jeg har etterhvert vært så heldig å få oppleve Apistogramma med egglegging i kokosnøtter, på forskjellige røtter og blader. Og jeg har hørt om egglegging på akvarieglasset. Et besøk på TomC's hjemmeside i kveld gav meg en god latter. Ei Apistogramma sp. "Autana"-hue valgte liksågodt å legge egg på ei plante!!!

Legger ved en link til siden med bildene:
Har selv opplevd både A hongsloi og A cf alacrina legge egg på bakglass i kar samt A sp Tefe legge egg oppe på et filter. En ser stadig nye ting og ingenting overrasker meg lenger hva angår våre kjære små venner =)
I en utenomakvaristisk hektisk periode, har det likevel blitt litt tid til justeringer i akvarierommet. Så da blir det "før og etter" bilde. Det kommer ikke flere arter inn, iallefall ikke som påfyll til Apistogramma-lidenskapen. Det skal gi rom for andre arter jeg skal ha sammen med mine unger.

Javisst Leif, på filterpumpe - det hadde jeg glemt 8)))

Før:
[External Image]

Etter:
[External Image]
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap