Rovfisk til 400l

Hei, ny her.

Lurer på om noen kan gi meg en liten/stor liste over hva slags rovfisk jeg kan ha i et 400 liters akvarie? Er IKKE intr. i å høre om hva annet jeg kan ha, da jeg ikke har særlig interesse for annet enn rovfisk.

Stimfisk eller enslig fisk du tenker på?
nesten alle ciklider er jo en rovfisk da

Bikir og piraja kom eg på..
Aasgaard
Stimfisk eller enslig fisk du tenker på?


Det har egentlig ikke så mye betydning
Ormehode Fisk.
http://akvaforum.no/profile.cfm?id=5568

Arowana
http://akvaforum.no/profile.cfm?id=12656

Ildål
http://akvaforum.no/profile.cfm?id=12213
Denne er utrolig stilig og blir tam, men kanskje ikke fullt så "rov" som du ønsker deg. Spiser vel mindre fisk som div tetra etc, men ellers snill mot større fisker.
Denne kan du gjerne ha med andre store rovfisk, så lenge det ikke er store forskjeller i størelse/vannkrav etc. Ulempe her er at den med tiden muligenens vil vokse seg ut av karret ditt.
http://www.youtube.com/watch?v=TrfOmfQwhG8

Vanskelig å gi noen konkrete råd, folk er jo så forskjellige. Jeg er svak for piraya, og i ditt kar kunne du sikkert hatt 6 rødbukpiraya. Eventuelt en enslig Serrasalmus rhombeus ("sort piraya"). Sistnevnte er ekstremt vanskelig å oppdrive her i landet, men jeg tror Aquamanias har en eller to inne nå.

Men det spørs hva du forventer av fisken. Rødbukpiraya har mange fiender i naturen, og er følgelig litt skvetne av seg. Noen misliker det. En stor stim med storflekktetra (Exodon paradoxus) kunne jeg også tenkt meg. De blir ikke så store, men det blir fest i karet når det er fôring. Ellers har man jo diverse maller, redtail catfish etc. Ikke helt min greie, men det er stor og glupsk fisk. Problemet med slike er at de vokser seg (alt) for store til de aller fleste akvarier. Inkludert ditt.
Oscar kanskje? Eller en type bikir?
Du bør kanskje gå for noe som ikke blir så voldsomt stor, så du slipper at den vokser ut etter kort tid.

Har du noen preferanser? Har du sett deg ut noen spesiell type fisk, eller er kravet bare at det skal være en rovfisk? Har du sett for deg typisk "svømmefisk", eller maller/bunnfisk også? Skal du ha andre arter i karet?

Du bør vell igrunnen sjekke igjennom basene selv å finne det du liker. Du blir nok ikke fornøyd ved å kjøpe noe som noen andre drømmer om, og ikke du selv
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap