Tvillingmammas akvarieveks og lidenskap (side 2)

62 literen var lekk så den ble tatt ned og 63 literen satt opp. Plassmessig var det jo ganske likt da. 63 literen var tett og fin, men både tenner og lysstoffrør hadde egene meninger. Så en rask tur til Biltema og så ble det lys for mine små guppyer. Satte over en liten gruppe guppy i karet. Pumpa var jo innkjørt i annet kar så det var ikke noe å nøle med. Deilig å være ute i god tid.

128 literen fikk brått mange dødsfall. Det gikk en del guppy og en del platy og hele to coryer. Vannverdiene var fine så hva som var grunnen er jeg usikker på. Men jeg oppdaget en platy som jaktet på yngel så alle mine guppyer ble da flytta ut på kjøkkenet til 63 literen min. Coryene rørte jeg ikke ogangrer ikke. De ser akive og fine ut igjen så de får stå i 128 literen en stund til.

90 literen har også hatt mystisk dødsfall på rekefronten. Coryene der ser ikke berørte ut og vannverdiene er fine. Yngelen har det også blitt en del av på rekefronen så de rekene som vandret til andre marker var kanskje gamle. Alt var sakura reker i alle fall. Kjøpt voksne så kan være gammle.

180 literen har også hatt sitt dødsfall. Sølvhaier som er godt voksne har tuslet. Tross at det var litt trist så blir det jo mer og mer artskar da. Kommer nok ikke til å satse på noen flere sølvhaier der, men muligens noen som ikke stjeler evt egg og større gruppe av coryene. Mulig ene gruppa cory får flytte ut på kjøkkenet også.

Videre vurderer vi å legge ned 128 literen og sette opp 112 literen. Litt penere å ha i stua sånn utseendsmessig. Så får vi se. Teknisk utstyr er i alle fall reddet der da. Pumpa som står der passer jo i 112 literen så det er jo ferdig innkjørt og klart til flytting evt.

Ha nå fått hentet det frossenforet jeg bestilte fra Zoonet og er meget godt fornøyd med det. Pakket fint og klart for sending, men siden mannen kjører forbi i forbindelse med jobb så hentet vi de selv i Moss. Kjapp og hyggelig handel, selv om det tok litt tid ekstra pga omgjøringer for han. Men for meg var det kjapt nok Absolutt å anbefalle.
Når akvariet ikke er morsomt
Det er sånt jeg føler veldig på om dagen. For et par dager siden hadde jeg masse død i rekekarret mitt og matte og tamme fisker i andre kar. Ok, noe er galt. nitritten var bra. Så satt å funderte veldig.

Vannet her har vært veldig variabelt og det har vært mye rart etter vi fikk nytt renseanlegg for et år eller to siden. Hukommelsen er vist ikke på topp.

Med en dundrende migrene fikk jeg for meg å kontrollere ph. Sist vi kontrollerte den i helgen, var den helt i grenseland, i dag var den LANGT under grenseland. Får full panikk for jeg ser jo at dette går gal vei. Mannen er i Oslo i dag som vanlig. Jeg har ingen krefter til å dra til Halden før evt senere på kvelden. Dvs da mannen skal hentes. Jeg stresser og hodet verker så klart enda mer!

Så går det ikke lenge før jeg får melding fra mannen at joda, Dahls dyrerike har ph+ pulver! Spørr pent om han har tid/anledning til å svippe innom. Asså, 10 meter (sånn ca) lang bil og ca 4 meter (rett under?) er ikke bare bare å parkere heller. Men joda, dette skal han fikse. Og jammen klarte han det (takk Dahls for god plass nede). Nesten før vi er inne av døra gir jeg hvert akvarie sin lille dose. Der det er litt på kant med str og mengde gir jeg heller litt mindre enn vi skal. Bedre enn å kjøre på for mye. Så med et bankende hode tror jeg at jeg alikevel at jeg klarer å glede meg til nye tester.

Frustrasjonen over at vannet i springen varierer SÅ mye fra uke til uke er pr nå STOOOR. Men når jeg tenker etter så er dette et stadig problem på vinteren, så er det stabilt på sommeren. Skjønner egentlig svært lite. Men vannet smaker ikke særlig godt å drikke heller så kanskje en sammenheng?

Når det er stabilt her skal jeg øke bestanden av de flekkete pansermallene mine da jeg har mista to stykker der. Reker må jeg også se på hva jeg skal gjøre med etterhvert for der har jeg mista mye. Er egentlig veldig glad jeg endelig har klart å finne svar på en del av problemene her.
I går bytta jeg ut grusen i 72 literen og pynta litt, men jammen er alle plantene jeg satte godt ned igjen oppe i overflata. Har satt mannen på saken, men han jobber så mye så er jo aldri hjemme lengre. Så de plantene irriterer meg sykt. Det er også kommet flere neontetraer inn og to rødfinnetetraer klarte ikke mer Det ble bra med grus der i alle fall. Godt å se.

I 63 literen på benken på kjøkkenet fikk de påfyll av sand og det ser bra ut. Også her herper de plantene mine. noen må virkelig forklare dem. Så nå skal jeg til med tråd og binde dem fast til en stein så kan de fortsette sin kamp med herping!

De tre siste karene har jeg ikke klart å gjøre noe med ennå. Det er rett og slett fordi jeg ikke har ork om dagen. Men det kommer.

90 literen skal byttes til 112 liter og jeg må få rydda opp i plantene mine der! De trenger å klippes ned IGJEN.

det er planer om en corry gruppe både i 72 literen og i 63 literen. Den ene vil jeg ha som albino (tror jeg) og den andre får vi vel se hva blir for noe :P Skal ta bilder når jeg får skikk på plantene mine.
På lørdag var vi en tur i Fr.stad. Og så klart måtte jeg innom å se på fiskene. Tørketrommel som var formålet er jo en smule kjedelig i seg selv Det var tilbud på corydoras aenus albino. 20 kr stykk. Men pga julehandling hadde jeg jo alt brukt mer penger enn det som var sunt! Dog, jeg kunne ikke la det suse forbi meg sånn. Så jeg ba om 6 stykker. Nei kjønnsforskjell kunne han ikke se og det var umulig. Hmft, eneste den karen kan er sannelig malawi og det vil jeg ikke ha. Brent meg på dem. Dog fikk jeg med meg at det kom minst 2 gutter og 2 jenter så da slappa jeg godt av. Ser ut som vi har 3+3 faktis, men to er relativt små så jeg vil avvente litt med dem.

Det tok noen timer før de kom hjem i karet og jeg voktet dem som en hauk. Ikke spesielt kaldt, men sannelig bar jeg dem med meg inn ja. Her tar man ingen sjanser.

Da vi kom hjem var jeg mer opptatt av fiskene enn tørka så jammen måtte kællen slite med å tørka selv i den dype snøen. Fiskene fikk kommet seg i pose i akvariet og etter nesten 1,5 time der begynte jeg vanntilvenning. Men å drive på mellom matlaging er ikke alltid lett så de ble liggende en stund før de var kalre for å komme ned i karet. Men jammen viste de seg for å være glade for å komme ut ja.

Nå vifter og styrer de rundt som noen små tasser. Neontetraene som går sammen med dem var borte å plukka på for å finne ut av dette, men de kunne ikke brydd seg mindre. Nå er de ikke intr for de andre fiskene. Og de farter rundt og koser seg i karet. Fikk plass i 72 literen.

Planen fremover er nok å øke gruppa litt, men fra en annen plass. Orker ikke handle der man blir behandlet surt og tvert. Antar det er siste gangen jeg har vært der for å handle fisk ja. Og mnd fisk, for noe spinn, det var det forrige mnd også!
Da har de nye innbyggerne falt til ro. Både albinoene og venezuelaene er aktive, men fornøyde. Fores to ganger daglig da noen er veldig unge ennå. Får minst en gang om dagen med artemia frossen da. Det går ned på høyktant. Legger ved et par bilder. Vokser ille fort faktisk.
De ser jo litt ut som spøkelses fisk ;P
fisk86
De ser jo litt ut som spøkelses fisk ;P


hehe, hvem av dem? Albinoene ser ikke spøkelsesaktige ut irl, men det er kanskje fordi jeg har hatt mye hvitt på andre dyr også. De andre er ganske gjennomsiktige, selv om det stadig vokser og blir mer markerte. Blir mindre gjennomsiktige med tiden :P
Tenkte på albinoen på bilde. Det at det er litt vanskelig å se gjør at det ser ut som to fisker og et spøkelse etter den tredje =P
hehe, synes de forsvinner mer i sanda enn reelt faktisk, men bilder blir vel aldri helt korrekt, og det er jo ikke tatt med speilrefleksen en gang som forøvrig står tom for strøm. Men det er jo hvite og fine, verre med de andre som var nesten gjennomsiktige da vi kjøpte dem, men herlighet som de har endret seg etter de kom i hus De vokser jo også nærmest når du ser på dem, så har kanskje noe å si der ja.
Heihei lenge siden jeg gutta innom forumet nå. Men du var den første jeg måtte sjekken tråden til ! Godt nyttår! Måtte detta åre dra med seg masse vann og glede :p
Å tusen takk. Så koselig! Har skjedd litt her, men har vist ikke klart å oppdatere det. Helsa mi har ikke spilt på lag med meg på noen uker heller så det stopper seg litt og så var det den inspirasjonen da.

********************

I 180 literen har det kommet inn en stoooor rot. Var innom TAM og de hadde røtter til 149 kr. Vet ikke hvor billig det er, men denne passetinn så da har den inntatt plassen. videre kastet jeg ut noen planter. Fisken gravde de uansett opp og jeg kjente at jeg orka ikke dykke ned og bli der for å se at planta ble der. Det er også satt inn en bro i 180 literen, i form av enlitenbue og alt i alt passer det nok veldig bra ja.

*******************

I 63 literen på kjøkkenet så har det kommet nye guppydamer. Det har vært en del frafall, noen har ikke klart fødsel og både menn og damer har vært utslitte og tuslet til de evige hav. Akkurat nå har jeg vel 20-30 små yngler og 5-15 halvstore yngler oppi der. Er nok nesten rekord i forhold til hva det har vært ja. Men jeg pleier jo å få mest gutter så noen må nok ut om det stemmer ja

*********************

I 72 literen mellom kjøkken og stue er det lite endring. Dvs jeg synes 3-4 albinoer begynner å se mer runde ut og venezuelaene har sannelig vokst seg store på kort tid. Neontetraene koser seg og stimer med coryene, coryene leker og morer seg. Er aldri stille i det karet nei. Men de liker heller ikke planter så jeg antar det blir en rot der når jeg finner en som er liten nok og passer. Er muligens litt kresen for jeg sliter med å finne noe.

**********************

128 literen er det pr nå bare hanner igjen av platyene. Og akkurat det gjør meg ikke noe nå. Kjenner jeg har plukket nok av dem. Derimot har vi fått to nye flekkete pansermaller. Så nå er gruppa på 5. Planen er at nestegang jeg er i Moss skal jeg øke gruppa mer, men i Askim tok de 10 kr mer pr fisk enn i Moss. Må bare få til å komme meg ditt og pga helsa er det ikke noe som er aktuelt. Og mannen jobber sånn at han ikke får tid til å kjøre på apoteket for meg en gang (og nærmeste apotek for meg må jeg inn i parkeringshus og jeg har for lav bil OM jeg er i form til å kjøre). Så det sier seg at de får vente enda litt på å bli så mange jeg ønsker. 6 til er i alle fall et mål, men jeg vurderer å ta det i to runder så vi kan få fra litt forskjellige plasser. Men får se.

************************

90 literen er i ferd med å groigjen av gulerotgress! Det er ganske vanlig problem selv om jeg en gang i uka luker der. Så det blir vel til at det blir mer i andre kar da Det er mer av reker i alle varianter. Regnbuene er vel de tregeste, men det er økning der også.

*************************

Foringsmessig går det mye i frossent artemia. Røde mygglarver er også veldig populært. Og så går det i tabumini tabletter og rekefor rundt om. Det pleier å være mye stas ved foring ja. Og det er like stor kamp for ungene å få fore flest mulig kar :P Det er deilig at de setter pris på akvariehobbyen vår. Har fått litt pes av familie som får sjokk over hvor mange akvarier vi har oppe. De mener nå at alt kan settes i et kar. Jaja, det kan de mene så mye de vil, skjer ikke her. Noen ble sure da jeg forklarte verdier på vann etc, men det går nok over Ungen legger også ut om det og det er morro da. De har lært i alle fall.
Kjekkt å ha deg tilbake igjen ,har merket at du har vært fraværende i det siste.

Virker som alt står bra til i karene dine og det er jo veldig bra
Se her ja forandring fryder! Kjedelig det med helsa da.. Men får tru det går over. Kan ikke du legge ut fler bilder i de forskjellige karene dine ?
Jo jeg burde blitt flinkere til å ta bilder. Får se om nye kamera og jeg kan bli litt venner. Har faktisk ikke brukt energi på det ennå. Men ser jo pent på det så det bør hjelpe :P Det bør prøves både ut og inne så både hund, hest og fisk bør leve farlig :P

Sølvi; ja slitt veldig med helsa og bare så vidt klart å se fremover og endelig klart å sette bena under meg alene så det tar på. Ikke tenkt en gang på nettet på lenge.

*****

Fylte på med kaldt vann her i stad og albinoene vimser mer enn før så kanskje det kan trigge dem. Og i guppy karret er det ikke 20 eller 30 yngel, neida, mye flere. Mange fant jeg i mosen. Så dem prøver jeg å ikke røre på en stund. Dvs vannbytte må tas, men det er ikke tid for det ennå der heller.

Rydda i planer i stad og ble ganske greit her egentlig. Liker fremdeles ikke 180 literen. Den er og blir for stor. For høy, for alt mulig rart. Men det ble bra med et par gulerotgress oppi der faktisk. Og rota i midten. Men bare jeg får samlet meg skal scalara og killien og muligens malla ut av karret så det blir rent kar for coryer.

De nye flekkete pansermallene mine har sklidd veldig fint inn i gruppa, men de er jo noe mindre enn de jeg hadde da,sånn ca 1/3 str. Ser ikke ut til at de store bryr seg om str så da er de vel ok da Ikke alle tenker str. MEn jeg tror mine har vokst ganske bra på den tiden jeg har hatt dem.

Fest i stua i stad, røde mygglarver til alle sammen. Noener kjappere enn andre, noen trenger ikke for på en stund. En terning bør jeg vite skal deles i et par av karene. Og rekene setter seg bare midt på terninen og blir der til det er tomt. Har virkelig ikke magemål dem, ganske lik meg med andre ord Derimot lot jeg terningen fare i 180 literen og satte på litt luft på pumpa. Da tok det mye lengre tid før alt datt ned og mer delte seg og coryene måtte ut på svømmetur. Det var en smule rått å se på. Slo av lufta når det som var igjen av terninen la seg da. Da var det ikke mer å gjøre
En tur til Dahls dyrerike i dag. Og det var jammen ikke smart for lommeboka. Vi bytta litt fisk. Fikk 150 kr for de jeg hadde med meg Så det ble tre ancistrus sp for dem da. Videre ble det 10 platy mix og 20 grønne neontetraer. Noen små søte tasser. De ble satt sammen med rekene mine.

Jeg var SÅ flink å fikk så mange bilder. Overførte til pc'n, men jeg finner de for pokker ikke igjen. Ny pc, nytt program, men å legge bilder i mappa er vist splitte mine brannseil umulige. I frustrasjon over bortførte bilder tok jeg heller på meg jobben med vannbytte! Snøft. Det ble veldig så greit, men måtte ha litt hjelp da det ble littt slitsomt over tid.

Mulig jeg er dum, men prøvde kaldtvannsbytte igjen da jeg har sett noen tegn i et par av karene så får vi se. Får vel bytte igjen om en dag eller to med nytt kaldtvann å se om det kanskje trigger til litt lek. Om ikke, jaja, da har jeg hatt det morro da :P
Skummelt med butikker med mye arti fisk, og ei lommebok som ikke sier i fra at nå er det nok hehe men grattis med nye fisker ! De der bilde greiene er noe f@?!kr&@ dritt.. Mye tull og rote seg borti på en pc.. Huff og huff.. Men gleder meg til det løser seg og bildene bare*poff* her er jeg :p
Ja det er sant.Bilder inn på win8 er ikke som å legge dem inn i win7.Og jeg kan for pokker ikke finne ut for mange og tyve bilder har tatt veien. Grrr. Kun iPhon den godtar og den tlf skal jeg slutte å bruke samt at bildene blir dårligere på den enn kameraene våre. Og når jeg skal se bildene får jeg laster opp får jeg kun tittler. Kjenner at dette er jeg ikke skapt for lengre! For tungvindt. Noen får jeg dog inn, men jeg får ikke endret str på dem etc, og da tror jeg de blir for store. Blæææ, satte mannen på saken i går kveld, men hanvar ikke noe smartere da han kom å la seg så jeg vet ikke. Ringe noen som alt har win 8 eller kjenner til det kanskje En dag det ikke er barn hjemme.
Et svakt bilde av noen av coryene i 180 literen på førstebilde. Kameraet på iPhonen passer ikke til akvarier, men de andre bildene ble jo lasta opp og borte ble de

Bilde 2 og 3 er av 128 literen.
Bilder fra 90 literen min

Bilde 1: grønnneontetra
Bilde 2: rainbow reka mi
Bilde 3: Blå tigerreke og grønn neontetra
Bilde 1: 90 literen min
Bilde 2: albinoene i 72 literen min, de andre ville ikke være med på bildet sa de og stakk av
Tilfeldig bekjentskap
© Geir Kristiansen
Reklame for plussmedlemskap