Tvillingmammas akvarieveks og lidenskap (side 3)

Se her du! så flotte! Endelig kan jeg se for meg hvordan du har det da vi prater !!
Å tusen takk! Nå truer jeg med å finne frem gamle pc'n som ungene har fått å legge inn bildene der. Samt filmen. Tenkte på det i stad. For jeg er mektig irritert over at de blir lasta ned og forsvinner i det store intet i win8. Et eller annet glapp jeg på her som ikke fikk med meg dette
Å ja, litt kjapp på avtrekkeren.

Nå har jeg sett meg lei på at karet på kjøkkenet brått ender med nitritt. Tror egentlig det er pumpa, den er blitt omgjort til blåfiltersak så langt det er mulig. Egentlig forliten til karet, men pga yngel har jeg ikke gjort noe med det. Men i stad klødde det i fingeren så jeg bestilte med en Tetratec pumpe. Blir spennende. Dekker fra 50 til 150 liters kar og mitt 63 bør det holde i massevis på. Og så bestilte jeg meg sannelig både silikon og grovfiltermatte. Joda, det ble nok penger ut. Og denne gangen håper jeg at jeg slipper noe kluss med betalinga. For sist betalte jeg på dagen og nøyaktig 2 uker etter kom det purring på mail. De hadde ikke motatt pengene mine. Men jeg er ikke dum så veien inn i nettbanken og joda, pengene var gått ut de, printscreen ble tatt og han skulle undersøke litt mer på dette. Hørte aldri noe mer og i dag så har jeg altså bestilt igjen og bare 6 timer etter bestilling er pakka levert på posten! Så da er det i alle fall i orden med gammle regninger. Det er jo godt da Sikkert bare sen tilbakemelding fra banken i en hektisk periode, men jeg hater slikt rot, spesielt når jeg hadde betalt. Hater å ikke ha alt i orden.
Å hjelpe meg. Jeg har fått egg i feil kar! I morges var alt helt rolig og som forventet i alle karene mine. Dvs guppyer blir det stadig flere av, men det er jo greit :P Blir spennende hvor mange jeg får til å vokse opp der etterhvert, men blir det for fult så blir det å flytte noe av de over til platyene i første om gang i alle fall. Skal høre med søs om ho er intr i noen om dette går bra da jeg vet de skulle ha flere i sin tid, men pga flytting stoppa det litt opp.

Da jeg hadde hatt min mørketid i alle karene i formiddag så satte jeg på lyset da jeg kom hjem etter å ha vært i stallen samt hentet to av tre barn. En var med mannen. Alt ser fint ut i karene rundt, men to merkelige ting satt på glasset i 180 literen. Javel, hva hadde jeg fått i karet nå da? Går nærmere og jammen er det ikke tre cory egg.

De har hengt noentimer og så langt har ikke mallene brydd seg med dem eller coryene så jeg er litt usikker, skal jeg prøve å la de henge? Det er jo bare tre stykker! Og det er jo dems første gang så litt usikker på om de har fiksa denne befruktninga. Men tenk å snyte meg for å få det med meg. Det er bitte litt frekt

Og i morgen kommer ny pumpe til 63 literen min og silikon. Juhu. Men det får nok vente til jeg skal til tannlegen med tvillingene. Orker ikke kjøre så mye ekstra bare for å hente ei pakke når jeg skal forbi senere :P
Å nei, ikke nå igjen!
Dette er tydeligvis ikke dagen. Hadde jeg fått vilja mi i går ville egga på coryene vært tatt til side, i dag er dem spist. Som jeg frykta. Men når man ser kvelden an så er det vel kanskje ikke så rart!

For i kveld så forsvant vannet! Hele bygda var uten vann. Jeg har hest like borti her og med tanke på hvor mye de drikker pr døgn fikk jeg hetta. Og med tre katter og en hund trenger jeg vann. I verste fall fikk jeg ta 5 liter av akvariet fant jeg ut. For her kan vannet være borte i opptil 1,5 døgn! Men til alt hell kom det pent og pyntelig tilbake. Årsaken var sprekk i vannledning (kremt, vi har nytt system, nytt pumpehus etc og dette skjer for ente gang på samme plass). For en gang skyld så vannet pent ut i springen. Det er mot normalt. Men ph test av springvannet var ikke av de beste. MEn dog, vi har hatt verre. Vi har målt det ned i ph på 4. Det siste har det liggi på 6,5 og nå i kveld på 6. (Takk for buffer så jeg kan ha jevn ph der jeg trenger mer ph enn 6)

Og av gammel vane, når det sprekker en gang blir det lappa, men dårlig og det sprekker opp igjen om ikke lenge. Kan ikke skylde på kulda. Det har ikke vært spesielt kaldt nemlig. -7 de siste dagene bør vannledning og pumpehus klare.

Hva en ikke bekymrer seg for! All trigging til lek blir herved lagt lokk på. Først må jeg se på vann og se om det for en gang skyld kan holde seg stabilt. Og jeg tror jeg får legge av 50 liter i kanner og blir det for gammelt får jeg evt koke det for det bør vel gå i en krise?

Tar med senebetennelsen min og furter litt over elendig kommune med tanke på vann (joda, mye mer også, men det kan jeg droppe her). Så da tror jeg at jeg får være fornøyd med at eggene ble til mat siden vi nok vil ha noe vannstyr igjen.

Til min store glede kom pakka med utstyr i dag. Men jammen fikk jeg feil pumpe. De er raske og null problemer med å få ny samt sende denne i retur. All ære til webzoo! De kan i alle fall rydde opp. MEn pumpa var vist ny hos dem så kanskje derfor det ikke var så lett å sende rett. Men ingen sure miner, hyggelig og god service liker jeg. Alle kan gjøre feil og jeg ble mindre stressa etter denne samtalen her.
Ja hvor skal man begynne?

Alt i alt en grusom dag og jeg var ikke helt beredt for å starte med akvarier. Men pumpa mi i 63 literen hadde sine egene meninger! Den ville ikke mer. Var jo en grunn til at jeg hadde bestilt ny pumpe så jeg skal ikke klandre pumpa asså. Men jeg fikk jo feil i posten og dermed ikke fått gjort noe med pumpa ennå. Vel, som søndag flest, nok var nok og den tok ferie. Er nok ikke umulig å redde, men siden yngelet på guppyene nå er oppe i rundt 60-80 stykker er det dødfødt å tro på den pumpa. Tankene raste rundt og jeg gikk igjennom alle karene. Skal jeg sette yngelen i rekekaret der nesten alle rekene har blitt borte eller skal jeg sette voksen og yngel i 180 literen? Valget gikk ditt. Ph'n var litt lav i karet og det viste jeg jo, så den er nå øket til 7,0. Ene gruppa med cory tåler opptil 7,2 tror jeg det var eller så var det 7,5 så det er sånn passe for alle sammen.

Coryene så forvirra ut over å få mere selskap enn de var vant til og guppyene så forvirra ut over mye plass. Mose og gulerotgress fant veien ned i karet og rota står der så fin så det er masse gjemmesteder for store og små.

Nå er det gått noen timer siden jeg flytta dem over og alle ser fornøyde ut. Det er mye mindre yngel å se så det er helt klart at de har fonni seg grupper og gjemmesteder. Rota litt i mosa og vips så fant jegen del yngel! Noe under rota og noe på rota og noe i gulerotgresset. Så jeg fant de alle sammen

I rekekaret mitt har det forsvinna menge reker i det siste uten noe grunn. Ikke fonni noen døde, men det er nesten ikke reker igjen. Så det blirnok til at jeg gir meg med reker. Det karet står nå til forandring. Om det blir i dag eller i morgen er jeg usikker på, men i alle fall skal det ny bunn inn der, andematen skal bort og jeg vurderer å sette en stor gruppe cory der etterhvert. De som er der nå skal få gå der til nytt 63 literen er oppe å går evt selge dem. For det er liksom ikke helt meg di coryene. Litt dårlig erfaring med å selge fisk så øde som vi bor, men det går an å prøve. Har lyst til å sette inn en stor grupe aenus eller venezuela (dem har jeg alt fem av så de kan jeg bare suplere mer på samt flytte).

Ting skjer her med andre ord. Så får vi bare ta det derfra
Torsdag ankom den nye pumpa mi. Den var jammen mye større enn jeg trodde. Den står nå i 180 literen sammen med den opprinnelige der til innkjøring. Skulle ha kickstarta 63 literen med den pumpa og filterguffe fra et eller to kar, men har litt andre planer. Bare det at kroppen min ikke er enig alle planer og tanker så her sitter/ligger jeg med store smerter og sterke smertestillende som bare tar toppen. Folk jubler over at det ble mildere, for meg betyr det store smerter pga overganger. Så det går litt utover alle planer for akvariene siden jeg ikke orker å stå/gå så mye mer enn frem og tilbake karet og litt vannskelig å drive med akvarier og krykker på samme tid.

Ingen sure miner asså, må bare tilpasse mine ønsker og mål for dette og innse at ting tar litt tid. Men i mål kommer jeg, om litt senere :P
La ut annonse på Metae og Melini i dag og jammen gikk de med en gang. De skal flytte til Særp til uka en gang. Jammen gikk det fort, litt fortere enn jeg tror jeg setter pris på Men valget var tatt da. Så føler det er det rette siden jeg har mer lyst på andre sattsningsgrupper av coryer.

Man blir jo besatt av disse coryene og noen er mer "meg" enn andre. Har noen planer fremover også om hvem som er ønsket inn og kar så får vi se
Det er tydelig kveld, for jeg får ikke med meg alt på en gang.

Slet jo litt med rett pumpe fra webzoo. Det er mange grunner til det og i og for seg forstår jeg feilen. Men i pakka så fikk jeg med en boks med fiskefor til mine coryer som et plaster på såret. Det var virkelig overraskende. Og jeg har ikke planer om å ikke handle mer fra dem nei
Alltid greit med en gave håper du snart kan kaste krykkene og formen blir bedre!
Ja det var utrolig koselig at det ble en liten ekstra ting

Jammen skjer det ting her også. Så en annonse på finn.no om en i særp som skulle selge et 60 liters akvarium komplett til 250 kr. Klarte ikke glemme den så etter ei natt med mareritt (øh, ikke om akvarier) så sendte jeg en mail. Ganske dårlig i dag så ble frustrert av å ikke få svar. Så var det litt som skjedde her så pc'n ble ikke sett på og vips, så lå det et svar der. Joda, hadde akvariet og bare å hente i dag om jeg ville.

Tar en tlf til han som skulle kjøpe Metae og Melini gruppene mine og jo, han hadde tid til å ta dem i mot i dag. Vi hadde avtale til uka egentlig. Vips, så var to avtaler i boks og jeg reiser meg opp for å fange fisk. Det gikk forbausende fint. Lette etter forholda egentlig.

Fyller opp 90 literen med vann og går ut på kjøkkenet for å hjelpe guttungen å tømme 63 literen. Men hva i alle dager?? Det snør jo kjærringer ute! Med vissheten om at jeg fikset å gifte meg med en sjåfør (og ikke bytte han ut mot en modell som i mitt mareritt i natt) blåser jeg egenltig i været. Jeg skal jo ikke kjøre, skal bare sitte på. Kællen blir sendt til stallen for å møkke. Får være grenser for hva ho mor i en relativt groggy setting skal ta seg til. Og det å fylle akvarier tok faktis hælen min i høst så jeg tar livet med ro hjemme og fortsetter i vannverdenen.

Kaldtvannsbytte i 180 literen ble tatt. Men jeg tror det ble litt mye kaldt vann. Sannelig besvimte jo alle fiskene mine! Nei, ikke guppybabyene da. Så på med lunket vann og de kom seg før jeg dro. Eller var på vei til å komme seg i alle fall. Rot ble satt inn, sverdplante tatt ut, gulrotgress ble tatt ut og ei bru kom inn. Gulerotgresset og sverdplanta endte i 90 literen. Og der rensa jeg filteret mitt (ups, kom borti det og det har ikke vært rensa på 6 mnd så da krøsta jeg det like gjerne ut ja) og fult vannbytte og shinings der gett. Rekene var ikke like gode venner med meg der borte. Syntes vi styra alt for mye. De fikk passe vann og ikke noe tull der.

Nå vifter haraldene mine rundt som gale og to av dem viser klare tegn på lek. Så kanskje vi skal få til noe der etterhvert.

60 liters akvarieum ble hentet og det ser fint ut. Gleder meg til å kunne sette det opp og få glede av det. Pumpa er ukjent for meg. Men vi får se om den duger eller må byttes ut. Tiden vil vise.

Planen denne uka som kommer nå blir nok å koke sanden fra det karet som er nedlagt. Det gikk jo nitritt i det så greit å sikkre meg der ja, ha dette over i det nyet samt kjøpe en sekk til med sand som skal over i det som vi har lagt ned litt og så sette i gang to akvarier i alle fall. Med så mye filterguffe som det finnes i dette huset nå, så regner jeg med at jeg kickstarter dem. Regner også med at det blir to rene cory kar.

Har lyst på noen lette fisker som yngler greit, gjerne levendefødende, men har ikke peiling på hva. Så innspill tas i mot med takk. Har ikke lyst på platy, guppy, molly. De to første har jeg og den siste har jeg ikke så god assosiasjon til. Må ikke være levendefødende så klart.
Høres jo ut som du er opp til øra i prosjekter i akvariehobbien, hehe. Ahh det er noe helt deilig med å skal sette opp nye kar/fiskesammensetninger! Kanskje du kan søke i basen etter fisk som passer i 60 liter - greit å bruke som inspirasjonskilde!

Kjenner meg igjen i dette med rekene dine.. har pgså litt lyst å gi opp av og til - mine er gravide hele tiden, minst to tre stk gravide men aldri nye rekebarn, bare samme voksne gjengen.
Åååh) høres veldig bra ut! Gratulerer! ble spennende framover nå da
Ja jeg har nok planer nå. Antar jeg selger ene karet som bare står her. Det som kom nå skal bli rent cory og det blir også det som vi slet med nitritten med. Men hjeg har jo et kar på 90 liter med bare en fiskegruppe og kunne tenkt meg noe levendefødende der eller noe annet enkelt. Tiden får vise. Det er egentlig veldig pent sånn som det ser ut nå så ikke noe som haster. Og plass til en cory gruppe om jeg skal trenge plass

Haraldene mine ser ganske lei seg ut for å bruke det uttrykket. De savner nok sine venner. Så min første prioritet er nok å øke den gruppa der ja. Neste blir nok å øke flekkene mine. Mulig jeg lar albinoene flytte over i nytt kar, men vet ikke om jeg har lyst til å skille dem fra venezuelaene. De går så godt over ens. Ah, og jeg som trodde jeg hadde nok grupper :P Og så sikkler jeg på en reol som muligens kommer for salg. Da hiver jeg nok ut 180 literen, om ikke den ender på et barnerom og så en reol der. Eller vent, ikke sikkert, reolen kan ende borte ved badet :P

Bah, noe sier meg at penger blir ikke brukt på hest som hobby, men vann, eller i alle fall det som hører til som pumper :P Er så pass varmt her at de fleste karene går uten varmekolbe selv på det kaldeste. Men jeg har kolber som settes inn når det trengs da.

Har fått gnisten tilbake nå :P
Jeg vil å ha reol!!!! Men har ikke plass... Misunnelig på deg nå altså! Godt å høre at gnisten er tilbake !) Detta er vel det man kaller en veldig sunn hobby )
Ja jeg tror vi kan si det er en sunn hobby Dog, hesten holder kroppen i bedre form da Så to gode hobbyer, og to hobbyer de fleste andre ikke bryr seg med å synes jeg er rar

Ja jeg har egentlig plass til en reol uten å gjøre store forandringer, muligens to faktisk. Så tror det på lang sikt kan bli veldig så bra. Bare sette et spareprosjekt til så mange kar :P

Har gått å sett og ganske surt å ha bare seks cory i et 180 liter. Joda, de har jo selskap av disse flotte guppyene som er mest yngel, men alikevel. Så det blir nok noe jeg må se om jeg kan få gjort tror jeg. Men først sette opp litt, ommøbbelere og se hva som skjer med evt lek +++. :P
Da har det skjedd ting her. Jeg har kokt sand til den store gullmedalje. Kun fordi det har vært nitritt i karet det stod i.

Vasket 60 literen vi kjøpte i går og fant en komode på verandaen. Tok den inn og la en duk på og satte på 60 literen. Sjekket lys og pumpe og alt så tilfredsstillende ut.

Kokte noen steiner så jeg får noen huler. Null planter pr nå. Men har planer om å ta over noen om jeg ikke ombestemmer meg da.

Så var det over til det letteste, fylle vann! Koblet på slangen og løp bort og vips, der kommer vannet temperert å fint :P Fyller det fult og setter i gang pumpe og kolbe og lys. Skal kickstartedet neste gang jeg tømmer 128 literen. Den pumpa er nemlig full og flott guffe jeg kan bruke. Iførste omgang ender det nok noen platyer i det karet, men når jeg er helt sikker på ph og ser at det er stabilt så kommer nok flekkene mine til å flytte over der i første omgang. Men det er dagens plan, er jo ikke sikkert det holder til mål da (mine planer er ikke alltid like vellykket )
Ja her er d mye spennende! Ser ut som du har nok å henge fingra i
Ja det har plutselig løsnet nå. Men var jo planlagt å ha det som vinterprosjekt da så passer bra. Ikke gått fort hittil, men nå skjer det vist litt ja :P
Da er galskapen til. Fortsetter min kamp mot vann i dag. Eller med :P Vannbytte på to kar i dag også og sannelig fant kattungene en bøtte med bitte litt vann i bunnen og klarte å tømme den utover gulvet mitt. Rundt slangen min. Og de så så fornøyde ut. Mulig de blir akvarister? Jaja, fikk nå tørket opp og fortsatt med vann ut og vann inn. Var bare 72 literen og 128 literen som stod i fare så jeg tok bare vanlig bytte. Karene var rene og pene så trang ikkenoe ekstra stell i dag.

I nyoppsatt 60 liter så kickstarte jeg. Flytta over noen få guppyer og platyer og økte ph'n der. God erfaring med kickstart før så dette skal nok gå bra. Ellers så har vi jo mer guffe om det skulle trenges.

Guffa litt ekstra på den ekstra pumpa i 128 literen også. Den skal vel inn i 62 eller 63 literen.

Mannen kom hjem med et par røtter så det blir nok noe sånt i noen av karene som skal opp evt en i karet som står oppe nå.

Kaldtvannsbytte i 128 literen og 72 literen i dag så får vi se om vi kan lokke flekkene eller albinoene til lek. Er jo lov å håpe i alle fall :P

Tok noen bilder i går så det kommer litt bilder i dag.

Disse tre bildene er fra 72 literen.
Tilfeldig bekjentskap
© Tom Christoffersen
Reklame for plussmedlemskap