Mine akvarier (side 2)

Huff en mareritt situasjon det der. Den kan jo ha vært av en stund, og det ser kan kanskje ikke når det likevel blir sirkulasjon av luftesteinen. Jeg bruker hver dag å se etter at filteret blåser. Og om det blåser nok, eller begynner å gå tett.

Håper det hjelper å bytte vann, og at du ikke får store nitrit problemer.

Ikke godt å si hvorfor de døde, men har pumpen vært av noen dager så kan de ha blitt forgiftet av nitrit, og det ser man jo ikke synlig på dem
sessan
Huff en mareritt situasjon det der. Den kan jo ha vært av en stund, og det ser kan kanskje ikke når det likevel blir sirkulasjon av luftesteinen. Jeg bruker hver dag å se etter at filteret blåser. Og om det blåser nok, eller begynner å gå tett. Håper det hjelper å bytte vann, og at du ikke får store nitrit problemer. Ikke godt å si hvorfor de døde, men har pumpen vært av noen dager så kan de ha blitt forgiftet av nitrit, og det ser man jo ikke synlig på demTakk for svar
Ja dette er det værste som har skjedd i noen av akvariene mine og er utrolig lei meg for de fiskene jeg har mistet. Jeg pleier egentlig å sjekke innimellom at alt fungerer som det skal, men har vært noen travle uker nå, så jeg har ikke fått gjort alt jeg vanligvis gjør. Utrolig kjedelig at dette skjedde akkurat nå.

Ble nok godt lurt av luftesteinen ja. Mistet en til scalare i forgårs. En liten småtass som ikke var mer enn 5-6 mnd gammel.. Den døde rett foran øynene på meg..

Tar store vannbytter hver dag nå og skal ut for å få tak i test i dag så jeg kan få sjekket om det er mye nitritt i vannet fortsatt. Fikk ikke sjans i går.

De 3 som har dødd oppi der nå mistet jeg nok pgr. av nitritten ja.
Scalarene er nok litt mer fintfølende enn sajicaene som tåler det meste.

Får bare håpe at alle de andre oppi der klarer seg nå.

Den lille svarte scalaren som døde.. Dakar liten. Får bare håpe de andre klarer seg.
[External Image]

[External Image]
En liten oppdatering fra 240 ltr.
Lenge siden jeg har hatt lyst til å skrive noe her nå.. Som tidligere fortalt begynte plutselig scalarene mine å dø i 240 ltr. En etter en døde de og jeg har nå mistet 7 stykker. Det var alle jeg hadde..

Akvariet ble så trist og tomt uten de.
Det ser nok ut som om det var nitritt som tok livet av de etter at pumpen hadde blitt dratt ut og stått flere døgn uten å gå.

Hver dag etter det ble oppdaget har jeg tatt store vannbytter for å få ut amoniakk/nitritt fra karet i håp om å redde resten, men var tydeligvis for sein. Fikk kjøpt nye tester og når jeg testet igjen i går så er endelig nitritt og amoniakk på 0.

Karet er nå blitt hjem for 21 guppyer fra eget oppdrett i nydelige farger i rosa, gult, svart og blått, og endelig fikk jeg piffen tilbake Det har også blitt hjemmet til 4 seilfinnemolly, og alle er nok enig i at det var mye bedre i det store karet enn i den lille 60 ltr. Både guppyene og mollyene storkoser seg og fyker frem og tilbake over hele lengden i akvariet. De rett og slett stortrives.

Den to sajica hannene ser ut til å sette pris på litt selskap i karet igjen nå
Såh! Nå går det kanskje an å kose seg med akvariet igjen Kjente gnisten sakte forsvant når alle fiskene bare døde en etter en.

Bilde av karet tatt i går:

[External Image][External Image][External Image][External Image][External Image][External Image]
så bra du har fått gnisten tilbake
sessan
så bra du har fått gnisten tilbake :-)


Ja!! Ga nesten opp her tilslutt! Så utrolig frustrerende når alt du har jobbet for bare forsvinner.
Men gnisten kom tilbake Ble jo faktisk et nydelig kar med alle guppyene og mollyene
Nå går det et sajica par sammen med dem oppi der ( den ene hannen måtte flyttes til 80 ltr. når hunnen kom oppi igjen )og det går helt fint. Men lurer på hvor jeg skal gjøre av alle de 200++ sajica ynglene som går i 60 ltr etterhvert. Ser jo ut som alle klarer seg fint. hehe..
Tilfeldig bekjentskap
© Lennart Axelsson
Reklame for plussmedlemskap