Anders' akvarierom (side 10)

Plussmedlem
Litt sent fra min side, men tusen takk, thankthefishtank! Meget vennlige ord. Skaff GJERNE Corydoras - bare husk på at det er lett å virkelig få samle-mani for alle disse flotte Coryartene!

Og selvsagt har jeg lært mye gjennom de årene jeg har hatt akvarier. Det har nok kommet godt med på mange måter!
________________

Har vært stelledag i kjelleren i dag... det var på tide! Eller, stell og stell... vannbytter i den doble reolen, iallefall. Det er noen flere akvarier å bytte vann på også, det fortsetter jeg med i morgen. Nå har jeg fyllt opp 230 literen, eller "mellomlagringsdunken" min ) Genial idè av meg selv å bruke den til vannbytte-vann...
Også må jeg ta en skikkelig opprydning - alle mulige rare ting er spredd utover gulvet. Det ser ikke ut!

Vurderer og elle-meller litt på om jeg skal kvitte meg med et par arter. Men så ser jeg på dem... også vil jeg egentlig ikke :p Men 3 akvarier færre... joda, det merkes faktisk. Jeg må være litt strengere med meg selv, også har jeg lyst til å ha litt plass til oppdrett o.l også, og det har jeg knapt slik det er nå. Så jeg får se litt... men så blir man jo glad i alle artene da Det verste er kanskje ikke å akkurat selge og gi fra seg, noen ganger melder savnet seg også, når man ser på bilder og sånt :p

Et par arter jeg VIL drette, er C121 og C. nijsseni. Vil ha større grupper av begge, SÆRLIG førstnevnte. De er bare 6, men legger egg jevnlig (har vært et lite opphold nå), men de ser glade ut etter vannbytte Kanskje finner jeg noen egg i morgen eller noe. Forhåpentligvis en grei ladning, så det kan bli noen.
Planen er at C121 skal bli maaange, og få et stort og godt artskar; en av 132 literene mine, de med stort bunnareal. Tenk en gruppe med 30-35 C121 der'a! Åhh, jeg ser det for meg. *SIKLE*!

En art jeg trodde jeg så egglegging på i dag, var Green Laser. Men jeg så syner Håper de har lyst til å legge noen egg snart. Men de fikk heller ikke vannbytte i dag, så det var vel ingen grunn til å starte riktig ennå :p
Green Laser bor sammen med noen få andre i den øverste av de to 132 literne i reolen. Vil gjerne ha enda flere av disse også. Et kar til grønninger og et til C121 i den reolen hadde gjort seg! Håper jeg kan få til noe sånt...
Anders K
Et par arter jeg VIL drette, er C121 og C. nijsseni. Vil ha større grupper av begge, SÆRLIG førstnevnte. De er bare 6, men legger egg jevnlig (har vært et lite opphold nå), men de ser glade ut etter vannbytte :) Kanskje finner jeg noen egg i morgen eller noe. Forhåpentligvis en grei ladning, så det kan bli noen. Planen er at C121 skal bli maaange, og få et stort og godt artskar;


Hæ? Legger dine egg jevnlig?? Her satte jeg nesten brusen i halsen da jeg leste... Hallo! Er dette de C121 jeg hentet i Bergen for oss? Og de legger egg jevnlig hos deg?? Hvorfor i all verden gjør ikke mine det samme, som er fra samme gruppe?

Nå må jeg snart ta en alvorsprat med mine - de har lagt egg EN gang og det var forrige vinter! Makan! Hva ER det jeg gjør feil? Eller...hva er det med vannet her? Som hemmer dem i leken og hindrer så mange C121 egg i å klekke normalt?

Gruppen til Inger Anne, som faktisk er viltfangede og alt mulig, de la jo egg i hytt og vær i hele fjor vinter. Men så viser det seg at eggene deres er "umulige" å klekke. De har lagt egg en eller to ganger nå i høst også, og det tyder jo på at de er i gang såvidt. Spørsmålet er om jeg klarer å klekke eggene i år....

Nå forbanner jeg min egen manglende evne til å holde styr på ting og notere ned ALT av detaljer rundt lek og egglegging på de ulike artene jeg har hatt lek/egg på hver gang, for da hadde jeg hatt en mulighet til å spore opp hva jeg gjorde de tre gangene jeg fikk kull fra min egen,gamle vf C121 gruppe til å klekke. De la jo også egg i bøtter og spann, men de klekket aldri i akvariet, og jeg fikk til å klekke dem separat bare 3 ganger totalt gjennom årene. Det er lite, tatt i betraktning at de la egg hver uke i årevis, hele vintersesongen.
Først klarte jeg det en gang, da vokste det opp 10 stk (som senere ble solgt til Birger A). Så et par år (?) senere, klarte jeg å få to kull lagt omtrent samtidig til å klekke. Tilsammen var det 58 stk som vokste opp og ble solgt

*sukk* Jeg får vel bare fortsette og prøve...
Hei Anders K.

Jo, det er bestandig vanskelig å bestemme seg for å legge ned akvarier. Mange av fiskene har en jo hatt i flere år og fått et "forhold" til.

For et par år siden, la jeg ned en reol med 3 stk. 166 l. Og du verden så mye spart tid. Synest det er mye mer arb. jo mindere akvariumene blir. For øyeblikket har jeg et "samleakvarium" for Corydoras. (375 l.) Der skulle nok du vert Anders, for å indentifisere. Er flere arter. ( Jeg fikk litt ekspert hjelp, slik at jeg fikk "aksept" for å kjøre de sammen). Det dukker også opp egg av og til, men foreløbig har jeg ikke satset på disse.

For øyeblikket driver jeg "stort" med oppdrett av L-052. Har "mengder" og bruker en 180 l. som yngel og oppvekst kar.

Ellers driver jeg jo mye med røye og ørret. Disse går i 540 - 650 l.

Du får ikke legge ned alt da, så kanskje jeg en vakker dag stikker innom når jeg er i Notodden.

- Tore -
Plussmedlem
mona o
Hæ? Legger dine egg jevnlig?? Her satte jeg nesten brusen i halsen da jeg leste... Hallo! Er dette de C121 jeg hentet i Bergen for oss? Og de legger egg jevnlig hos deg?? Hvorfor i all verden gjør ikke mine det samme, som er fra samme gruppe?


Hehe, jeg må le litt Nesten komisk hvordan de "samme" fiskene kan oppføre seg ulikt fra akvarium til akvarium. Og ja - det er gjengen jeg hentes hos deg i januar (var det vel)?

Det er ikke godt å si hvorfor det er sånn... og du har vel en større gruppe enn meg også? Jeg har bare seks nå. Husker ikke eksakt når mine begynte å legge egg, men det står rablet ned et sted i denne tråden. August kanskje? Skal sjekke det.
Men merkelig, det er det. Og sånt er det vel ingen som har noen fasitsvar på... det er gjerne tilfeldigheter alt sammen. Senere er det nok mine som holder igjen, mens dine pøser ut ladninger egg...
Når det gjelder vannet har jeg har en pH sikkert på midten (eller litt over) av 6-tallet, så ikke spesielt surt. Det har variert litt, jeg burde sjekke det nå igjen. Temperaturen ligger sikkert på rundt 26 grader til vanlig. Som du skjønner, jeg er ikke kontrollfrik når det gjelder sånt og sjekker ikke hver dag, men jeg har sånn passe oversikten

De har noen merkelige lekstendenser. Eller, rettere sagt; de kan vise lekstendenser i flere dager før de legger egg, de liksom "varmer opp" Har også sett en annen høyst merkelig adferd mellom et par hanner; noe som lignet på aggressjon, eller krangling, av alle ting! Hos en sånn vanlig Cory, som ikke er langsnutet engang? Kan forklare den adferden der bedre senere, men dette innlegget blir langt nok som det er Merkelig og utrolig overraskende, DET var det iallefall! Mulig ingen vil tro på meg... men jeg VET jeg ikke drømte!

Prøv litt hyppige, kjølige vannbytter? Kanskje det får de i full fart? Men det er jo forsåvidt totalt unødvendig å fortelle deg :p Jeg har vært ekstra sløv nå noen uker, og nå har de iallefall bremset litt med eggene her. Blir spennende å se nå, etter ca. 50% vannskifte, om det skjer noe igjen

En annen ting her hos meg; de aller fleste eggene klekker veldig fint. Større problem med klekking av egg fra de viltfangede? Hmmm... mystisk! Problemet mitt har vært å få yngelen til å vokse opp. Har hatt noen oppdrettsforsøk nå, på det siste levde yngelen i flere uker før de begynte å dø... men der har jeg skyldt på meg selv. Tror jeg burde vært litt nøyere med rengjøring i den breedingboxen. Men jeg må si at jeg har blitt litt oppgitt etterhvert, og særlig når jeg hadde kommet så langt og trodde at de skulle vokse opp...
Ja, pokker heller. Får puste tungt og prøve igjen

_________________________

Mountain
For et par år siden, la jeg ned en reol med 3 stk. 166 l. Og du verden så mye spart tid. Synest det er mye mer arb. jo mindere akvariumene blir.

Ja, det kan nok være sant. Og nå har jo jeg hatt 12-13 "små" akvarier lenge, og det er sikkert noe i det du sier der. Men til Cory vil jeg gjerne ha artskar, og da blir det bare sånn, rett og slett... noen fordeler og ulemper ved det meste!

Har du mange arter i stor-Cory-karet ditt, da? Kan jo være mange "skjulte" godbiter om du ikke vet hva du har der? Og det er jo alltid spennende!

L-maller er fine og artige, syntes jeg. Jeg har flere ganger vurdert å prøve meg litt på en art og oppdrett av den. Men... det hender jeg er litt treg og kanskje litt "redd" for andre fisk enn Cory jeg er så vant med, og dessuten har jeg brukt all akvarieplassen til alle artene. Men, en dag skal jeg nok ha både det og noen Apistogramma... så det er ikke bare Cory som er interessen, selv om det definitivt er i hovedsak

Mountain
Ellers driver jeg jo mye med røye og ørret. Disse går i 540 - 650 l.

Det er det ikke mange som driver med, men det er likevel spennende. Jeg har sett litt om røye- og ørretholdet ditt her inne, faktisk, og det er ganske artig at det er "mulig" å få det til! Men det meste er jo mulig om man legger forholdene tilrette, så... hvorfor ikke?
Det krever nok mye plass og vedlikehold, selvfølgelig, og er sikkert ikke for alle, vil jeg anta. Men jeg må si; syntes det er artig at noen har forsøkt, og fått det til! Har hørt flere som har forsøkt ørret, men at den er veldig sær.

Min første fisk noensinne var forresten en egenfanget ørekyt som bodde i en salatbolle til den tok sitt eget liv ved å hoppe ut... så det var min start på galskapen.


Og nei - jeg legger nok IKKE ned alt så lenge jeg har tid til å drive på litt i kjeller'n her Og det håper jeg at jeg har lenge!
Plussmedlem
Da har jeg fortsatt litt på helgens vannbytter; reolen med 2 x 132 l har fått nytt og friskt vann. Nå gjenstår bare 54 literen og 30 literen.

Morsom reaksjon når vannet ble tappet ut hos Green Laser; flørting med en gang Håper på litt lek der snart. Kanskje jeg kan få til et skikkelig oppdrett på dem igjen? Nok til å selge en del kanskje. Problemet mitt er at jeg har knapt med oppvekstplass nå :p Tror jeg bare MÅ skjerpe meg, og selge ut en art eller to... jeg har egentlig ikke plass til alt jeg har nå :-/ Har jo ett akvarium jeg kan sette opp, en 54 liter (tror jeg det er), og da kan jeg ha det som oppvekstkar for en art eller to da, i det minste. Men planen nå var jo på en måte å unngå flere liter vann.

Et bilde av de grønne, knipset i dag
[External Image]


Noe jeg irriterer meg over; jeg har fått en kraftig alge-oppblomstring i mange av akvariene mine! Noen av 85 literene er særlig rammet med trådalger og penselalger. Grrr! Hva skal jeg gjøre for å bli kvitt dritten, tro?Du kan jo dele disse lange karene dine i to med ei filtermatte, så kan du jo ha to arter i hvert av dem?
Plussmedlem
Ja, det er jo ikke dumt det, Sissimor... men saken er den, at jeg kjøpte disse karene litt fordi at jeg ville ha slike mål, et par akvarier med et stort bunnareal Derfor blir det nok uaktuelt for meg å "dele" akvariene. Liker godt å ha det sånn...

Jeg kunne jo gjort det med iallefall det ene akvariet inntil videre, da, for sånn det er nå har jeg jo egentlig ikke bruk for hele størrelsen på karet (har få fisk i nederste akvarium). Og da er det jo bare å fjerne matten når jeg vil bruke hele karets lengde. Så kanskje... jeg får tenke litt over det
Morsom reaksjon når vannet ble tappet ut hos Green Laser; flørting med en gang Håper på litt lek der snart. Kanskje jeg kan få til et skikkelig oppdrett på dem igjen? Nok til å selge en del kanskje. Problemet mitt er at jeg har knapt med oppvekstplass nå :p Tror jeg bare MÅ skjerpe meg, og selge ut en art eller to... jeg har egentlig ikke plass til alt jeg har nå :-/ Har jo ett akvarium jeg kan sette opp, en 54 liter (tror jeg det er), og da kan jeg ha det som oppvekstkar for en art eller to da, i det minste. Men planen nå var jo på en måte å unngå flere liter vann.Noe jeg irriterer meg over; jeg har fått en kraftig alge-oppblomstring i mange av akvariene mine! Noen av 85 literene er særlig rammet med trådalger og penselalger. Grrr! Hva skal jeg gjøre for å bli kvitt dritten, tro?
Samme problem her og ,har fått litt penselalger ,men mest grønne trådalger i langkaret på pc-rommet og er umulig å bli kvitt

Har samme ønske som deg og mht. å få de grønne til å legge egg igjen.
Vi får krysse fingrene for at de snart kommer i gang .
Plussmedlem
Det slår sjelden feil... vannbytte i går, C121 i lek i dag De flyr som gale nå iallefall, så da kan jeg si at jeg regner med egg snart - kanskje til og med neste gang jeg sjekker

Prøvde å ta noen bilder... alle ble ganske dårlige. Poster et par som ble litt bedre enn de andre.

[External Image]

Blitzen ødela dette bildet helt... og det var vanskelig å redigere det så det ble bra, dessverre.
[External Image]


Sølvi; krysser fingrene for både dine og mine "lasere"!
Plussmedlem
Anders K
De flyr som gale nå iallefall, så da kan jeg si at jeg regner med egg snart - kanskje til og med neste gang jeg sjekker :D


Ja - jeg kan bekrefte at det stemte! C121 er i gang med lek og egglegging. Breedingboxen er allerede på plass, og jeg har plukket ut det første egget Håper de er litt rause i dag, da, og legger en fin ladning.

"Denne gangen SKAL jeg klare det...!" :p
Grattis Anders og lykke til med egg og yngel senere.

Ganske så typisk disse coryene å legge egg dagen etter vannbytte. Slik holdt mine på og ,det slo ikke feil. Men nå har de stått i stampe bortsett fra en hunne som legger et par ubefruktete egg i blandt, senest i går faktisk. Begynner egentlig å bli litt urolig for at jeg kun har hunner for tiden
Plussmedlem
Om du kun har hunner igjen, er slett IKKE det ålreit iallefall...! Her har jeg overvekt av hanner (fire hanner og to hunner), men den ene av de to hunnene er den som ikke har vært helt i form (bartetrøbbel). I denne fiskens tilfelle har det iallefall ikke blitt synlig verre, og det har gått lang tid, så jeg håper jo bartene på denne vokser ut igjen og at det blir helt bra... sånne uforståelige sykdomsgreier er det verste som fins Men hell i uhellet; dette er ikke den eneste hunnen... det hadde vært enda verre.

Hadde jeg bodd nærmere deg kunne vi jo byttet om litt, Sølvi, men det er jo dessverre vanskelig når vi er på forskjellige kanter av landet Men har du avkom etter gruppen din, da, så det kan finnes hanner der? Hvis ikke ordner det seg sikkert på et vis, vil jeg tro Jeg skal gjøre så godt jeg kan å drette litt, så kanskje jeg kan avse et par hanner! Det burde vel la seg gjøre å få de til Bergen på et vis
Er jo veldig bra med overskudd av hanner ,det er en det som er best da . Har jo noen unge voksne så krysser fingene for at det kan være en han eller to der. Prøver jo å se på bukfinnene i håp om å se noe der ,men ikke så lett å få det til heller. Så hvis det skulle vise seg at det ikke er hanner her lenger er håpet mitt at du eller Mona får mange hanner og at det kan bli en mulighet for meg å få de hit til Bergen. Men nå får vi se hvordan det går først ,kanskje det bare har vært tilfeldigheter som har gjort det til at dene damen legger egg for seg selv.

Uansett så håper jeg at det retter seg med med bartene til den hunnen din og at du lykkes med et godt oppdrett
Plussmedlem
Litt skuffende "fangstresultat" på C121-egg i kveld... :p Har plukket 7 egg. Litt få, men desidert bedre enn ingen! Det kan godt være at de har lagt en del flere egg, men det er vanskelig å finne når de gjemmer eggene sine så godt og legger dem i SANDEN...

Jaja. Kanskje jeg finner flere i morgen eller noe? Det hender de legger egg et par dager på rad, disse her, så håper på det Og de legger gjerne egg om ikke så lenge uansett.

Håper dette forsøket blir vellykket... på tide med et godt resultat nå! Hvor mange ganger har jeg prøvd nå, da? 3? 4? Noen, med andre ord :p

C121 ja... Har bare 4 jeg; 3 hunner og en hann (tror jeg.) Leke vil de ihvertfall ikke, så jeg håper virkelig jeg får tak i flere en gang...
Plussmedlem
Presset øker, kjenner jeg...! Kanskje jeg må prøve å få opp en MEGA-gjeng, sånn at Sølvi kan få seg noen flere hanner og du en større gruppe, Sissimor? Men jeg har planer om en KJEMPEgjeng selv også, da; har lyst til å ca. seksdoble antallet, og ha kjempegjengen på ca. 35 i et av 132 literene mine! Ahh, det hadde vært noe det! En skikkelig fin gjeng hadde det vært iallefall...

Men jeg får prøve å drette nok til meg selv og et par andre, da

Tror forresten jeg er nødt til å bestille meg noen flere breedingbokser... èn er alt for lite!
Plussmedlem
Press ja, ikke....
Kanskje du hadde hatt en 30-40stk til meg også snart? Hadde gjort seg med en stor gruppe i 375en....
Plussmedlem
Jada, Milo, det er jo overhodet ikke noe problem

Sannheten er vel en litt annen, for de legger ikke mange egg i gangen, og yngelen vil bare daue... men denne gangen VIL jeg klare det, og da klarer jeg forhåpentligvis flere kull også!

Planen er å plukke alle egg-ladninger jeg finner fremover, og ta de over i breedingboksen. Derfra kan de etterhvert som de blir større flytte over i 30 literen eller noe. Da har jeg kanskje en fin gruppe selv etterhvert, og når jeg er fornøyd selv, DA skal jeg begynne å selge

Men, som du skjønner - DET kan ta biiitelitt tid...
_______________

Lysene er forresten akkurat skrudd på i akvarierommet, og jeg sitter her med morgenkaffen min. Våkna kvart på ni eller noe *grrr*. Hater å våkne tidlig når jeg kan sove lenge. Men, jeg får trøste meg med at jeg nå har mer tid til akvariearbeid

C121 er allerede litt i farta, ser jeg, så kanskje blir det flere egg i dag. Krysser alt jeg har for det!

Plussmedlem
Hmm... Kaja ville visst ha en 20 stk også jo.... Jaja, godt du ikke har noe press på deg... :-p

Neida, bare tuller....
Selv om det går sakte er det flott at du får oppdrett på de. Ikke mye som er like moro som det å kunne spre en art....
Plussmedlem
milo
Selv om det går sakte er det flott at du får oppdrett på de. Ikke mye som er like moro som det å kunne spre en art.... :-)


Det er sant - så jeg skal jobbe hardt for å få til å spre C121 litt mer. Er jo ikke så veldig mange som har den. Men det er en utrolig fin art! Jeg syntes virkelig det er en av de flotteste Coryartene... og derfor er en gruppe på 6 ALT for lite, trenger minst 30!

Hmmm... skal vi se... må drette... tja, rundt 80 da Og det er de som skal selges. Pluss 30 til meg selv (blir til meg selv først, kall meg egoistisk), så ca. 110 Også er det sikkert mange andre som vil ha også. De er jo så fine, atte!

Nå skal jeg ta en tur ned i kjelleren igjen og se hva C121 driver med
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap