Anders' akvarierom (side 3)

Har du glemt oss eller, Anders
Plussmedlem
Takk til dere

Om jeg har glemt dere...? Nei, ikke akkurat Bare litt andre ting som har skjedd akkurat de siste dagene
I helga SKAL jeg satse på å ta bilder, hehe!
Jippi!
Gleder meg til bildene
Plussmedlem
Heelt off topic...
Akvarieinteressen tar seg litt opp igjen i disse regnværsdager - vi fikk ikke mange dagene med strålende sol!
Tråden her blir nedprioritert om dagen... :-/ Rett og slett mye annet som skjer for tiden, men det tar seg nok opp igjen.

Dette innlegget blir heelt off topic, og egentlig bare for et par bilder av noe helt annet enn akvarium Kom DOBBEL regnbue her i dag, dessverre bare den ene som var klar og fin.
Men regnbuer er vakre, og de bringer lykke. Tenk at regn kan være så vakkert. Så jeg deler bildene her, og med det...


...ØNSKER JEG ALLE EN FIN, SOLRIK VÅR VIDERE!

[External Image]

[External Image]
Flott tråd som jeg blir å følge
Har selv et rom på 24m2 som jeg med tiden drømmer om å bygge min egen "hule" i. Gjenstår bare å overbevise fruen om at det er en skikkelig god idé

Hvordan har du arrangert pumpe systemet ditt? Veldig nysgjerrig på de tekniske løsningene i reoler da jeg kun har to selskapskar selv og minimal erfaring som akvarist.
Plussmedlem
Hei Stian, og beklager sent svar. AF er jeg lite aktiv på om dagen (som nevnt). Å ha en egen akvariehule høres veldig lurt ut. Jeg kan si av erfaring at det er utrolig kjekt. Og 24 kvadrat - det er mye boltreplass! Jeg har omtrent halvparten av det

Pumpesystemet er varierende, veldig enkelt og sikkert noe mange vil kalle upraktisk Det er rett og slett en pumpe til hvert akvarium. I dag har jeg omtrent 50/50 utvendige og innvendige filtere. De to største akvariene har utvendige filtere, det har også de fleste 85 literene mine som er i en reol (6 stk).

Disse filterene har jeg laget noen hyller til, slik at de står litt under akvariene, da blir det heverteffekt og ikke for stor løfteføyde, og heller ikke metervis med slanger. Har noen bilder av disse et sted, skal se om jeg finner de.

Ellers er det innvendige Eheim-filtere i resten av karene. Jeg har ikke svære kar eller kjempestor belastning, så det fungerer veldig fint.

Så, altså; skal du ha et litt "proft" pumpesystem, som sump e.l, er ikke jeg rette personen å spørre overhodet Jeg har altså bare helt vanlige filterløsninger.
Plussmedlem
Holdt på å ramle ut av stolen nede i kjelleren nå... tror nesten ikke i min akvariehobbys historie jeg har blitt så overrasket!

Studerte akvariet øverst i den nyeste reolen med 2x132 litere da jeg så noe merkelig. Hæ? 2 små fisker som suttet på en varmekolbe!? 2 små ancistrus?
Hva? Jeg ble ganske sjokkert, og jeg sitter her med en følelse av å ha sett noe nærmest uvirkelig :p For dette var bare så utrolig overraskende og merkelig! Har ikke sett det minste tegn til lek.

Jaja, da har jeg visst drettet ancistrus :p Tror dette er et tegn på at jeg bør se litt mer til akvariene, for de var jo forsåvidt ikke bitte, bitte små heller Må ned og se litt mer på de, men en cm. hadde de nok blitt.
Unormalt er det jo overhodet ikke, for ancistrus er jo enkle, men når det plutselig dukker opp to små ancistrus-kopier som er godt utviklede... ja, da blir man jo litt overrasket

Hurra - det betyr mindre alger!
Plussmedlem
Hei, dette er meg, og første innlegg fra meg i juni måned! Nå har sommerferien begynt (hurra!), årene på ungdomsskolen for meg er forbi, noe som føles ganske rart. En herlig gjeng som går i "oppløsning", og det var mange med tårer i øynene på gårsdagens avslutningsfest...

Nok om det. I sikkert et par måneder eller noe har jeg lovet bilder av akvarierommet... og i kveld kommer noen litt lugubre bilder, tatt i kveld :p De ble visst mer uskarpe og tristere enn det jeg trodde først - men nå har jeg iallefall gjort som lovet! Hurra!

PS! Det meste av akvarier ser ikke ut. Reolen med 6x85 liter mangler et kar + at det ene står uten filter, og mange står nesten uten innredning. Det samme gjelder enkelte andre kar.
Beklager at reolen med de to 132 literene kun skimtes...

Høyre langvegg
[External Image]

Venstre langvegg (døren litt lenger til venstre)
[External Image]

Fra stolen
[External Image]

Noe annet jeg jubler for er C121. De har lagt sine første egg! Her om dagen så jeg en reke som satt og plukket på noe som hang på frontglasset. Det så ut som en sånn liten pestsnegle. Men hvorfor satt det en reke og plukket på denne? Det var noe som ikke rimte. Men så slo det meg - det så ut som et skvist egg! Ned i vannet med hånda og sjekke, og jeg fant to egg på frontglasset. De var skviste begge to, riktignok :-/
I kveld tok jeg et vannbytte med kaldt vann i akvariet til C121. Håper på flere egg. En svær gruppe av disse er noe jeg drømmer om!
Så kjekkt at du skriver litt innimellom da Anders og superflott at C-121 er blitt kjønnsmodne og har begynt å legge egg )

Håper du klarer å få de til å fortsette så du kan få en større gjeng av de.

Mine har holdt igjen i lang tid nå så jeg håper de og vil komme i gang igjen.

Ser ut til at du har fått en flott akvariekjeller og.

Ha en fin sommer Anders
Krysser fingrene for mange innlegg framover, med bilder av egg og yngel!
Plussmedlem
Takk dere - kan jo håpe Krysser fingrene for at dine kommer i gang igjen, Sølvi!

________________________

Virker som om noe helt tragisk har skjedd uten at jeg egentlig har lagt merke til det... Jeg var borte noen dager, vært i Polen (klassetur), og jeg kom igjen for noen dager siden. I forgårs eller noe fant jeg en av vittatusene dau på bunnen. Tenkte ikke egentlig at det var vedig rart, de jager jo hverandre ganske heftig til tider, disse her, så om de skulle stryke med av stress er det vel, tragisk nok, ingen overraskelse.

Men det som slår meg, er at jeg ikke kan se èn eneste av de seks ungfiskene fra oppdrettet mitt med C. vittatus fra i fjor! Hva i huleste!? Disse har alltid vært aktive og ute hele tiden, og jeg frykter at de kan ha strøket med, alle som en Dette er ufattelig trist, for dette var fisk jeg var veldig glad i.
Vannbytte er selvfølgelig tatt, så får vi se hvordan det utvikler seg. Green Laser er i god behold, merkelig nok.
Plussmedlem
Anders K er herved APISTOEIER!
Nesten en måned siden siste update her... ja, ja, sommer er sommer, og aktiviteten i akvarie-Norge synker.

I går skjedde det... var en tur i Skien og Porsgrunn, og et besøk på Animal Care var selvfølgelig. Utvalget av fisk er gjerne ikke det beste nå midt på sommeren, og slik var det også der. Men jeg ble stående å se på noen kakadueciklider. Jeg har jo tenkt på Apistogramma så lenge... hvorfor ikke bare gjøre det?

I et annet kar gikk det Apistogramma panduro. Fant ut at jeg skulle satse LITT høyere i samme slengen, så da ble det et par av disse Jeg håper så inderlig at jeg har begge kjønn, men det vet jeg jo ikke, så grønn som jeg er. Sånn er det med null erfaring. Men de har liksom de samme, ganske bleke fargene begge to, så det er ikke godt å si. Men den ene er større enn den andre, og den største jager den minste iblandt. Gjerne ikke i voldsom "hyperfart", men litt roligere bevegelser. Så hva er dette for en adferd, liksom?
Den minste ser litt pjusk ut, stakkars, så håper ikke den blir for stresset. Hmmm, er dette en hunn, og den største en hann? Jeg er rådvill!

Ellers kjøpte jeg 3 sekker sand på Biltema og 5 plastpipetter på Panduro hobby i går. Så enkelt var det Kjekt å ha pipetter til div. fôring o.l, og sand må jeg alltid ha på lur.

He-he... plastpipetter fra Panduro og Apistogramma panduro...
Plussmedlem
Jeg ser med et kritisk blikk på de nyankomne panduruene mine. Det er ikke til å komme bort ifra at den ene (den minste) ikke ser helt godt ut. Blek, tynn og generelt ikke så "flott". Enkelt sagt; den ser ikke ut som en frisk fisk skal se ut!

Hva kommer det av, tro? De er VF, så det kan jo være mange grunner til det, men jeg lurer på å ta den over i et annet, lite akvarium der den kan få fred og ro. For nr. 2 er definitivt litt hissig (?) på denne.

Huff, det er ikke bare-bare med fisk man aldri har hatt. Hadde vært veldig greit å vite kjønn på disse. Kan jo få lagt ut noen bilder av dem, men da må jeg pusse glass :p

Jeg begynner å få øynene virkelig opp for disse, jeg...! Så det er vel fare for at det ikke BARE blir Cory, Cory, Cory fremover... kanskje...
Lett å bli bitt av Apistogramma -syken og .har vært igjennom den tidligere. Hadde jeg hatt større kar så hadde det nok blitt noen slike her i huset og. Men siden de heller ikke kan gå sammen med coryene så må det bare bli sånn.

Håper den kommer seg og at alt grå bra med de,Panduro er jo en skikkelig fin Apistograma.
Gratulerer med dine første apistoer... Hvis butikken du har handlet på driver med direkteimport så kan fisken fortsatt slite med ulumskheter på innsiden, selv etter standard karantene. Det er helt vanlig at VF apistoer sliter en stund med slikt... Så lenge de ikke går i et lite 60 liter alene så skal ikke de klare å stresse hverandre i hjel.

Synd med C. Vittatusene dine. Håper du får opp flere kull av dem. Skulle gjerne hatt noen slike over til Bergen på sikt.
Plussmedlem
Lars Jamne
Gratulerer med dine første apistoer...


Takk for gratulasjonen Var på tide å skaffe meg et par nå. På høy tid, rett og slett!

Lars Jamne
Synd med C. Vittatusene dine. Håper du får opp flere kull av dem. Skulle gjerne hatt noen slike over til Bergen på sikt.


Det dumme er jo at ikke det går heller... for en stund siden (lenge før de unge) døde den eneste hunnen jeg hadde, brått og umerkelig. Så nå har jeg bare noen ytterst få hanner igjen. Skulle jeg være så heldig å finne noen andre med arten, gir jeg de bort med glede.

________________________________

Hos Apistoene går ting sin gang. Nyhetene er at den største ser ut til å være en hunn! Er 90% sikker på det. Ikke blåfarge å se, men gul blir den nok, ja!
Den andre så litt bedre ut et par dager, men i dag har det vært ganske mye jaging. Det er virkelig ingen tvil om HVEM som er SJEFEN! Det er den store. Fru (tror jeg) StoreOnd. Fru StoreOnd eier tydelig akvariet, og det virker som om hun jager bort "den andre" når den er i midten av karet. Så den må holde seg på høyre side.

Hmmm... kanskje jeg har fått to hunner? Det er vanskelig, det her. Må få tatt bilder etter en real glasspuss, så kanskje noen kan hjelpe med å se hvilke kjønn jeg har.
Plussmedlem
Blir ikke så mange oppdateringer som før, dabbet av i våres. Typisk nok med en dvaleperiode om sommeren, så jeg vil tro jeg blir litt mer aktiv etterhvert som høsten siger på. Og den har begynt å si ifra om at "jeg er på vei - ingen kan stoppe meg!"

Føler det er utrolig lenge siden sist gang jeg la ut et fiskebilde i min personlige akvarietråd! Så i dag kommer jeg med noen bilder av Corydoras eques. De er ikke nye, men jeg tror ikke jeg har lagt de ut før? Eller?
Uansett er jo eques flotte fisk, og kan gjerne vises flere ganger Var forresten i Oslo i går og innom Dyrego på Oslo City, og de hadde fortsatt noen Eques inne. Kjøpte ingen nå riktignok, for de var fortsatt dyre, og jeg har en ganske grei gruppe som alltid er i farta (9 stk).

En nyydelig art som lever i et litt stusselig akvarium for tiden, men har plantet litt mer i bakpartiet nå, så da vil det kanskje ikke se SÅ tomt ut etterhvert
Hodepartiet i fokus... tok dette til avatarbilde. Det passet fint til det, og dessuten var avatar-feltet mitt blankt for tiden
[External Image]

"Og da tar vi av!"
[External Image]

[External Image]
Plussmedlem
Litt mer tid brukes nede i akvarierommet igjen, men det trengs jo, for det har gått litt lenger mellom vannbyttene enn normalt i sommer! Men noen akvarier har fått litt oftere enn andre.

Litt flørting på gang hos Green Laser igjen nå, det nærmer seg jo sesong selv om det jo er en stund til. Hannene prøver seg på hunnene, men ikken'o har skjedd enda med tanke på egg. Har egentlig lyst på et stoort kull av disse, noen for salg og en del til meg selv. Har vel ca. 15, men med tanke på at nesten alle Vittatusene som sagt har daua ut vil jeg satse på en svær gruppe grønninger i det akvariet, tror jeg.

Tok et større vannbytte i går med kjølig vann, og i dag også fikk de et lite vannbytte med kaldt vann. Plugget i varmekolba i går (ble litt vel kaldt, og i kjelleren er det ikke SÅ fryktelig varmt), men den varmekolben er jo helg ute av spill...! Tror temperaturen var på ca. 26 grader i dag når jeg sjekket før vannbyttet, og termostaten stod på 21 eller 22 grader. Varmekolber er ikke trygge, og jeg vet jo om flere som har fått erfare det etter blant annet tordenværet for litt siden

Men nå har grønningene fått kaldt vann fra krana og røde myggiser i hodet, så får vi se om det trigger leksinstinktet Noen ganger er jeg litt bekymret for om det skal bli litt for kaldt vann, men så tenker jeg på noe jeg husker Birger A. skrev flere ganger i tråden sin og ellers; "Pøs på med så kaldt vann at de nesten svimer av litt", og da blir jeg litt beroliget :p


Akvariet til Grønninger & Co etter at vannet var tappet ut. Akvariet ble fyllt opp igjen med kaldt springvann.
[External Image]
spennende å se om det skjer noe action.

Espen
Plussmedlem
Egg - nå starter moroa for alvor!
Her om dagen, nærmere bestemt den 18. august, var C121 i gang med egglegging. De holdt på en god stund, og jeg satt og studerte dem. Jeg så at det ble noen egg, men når jeg plukket den kvelden fikk jeg et fryktelig skuffende resultat. 4 egg! Hva? De la jo mange flere bare når jeg satt og så på, så det syntes jeg var merkelig.

Men dagen etter eller noe ser jeg noe, helt tilfeldig. Noe som liknet på et egg. I sanden! Og av dem fant jeg tre stk, tror jeg, men jeg har aldri sett noe liknende før! Så det ble NOEN flere, da, så nå er eggene i en breeding box og venter på å få klekke Jeg krysser fingre og tær...!Breeding-box'en der C121-eggene ligger og venter på klekking...
[External Image]

Ikke bare der har det kommet egg. En dag renset jeg pumpen i en 85 liter der jeg har Corydoras weitzmani (bare 3) og Corydoras venezuelanus inntil videre. Det var fryktelig lite futt i den, og nå ble det bra sirkulasjon. Sanden blåser bort :p I dag når jeg kom ned i akvarierommet så jeg noe rart som var klistret nederst på nettopp pumpa. Skjønte ikke hva det var med en gang, selv om jeg hadde en mistanke. Også så jeg det samme på glasset. Egg! En real dose i alt, forsåvidt. Antar at dette er Venezuelanus'enes verk, da jeg så "flørting" hos dem.

Nå er BB-boxen opptatt av C121-egg, så jeg byttet vann i 30 literen som er helt tom. Og nå skal jeg straks plukke egg, vannet skal bare bli litt varmere først. Har vel en mistanke om at eggene har en noe dårlig befruktnings-prosent, men jeg får håpe jeg tar feil. De gjør det sikkert igjen!

Et par egg-bilder. Bare for å bevise, for de ble tragisk dårlige, og nå har jeg bare meg selv å skylde på; har ikke pusset glasset... :p
[External Image]

Lagt på glasset
[External Image]
Tilfeldig bekjentskap
© Alexander K. Bjørø
Reklame for plussmedlemskap