Anders' akvarierom (side 4)

Gøy med lek, og gøy at det ikke bare er meg! Man blir (heldigvis kanskje) nokså kritisk når utstyret er på plass, bildene du kaller "tragisk dårlige" ville helt sikkert sluppet gjennom nåløyet for ikke veldig lenge siden, komposisjonen er jo bra nok. Her slettes glatt bilder jeg hoppet i taket over før speilrefleks og makro kom i hus
Nydelige coryer du har altså. Blir jo reint misunnelig!

Dan
Plussmedlem
Takk Dan, jeg er veldig fornøyd med mange av de artene jeg har fått tak i, for enkelte er jo ikke så vanlige heller (C121, for eksempel, som også er UTROLIG fin!), så jeg må være glad for det. Har jo noen arter, men dessverre har jeg ikke engang grupper av noen av artene, så jeg må få gjort noe med den biten i løpet av høsten (selge eller skaffe flere til de få eksemplarene jeg har).

_________________________

Jeg kan skryte på meg at tre arter lekte her i går :p Adolfoi, Venezuelanus og C121. Første og siste leker jo jevnlig, mens Venezuelanus'ene lekte for sin første gang i går. Det var veldig moro!
Såvidt jeg kan bedømme nå går det bedre med Venezuelanus-eggene enn jeg hadde trodd, ser ikke mange hvite prikker. Håper jeg ser rett der, for hvis mange av disse klekker og vokser opp, blir det en flott gjeng! Og da kommer jeg nok til å ta noen selv, men også kanskje selge en del.

C121 lekte sent i går, tror jeg fikk plukket 3-4 egg i akvariet deres. Nå ser det ut til at klekkingen har begynt på forrige "dose" fra C121, så ett tomt eggeskall. Er veldig spent på det her, håper det lykkes!
Gikk ganske hardt for seg med egglegging, men de hater når jeg prøver å ta bilder. Det var jo så moro å se på og jeg kunne fått noen skikkelige blinkskudd, men de skvetter vekk så fort jeg prøver :p Må nok være oftere fremme med kamera, kanskje de blir vandt med det...

Logg over Venezuelanus-egg...
[External Image]

Hunn og hann på jakt etter gjemmested for egget de er foreldre til! (Hunn øverst, hann nederst. Man kan skimte egget mellom hunnens bukfinner)
[External Image]

Hunnen skjærer til venstre. "I disse plantene her da, tro?"
[External Image]
Så gøy at de har begynt å legge egg da Anders ,håper du finner mange av de.
Dvs. de legger egentlig ikke så mange av gangen og jeg pleier ikke å plukke de før etter en dag eller to for da er det lettere å se de når de begyner å bli gyldne i fargen. De kan være vanskelig å til å begynne med synes jeg.
Ønsker deg lykke til med de og håper at mine kommer igang gjen når jeg kommer hjem fra ferie.
Må være noe i luften, her har det ikke blitt lagt et egg på lenge, men kveld er alle fire arter i full sving sånn helt uten videre. Til og med C virginiaene tuller langs glasset!
Plussmedlem
Må få lov til å dele en glede! Var nede i akvarierommet akkurat, og da ser jeg voldsomme lekstendenser hos C. weitzmani! YIPPI!!! Jeg har helt gledesutbrudd, for nå ble jeg utrolig glad! Jeg har jo bare tre igjen av disse, og da kan jeg kanskje få utvidet gruppa. Visste ikke at jeg hadde begge kjønn engang. Åh, dette er akvariehobbyen på sitt beste. Lek og egglegging i flere akvarier. Og Weitzmaniene ble vel litt påvirket av Venezuelanusene som har lagt egg.

Tror jeg må ta et vannbytte i det akvariet...
Plussmedlem
Linda W
Må være noe i luften, her har det ikke blitt lagt et egg på lenge, men kveld er alle fire arter i full sving sånn helt uten videre. Til og med C virginiaene tuller langs glasset!


Love is in the air... Det går mot kaldere tider vet du, og for oss som driver med Cory er ikke det så ille!

Sølvi; krysser fingrene for C121-gruppen din, du får kjøre på med god mat og kaldt vann :p
God mat får de alltid bortsett fra ferietid og de reagerer som regel godt ved vannbytte selv om det ikke er kaldt vann. Det er nok årstiden som har gjort at det hr vært stopp en tid. Så regne med at det nå begynner å nærme seg eggleggingstid igjen
Plussmedlem
Mislykkede oppdrettsforsøk...
Mine oppdrettforsøk i slutten av august ble jammen en skuffende affære...! Nå ser det ut til at jeg ikke har èn eneste yngel igjen, og det må ha vært en del. Rotet litt rundt i den tynt innredede 30 literen der jeg hadde massevis av Venezuelanus-egg og yngel (og noen adolfoi). Ikke ett eneste knøtt å se der. Søren, det var kjedelig og leit

Samme i Breeding Box'en hos C121. 0 yngel å se. Men der har jeg sett flere døde, og jeg hadde jo ikke mange heller, så...

Vet ikke hva som er årsaken til alt av dødsfall, og iallefall ikke i 30 literen. Kanskje de ikke ville spise noe? Er jo ikke sikkert avskallede artemiaegg mottas med glede hos yngelen, "tørt" og kjedelig?
Hos C121 syntes jeg å se litt orangefargede mager på yngelen, så jeg tror det må ha vært litt spising på gang der. Uten at jeg er 100% sikker.

Må svelge skuffelsen, og prøve nye metoder. *Sukk*. Men Venezuelanus har klemt ut egg igjen i dag, enkelt synlig. Samme plass på filteret hver gang, tydeligvis 3. gang de har lagt egg nå, så det blir nok flere muligheter for både oppdrett av de og de andre artene jeg forsøkte nå.


Kom til å tenke på noe jeg må gruble litt på. Hmmm...
Usj sånt er skikkelig kjedelig , har hatt litt sånt i sommer jeg og dessverre.

Så vi får håpe at høsten blir en bedre tid til oppdrett på forskjellig fisk
Plussmedlem
Får håpe det, Sølvi. Ikke bare yngel som har dødd heller, egentlig, har mistet noe voksen fisk også. Så jeg får håpe at høsten blir bedre...

Når jeg snakker om oppturer... får en "liten" allerede i morgen Jeg får i hus en utrolig morsom og lekker art. Ikke mange som har den heller; Corydoras nijsseni

Gir meg litt angst med tanke på at disse er sjeldne, men de får et helt nyoppsatt akvarium (setter opp nå!) der det ikke kan skjule seg skumle bakterier e.l i bunnlaget eller andre steder. Filteret er innkjørt fra akvariet over i reolen. Så jeg prøver å gjøre alt rett nå.
Blir vel 3. arten i gruppen noen kaller "adolfoi-liknende arter" dette. De er fine alle sammen! Håper å få tak i noen langsnuter. Hadde jeg vært litt tidligere ute kunne jeg fått tak i Corydoras imitator, en av mine store ønsker. Så de på en liste, men... de var utsolgt :/

Åhh, dette gleder jeg meg til! Og jeg tror jeg må få oppdrett på disse for å spre de videre... HER er noen flere bilder av arten (PlanetCatfish).

Det er 7 stk, forresten. Mer om de kommer i morgen kveld, tenker jeg.
Jeg snappet opp en info fra Tom C vedr. avskallede artemiaegg. Jeg har også brukt dette, får ikke satt i gang klekking av levende artemia, skylder på en relativt mild form for fatigue etter cellegiftkuren min for noen år siden.

Nok om det, Tom skrev at det er viktig at eggene får bløte seg så lenge i vann at de synker til bunns i et glass før man forer. Årsaken er at eggene sveller og om de gjør det i magen til ny yngel, kan det bli en for stor belastning for små mager.

Jeg har fulgt det rådet og der jeg tidligere ikke lyktes i særlig grad. bl.a. med Apistogramma sp. "Napo3", som jeg absolutt vil lykkes med ettersom ingen andre har denne arten, har jeg nå 11 stk. i str. fra 7 til 15 mm, altså over kritisk fase.

Jeg vet ikke om dette er kjent for deg, men for sikkerhets skyld....

Lykke til neste gang i alle fall.

Så spennende med nye, skjeldne coryer! Gleder meg til bildene
Plussmedlem
I går kom mine nye skatter i hus, som planlagt Togtur til Porsgrunn rett etter skolen for så å treffe resten av "gjengen"/familien som var der i annet ærend, og så fikk jeg fiskene. Strålende fornøyd dro jeg hjem med noen sjeldenheter! Innblandet var en liten angst-aktig følelse. "Nå KAN jeg ikke gjøre noen feil..."

Litt spent var jeg i dag når jeg sjekket tilstanden, men jeg fikk et oppløftende syn; alle friske og raske! Ga de en fôrtablett, og en stund etter, når jeg sjekket, var det bare smuler igjen! Det var bra, da har de apetitt iallefall

Morsomt utseende på denne arten. Litt annerledes "tryne" på disse enn de fleste andre Coryer, liksom. Og det er morsomt

Bildet under ble tatt i går. Rett etter at de ble sluppet uti, faktisk, og fiskene har nok fått litt andre farger nå. Grønnfargen på bildet er faktisk IKKE alger denne gangen, for akvariet er helt nystartet :p Fiskene var litt grønne i seg, selv om blitzen kanskje forverret det litt.[External Image]
Plussmedlem
Sigmund - ex 530
Jeg snappet opp en info fra Tom C vedr. avskallede artemiaegg. Jeg har også brukt dette, får ikke satt i gang klekking av levende artemia, skylder på en relativt mild form for fatigue etter cellegiftkuren min for noen år siden. Nok om det, Tom skrev at det er viktig at eggene får bløte seg så lenge i vann at de synker til bunns i et glass før man forer. Årsaken er at eggene sveller og om de gjør det i magen til ny yngel, kan det bli en for stor belastning for små mager.


Full forståelse for at du ikke klekker artemia, gjør det jo ikke selv. Jeg har liksom aldri... tenkt seriøst på å gjøre det, så lenge yngelen spiser andre ting. Må nok få en mikroorm kultur igjen, da, så har jeg noe levende!

Men jo; takk for infoen! Det høres jo veldig logisk ut. Pleier å ha eggene i et plastglass med vann før jeg fôrer, og tar det som er på bunnen med pipette. Men det har hendt at jeg bare tar litt i klypa og ned i vannet. Skal nok ikke gjøre det mer, men så er vel Coryyngel litt treigere i matfatet enn Apisto kanskje... Så da rekker det vel sikkert å bløte seg opp.


Ser ut til at C121 skal legge egg nå forresten! Kanskje jeg får en ny sjans i dag til å samle litt egg. Tenkte faktisk å flytte C121 til et annet akvarium i dag, men venter vel til evt. egglegging. Ser ut til at det er noe de ikke liker der, selv om de legger egg...
Plussmedlem
Også en liten oppdatering ang. mine nyeste skatter; C. nijsseni De ser ut til å ha det fint i akvariet sitt, og litt hypre er de jo nå. En morsom art, dette her, og jeg håper på oppdrett allerede i høst/vinter! Må jo drette disse, for jeg har forstått at de ikke er så vanlige. Kim Kastberg i Danmark skrev til meg på en Cory-gruppe på FB at han "håpte på oppdrett og senere eksport til Danmark"... og da tolker jeg det som om han ikke har fått tak i disse, og han er vel ganske aktiv på Coryfronten.

Ooops, jeg har visst en oppgave foran meg :p Jeg får stelle de så godt jeg kan.

Under er noen bilder, fått litt mer tegninger nå Bildene ble tatt i går, da.Liten yngel som fulgte med i posen, nesten overraskende, men veldig gledelig, at den har klart seg så bra
[External Image]

[External Image]

[External Image]
Grattis med nye flotte coryer ,hadde jo vært gøy hvis du klarte å drette de .

Lykke til med nye egg fra C-121 og
Plussmedlem
Takk, Sølvi En morsom art dette, håper jeg får anledning til å "dele" litt med meg en dag, og enkelte personer skylder jeg litt ekstra... hehe
_______________

I kveld oppdaget jeg at C121 hadde lagt egg, og de er plukket Nå er også eggene i Breeding Box, men denne gangen henger den på 30 literen som står på "skrivebordet". Der er det også noen Venezuelanusyngel, plukket noen flere egg her om dagen. Venezuelanusene har nemlig fått nytt bosted, de ble flyttet fra en 85 liter til en 54 liter. Corydoras weitzmani gikk sammen med de (bare 3 stk.), og de ble også flyttet; til den ene 132 literen 3 fisk i det akvariet... ikke overbefolket, men jeg håper på at de blir så fornøyde at de klemmer ut noen egg

Hos C. nijsseni ser det ut til å gå fint også. Har ikke fått gjort mye i akvarierommet i dag, har vært på "dugnad" i familien, og det tok lang tid.


OBS! Postet et innlegg i bloggen/hjemmesiden min i går... den har blitt litt "glemt", så det blir sjeldne oppdateringer der. Jeg har jo denne tråden, og da gidder jeg ikke skrive faste innlegg der, ikke noe poeng i det. Men har samlet litt info der ang. min hobby, så la en link til siden i signaturen min.
Kunne vært artig å hatt C. nijsseni og

Kjenne meg eller igjen når det gjelder den bloggingen ,blir lite innlegg der . Som du sier ,vi har jo disse personlige trådene våre og det er mye hyggeligere å få litt svar på innleggene våre iblandt enn stort sett bare skrive og legge ut bilder uten respons.
Plussmedlem
Oppdatering - venezuelanusyngel
Gjengen med bittesmå, noen dager gamle yngel fra C. venezuelanus har jeg en glad-nyhet om nå i dag! Når jeg slo på lyset pilte det små, mørke yngel rundt her og der. Og til min store glede; de så ut til å ha oransje mager etter fôring med artemiaegg Skikkelig artemia-farge var det. Åh, nå kan jeg puste lettet ut. Da ser det ut til at de spiser denne gangen, iallefall!
Det er ikke det at jeg tar det for gitt at det går bra ennå. Det gjør jeg overhodet ikke.

Utrolig kjekt å ha de i en sånn liten yngel-boks. Der er det mye lettere å holde kontroll på dem, se om de har spist, se døde yngel o.l. Har faktisk ikke funnet noen døde yngel, og de som var der så som sagt friske ut. Det er noe som gleder meg mer enn de fleste andre ting

Håper virkelig at det går fint med C121-yngelen også, når de klekker. Dessverre hadde C121-gruppen slurvet med befruktningen denne gangen, og bare 5-6 egg ser ut som om de kan bringe liv :/ Uansett, noen få er nok til å få utvidet gruppen litt, og de legger egg jevnlig (men få). Så jeg får nok flere sjanser utover.

En annen ting; det er snart eikeløv-sesong! Tenk å være så glad for at bladene faller fra trærne! Noen få bjørkeløv har begynt å falle allerede, så nå håper jeg at jeg kan plukke litt eikeløv også etterhvert Har bestemt meg for å prøve å plukke MYE i år, så jeg kan ha lenge utover. Er jo alltid for lite eikeløv, så jeg må bruke litt tid på det i år.
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D. Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap