Anders' akvarierom (side 5)

Plussmedlem
Jeg har skrevet mange plapre-innlegg om Corydoras panda, og om den "svære gruppen jeg en gang hadde". Den svære gruppen jeg angrer så inderlig på at jeg solgte våren -12... har neppe angret så mye på Cory-salg før. Solgte vel halvparten til noen private jeg ikke kjenner, og halvparten til en jeg kjenner godt. Hele gruppen, rundt 40 stk. var det, ble solgt. Det meste eget oppdrett.

Jeg var så glad i disse! Jeg griner nesten når jeg ser på bilder av den gruppa, for jeg savner de små, søte med maske så fælt De la egg i et kjør, og det gikk fra 8 til ca. 40 på ikke lang tid. Hadde Corydoras panda i alle størrelser lenge.

Og i oktober i fjor, en del måneder etter salget (men jeg hadde allerede rukket å angre!) bestemte jeg meg for å kjøpe noen nye. 8 stk. ble innkjøpt i håp om kjapp egglegging. Det skjedde ikke, de daua bare. Sporløst forsvant de, alle sammen! Ufattelig.
Men jeg sitter igjen med 5, da, og nå bestemte jeg meg for å gjøre noe med akvariet deres. Når det ble satt opp på det forrige akvarierommet var jeg fornøyd med innredningen, som var bygget opp av stein. Men så måtte akvariet flyttes, og steinene måtte ut i våres... og etter det, har jeg ikke bygget opp det som var :p De har gått i et fryktelig stusselig akvarium

Så i dag tok jeg ut det som var av store steiner der (hadde lagt nedi igjen et par-tre store). 3 SAE som jeg puttet ned i det akvariet måtte også ut, så å fjerne steinene ble nødvendig. Disse tynne, kjappe fiskene er ikke lette å fange! Disse ble kjøpt rett og slett for å være "nyttefisk", for jeg har slitt med sinnsyke mengder trådalger i den 85 literen. Helt grusomt.
Men nå skal SAE'ne vekk, for pandaene skal få fred til å formere seg Men de har allerede startet! Fant to egg i dag, klistret på noen trådalger Begge hadde hvit prikk inni, så de så ikke ut som befruktede egg. Men nå vet jeg, at Corydoras panda har funnet tonen, og at jeg igjen kan få en STOR gruppe med hjelp av eget oppdrett! Wehee!
Nå skal de få leke og styre alt de vil! Skal aldri gi slipp på disse, hehe...

Så nå skal jeg bare innrede akvariet enkelt og "røft" igjen. Naturlig og latmanns-style, i min ånd :p Så får jeg se om det skjer noe.

Som dere ser - akvariet robbet for å fange inn 3 kjappe SAE'r, håven henslengt til jeg gidder å prøve litt mer 1 av 3 er fanget.
[External Image]


Det finnes mange spennende arter det ute, men Corydoras panda er for meg en evig yndling, tror jeg Er utrolig svak for denne arten.
Godt å høre at jeg ikke er ensomt pandafan Anders, har en Coryart for mye og måtte telle veldig på knappene. Beholdt den stradig økende pandabanden og solgte fem caudimaculatus VF/F1. Det er jo så morsomt med fisk man faktisk ser, og som vrimler mot glasset når man går forbi!
Plussmedlem
Tror ikke jeg får sagt det nok ganger, og beklager, nå begynner jeg igjen Men jeg er så enig med det du sier der, Linda. Pandaene jeg hadde (og egentlig de jeg HAR nå også), var alltid aktive. Suste rundt absolutt hele tida, iallefall deler av gruppen var aktive til enhver tid Det skapte masse morsomt liv i akvariet. Og jeg savner å ha et slikt akvarium (som sagt, hehe!)
De fantes jo ikke sky heller, små, søte og spretne fisker

Noen fisker går bare foran mange andre. Det er ikke bare panda jeg er ekstra veldig glad i, men de har nok en spesiell plass For eksempel Green Laser (eller eques, eller adolfoi, eller C121... eller eller...) kunne jeg heller ikke sett for meg at jeg hadde solgt unna.

Tror jeg må ha en reol til! Den enslige 54 literen kan byttes ut med en reol med 3 x 54 liter, to akvarier ekstra til oppvekst og små arter Men, jeg har ikke råd. Og kanskje ikke tid nå som jeg går på VGS. 13 akvarier i drift må være nok en stund, tror jeg!
Plussmedlem
Jeg har visst styret en stund i akvarierommet allerede, ser jeg på klokka. Tida går fort når man har det gøy Liker godt å drive med små-ting i akvarierommet om dagen, det er gjerne der jeg oppholder meg når jeg har tid. Og egentlig også når jeg ikke har tid. Skulle jo gjort ditt og datt, som ikke har noe med fisk å gjøre!

Men nå har jeg gjort ferdig Prosjekt Panda. Den siste SAE'n er ute. De har vært et styr å fange. Men jeg har bare to igjen.
Når jeg holdt på i går plasserte jeg mugga med den første jeg fanget på gulvet, bare til jeg skulle starte å fange nr. 2 Også var jeg oppe og gjorde andre ting en stund. Og når jeg kom ned igjen så jeg til min store forskrekkelse at den ene SAE'n som var i mugga, ikke var der lenger. Det tok ikke lang tid å forstå hva som hadde skjedd med den. Men det lå jo ingen SAE på gulvet heller!?
Joda, det gjorde det. Stakkar, den lå jo ca. en meter unna...! Kan den ha hoppet SÅ langt? Virkelig? Det er jo ikke mulig å ta så mye "fart" i en sånn mugge med bare litt vann. Helt utrolig for meg hvordan den kom så langt.

Men, altså, til saken; nå er pandaene alene, lever i fred og ro fra andre fisk, og karet har fått i det minste litt styr på innredningen igjen Mekka sammen noe stein-greier, og klippet plantene ved bakgrunnen og plasserte litt her og der. Så nå håper jeg på egg og yngel. De fikk et kaldt vannbytte nå akkurat forresten, i tilfelle det kunne hjelpe på


85 literen med C. panda
[External Image]
Plussmedlem
Yippi! Må poste et gledesutbrudd; det er STERKE lekstendenser hos Corydoras weitzmani Har funnet ut at jeg har to hanner og en hunn. Perfekt! Det foregår voldsom "jaging" i den nederste 132 literen nå (sitter på akvarierommet, skriver på mobilen.)

Hvis disse legger egg blir jeg glad!
Virker som om det er god aktivitet i karene dine for tiden ,blir liitt misunnelig , men det skjer vel noe her og forhåpentligvis nå som høsten nærmer seg.

Har forresten 3 Pandaer som jeg har overtatt og meningen var å la noen andre som hadde arten overta disse. Men etter å ha hatt de en liten stund nå og sett for en herlig cory det er ,så må jeg nesten bare skaffe meg noen flere og beholde de selv
Plussmedlem
Tok en bråbeslutning ang. Venezuelanusyngelen i dag. Oppdaget at når jeg rotet litt i sanda i Breeding Boxen, fløt det artemiaegg rundt som ikke var spist opp. Ooops. Det er jo ikke så bra, det blir fort bakterier av det når det ligger og råtner! Og det er ikke lurt å utsette små yngel for.

Så jeg tok de over i en mugge, tok Breeding Box'en av akvariet, tømte ut sanda og vasket den med rent vann i springen. Jeg hater jobben med å fange små yngel med pipette, men jeg tror det gikk ganske fint

Det som var litt uheldig er at jeg hadde halv-klekkede egg fra C121... og de måtte jo også ut. Så jeg er usikker på akkurat hvordan det gikk. Men det blir uansett ikke mange yngel der denne gangen heller, få egg var befruktede.

Tok et bilde med god oversikt over alle sammen. Jeg kunne telle 27, + et egg med hale (C121)


[External Image]
Plussmedlem
Ser ikke ut som om det ble noe av C121-eggene denne gangen heller. Så da er det bare å vente på at enda et forsøk kan tas :p Men nå er gruppen med C121 flyttet, og de har ikke sett veldig fornøyde ut, faktisk (bare sturet under rota), så jeg får vente og se Men jeg håper virkelig de kommer igang snart. Men en flytting av disse måtte gjennomføres, har hatt noe uforståelig grums her også. Og jeg aner ikke hva. Derfor ble det flytting.

Corydoras weitzmani er i full vigør, de to hannene flyr som gale etter hunnen. Så vidt jeg har sett, ingen egg enda. Merkelig, for de har virkelig flydd som gale...! Og de har ganske mye plass å svømme på nå, og det ser de da ut til å like når de er i slikt humør

Venezuelanus-yngelen ser fine ut, fant èn død i dag dessverre. Bortsett fra det, ingen dødsfall såvidt jeg har sett. Overraskende bra hittil! Fant forresten en liten yngel i 85 literen der Venezuelanus- og Weitzmanigruppa mi gikk sammen! Det er der C121 går nå, og jeg rotet litt med planting o.l nedi det akvariet. Og jammen var det en liten Cory, mye større enn alt annet jeg har av Venezuelanus-yngel! Så denne må ha vokst opp med foreldrene (det må jo være en Venezuelanus). Merkelig at jeg ikke har sett den før, egentlig, da det har vært lite gjemmesteder i det akvariet, det har vært ganske åpent til nå.

Kjøpte et par C. panda som tilskudd til gruppen min her en dag Har 7 stk. nå. Et par flere gjorde ikke noe, men nå håper jeg jo at de kan klare resten selv Hehe
Plussmedlem
I går kveld, rett før jeg slukket lysene på akvarierommet, oppdaget jeg noe gledelig. Satt vel sikkert og kikket på Venezuelanus-yngelen som er på skrivebordet, og rett til venstre er reolen med 3 x 98 liter. Og jammen... i 98 literen (midten i reolen) der C121 gikk før, var det jammen en liten yngel! Den svømte oppover glasset. Da ble det tent et håp; kanskje, og bare kanskje kan det vokse opp yngel av seg selv, likevel? Det hadde jo vært fantastisk

Alt fint hos yngelen i dag. C121 er også litt mer fornøyd i sitt nye akvarium i dag, med litt lekstendenser og sånt

Tenkte jeg skulle ta noen vannbytter i dag, men vi har problemer med sluket i kjelleren. Så jeg venter til i morgen, da er det forhåpentlig fikset. Skulle jo egentlig tatt vannbyttene i går, søndag, men da var jeg i dåp i Oslo, så da ble det ikke tid til denslags.
Så kjekkt da

I karet med mine C-121 vokser det stadig opp yngel,det vil si når de har lagt egg da ,hvilket de ikke har kommet i gang igjen med ennå. Så hos meg spiser de verken egg eller yngel og det er jo veldig greit da ,håper det blir sånn hos deg og.
Plussmedlem
I kveld var det ei dame innom som tok med seg begge Apistogramma panduro-fruene mine Skulle jo kjøpe et par av disse, men jeg fikk to hunner i stedet. Så jeg ga de bort, like greit, til fordel for Corydoras Jeg er uhelbredelig. Men jeg har jo bl.a yngel som skal ha akvarieplass etterhvert, også håper jeg kanskje å komme meg på en auksjon etterhvert, så da er det greit med litt plass.

Men det minker jammen på plassen nå også...! Jeg har vel i alt 4 akvarier til rådighet, inkludert den lille 30 literen. 30 literen og et til blir vel kapret til yngel, og da har jeg to igjen. Så ja, det begynner å bli trangt om plassen
To av de ledige akvariene har jeg i reolen som inneholder 3 x 98 liter. I det nederste gikk A. panduro, mens i akvariet over gikk C121 som er flyttet nå. Bortsett fra disse to (og 30 literen, altså yngelkar) har jeg èn 85 liter i den doble reolen.

Reolen med 3 x 98 liter, to av akvariene er ledige
[External Image]

Søren heller at jeg ikke har klart å finne en jobb så jeg har en inntekt også på vinterstid :p Jeg ser behovet for noen flere akvarier (en reol til), men det KAN jeg ikke ta meg råd til uten en inntektskilde :-/ Så jeg får leve med det jeg har nå. Også hadde jeg jo tenkt at jeg ikke skulle ha flere akvarier på en stund, da... "Et dusin og vel så det får holde..." Særlig.
Det blir aldri nok akvarier, for det finnes så mange fine coryer...
Plussmedlem
Ja, det gjør det Og jeg har jo litt samlemani, f.eks har jeg jo tre av artene fra Rio Negro, som er ganske like i utseende (særlig to av dem); Corydoras adolfoi, nijsseni og C121

Kunne virkelig, virkelig, virkelig tenke meg Corydoras imitator, en langsnutet versjon. De er så lekre!!! Hadde jeg ikke vært så fryktelig sent ute, hadde jeg kunnet kjøpt de fra Dahls.
Fy, så lekre de er!
___________________________________

Har nå gitt venezuelanus-yngelen ny sand igjen, og jeg renset Breeding Box'en. Hadde begynt å danne seg mugg i bunnlaget igjen. Sånne ekle bakterier er ikke bra for små yngel. Tyder på at jeg har vært litt raus med fôret - igjen... :p

Men siden jeg først tok de ut, telte jeg sånn røffelig over hvor mange det var nå. Det var noe helt annet enn jeg hadde forventet. Resultatet var rett og slett nedslående. Ca. 10 færre enn sist - og det MED de to ynglene jeg tror er C121. Forrige gang var det vel 27 venezuelanus, nå var det 16-18 i alt.
Det positive er jo det at jeg faktisk har to yngel jeg tror er C121! Det er veldig bra De er mye lysere enn resten av flokken, og jeg tviler på at det er venezuelanus når de ser sånn ut.

Det eneste som muligens kan ha skjedd UTEN at yngelen faktisk er død, er at de på en eller annen måte kan ha kommer seg ned i 30 literen Breeding Boxen henger på. Har jo svamp der vannet renner ut, så jeg tviler på at det kan ha skjedd. Skjønner ikke egentlig at det kan være mulig. Og frem til i går bodde det en A. panduro der, så OM de klarte å komme seg ut, kan de vel gjerne være spist opp... men, får ta en kikk for sikkerhets skyld.

Nå håper jeg å beholde resten. Og det blir veldig spennende å se med de to jeg tror er C121
Plussmedlem
Litt fiskebilder nå i ettermiddag Har plukket egg, også; Venezuelanus har klemt ut en ganske god mengde egg i dag! Typisk disse å legge egg før lyset slås på, det er gjerne når jeg skal skru på lyset jeg finner egg eller jeg ser at de er i lek.

Bildene nå er av Corydoras panda og Corydoras eques.

Litt vanskelig å fokusere og få bra bilder hos C. panda, for selv etter en virkelig skrape-innsats, er glasset litt skittent (utvendig og innvendig)
[External Image]

Til tross for at de ikke ble 100% bra, ser man jo; det er ikke rart disse er en av mine yndlinger, uansett hvor "vanlige" de er!
[External Image]


Gapende C. eques, bilde tatt under glass-susing. Denne mangler faktisk en bart, ser jeg... men de har generelt veldig flotte barter i Eques-gjengen!
[External Image]
Plussmedlem
Et til, en Corydoras eques i "svevet". Dessverre MÅTTE det være en akkurat litt foran denne... :p

[External Image]
Plussmedlem
Fant et par til, det blir de siste jeg legger ut av bildene som ble tatt i går kveld.

CW032. Har tre hanner, som sårt trenger en hunn. Men det har jeg mulighet til å få tak i av en snill fyr
[External Image]Sist, men aller størst;

Ruben smiler og ønsker alle AF'ere som er innom her en RIKTIG GOD HELG!
[External Image]
Måtte innom her, Anders! Lekkert rom og fine bilder.. Kjent Anders-stil, dette, jeg henger med!
Plussmedlem
Hjertelig takk for det, hyggelig å se deg på AF igjen, Nina Får se om jeg får tatt noen nye bilder i akvarierommet igjen snart, nå er det faktisk ganske ryddig der Utrolig, for rot ligger strødd til vanlig, men jeg tok en sjau når hun som var og hentet fisk her en dag ytret at hun ville se på akvarierommet. Hehe :p Greit å ha det slik at det er mulig å ta inn folk for en prat og en titt...

Hyggelig at du henger med, jeg får prøve å holde tråden litt aktiv utover høsten og vinteren! Har blitt veldig dårlig i sommer, det er grunnen til at tråden ikke er kommet lenger
Plussmedlem
NOTAT FOR EGEN HUKOMMELSE;

Byttet lysrør i 54 liter og 85 liter øverst til høyre denne måneden.

_____________________

Corydoras panda leker og legger egg i kveld! Har vært hos noen venner av meg i kveld, og oppdaget det når jeg kom hjem. Nå skal det fôres og slukkes, i morgen må jeg se om jeg får tatt noen vannbytter.

Har planer om å bruke 230 literen til mellomlagringstank Har sluttet å bruke vann fra bereder, så da trengs mer enn en 60 liters dunk. 230 literen, som uansett ikke er i bruk, er perfekt!
Kan jo hende den kan settes opp for MEGA-gruppe C. panda en dag, men det blir langt frem i tid uansett, så de får klare seg i 85 literen sin inntil videre
Plussmedlem
Jeg hater sykdom hos fiskene mine. Det er det aller, aller, aller verste jeg vet i denne hobbyen. Og særlig når det rammer noen av de fiskene jeg er mest glad i, og som er mest sjeldne og utilgjengelige...

I flere måneder har jeg vært livredd for gruppen min med C121. Der har det vært noe ekkelt grums som liksom ikke har blitt helt borte, faktisk nesten siden jeg fikk dem. Noen mistet bartene sine, og bortsett fra det var det ikke så mange symptomer (eller, kanskje noen småting som var litt unormalt).
Den ène viste seg ganske raskt etter at de kom i hus å ikke være helt bra, og den ble gradvis verre. Den fikk mørkere farger, ble tynn... ja, det var helt utrolig puslete med den etterhvert. Jeg tenkte vel bakterielt, og behandlet med eSHa 2000. Var det flere kurer jeg kjørte, tro? Jevnlige vannbytter ble også igangsatt, og vann fra bereder ble plutselig fy-fy for meg. Hva hvis det vannet inneholdt bakterier som gjorde vondt verre?

Den ene døde etter en stund, men det gikk ikke fort. Gradvis ble den dårligere, og etterhvert lå den nesten bare rolig.
Syntes å huske at det ble bedre en stund, men så var det vel igjen en til jeg syntes hadde litt mørke farger og var litt rolig av seg. OG nesten ikke barter Resten av gruppa var i fullt kjør hele tiden, lek og egglegging jevnlig.
Det utviklet seg på samme måte med denne, og en gang tok jeg den ut i en plast-tank (hadde fått en idè jeg ville prøve...), men der døde også den. Sannsynligvis en dårlig idè å ta den ut, så det dødsfallet kunne kanskje vært unngått med riktige medikamenter i akvariet.

Nå, for litt siden, så jeg at en av de jeg har igjen manglet bartene... shit f*e*! Jeg flyttet de uten å nøle fra 98 literen, til en 85 liter, for min "teori" har vært bakterier i bunnlaget.
Det som er så rart er at liksom èn og èn har blitt rammet, de andre har vært friske. Flotte og vitale! Og i perioder har jeg trodd hele gruppen har vært helt frisk. Men NOE må det være som jeg ikke blir kvitt...!

Nå har jeg bestilt noen medisiner, i tilfelle det trengs for å få vekk denne dritten. Har søkt litt på dette her, og Rita skrev noe om akkurat samme arten for et par år siden som jeg syntes liknet litt på det jeg har opplevd her. Så nå får vi se. De ser jo så friske ut - bortsett fra èn som mangler barter!

Huff. Jeg hater å skrive det her, for jeg har så fryktelig dårlig samvittighet! Derfor har jeg ikke orket å skrive noe mer inngående om det her før nå. Jeg har dårlig samvittighet for personen som solgte disse til meg, og ja... egentlig dårlig samvittighet for det meste rundt dette, at jeg ikke har klart å holde de friske. Jeg skjønner ikke hva jeg har gjort feil, for bunnlaget var jo relativt nytt når de kom i hus. Og når jeg tar på meg ansvaret for å holde så dyrebare fisk, er det så ufattelig tragisk når jeg opplever dødsfall og jeg ikke klarer å gjøre noe. Men det ser ikke så ille ut nå som det har gjort, alle er friske og fine bortsett fra denne ene som bare har et par stubber av noen barter. Men fryktelig trist er det å ha mistet to.

Krysser fingrene for at flyttingen hjelper, og at jeg får bygget opp en stamme! Dette er kanskje den vakreste Cory-arten jeg har. De viser tendens til lek igjen i dag, da, forresten...
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap