Anders' akvarierom (side 6)

Usj så leit da Anders ,men du skal ikke ha dårlig samvittighet ovenfor meg ,jeg vet at du er en ansvarsbevist akvarist .
Men forferdelig kjedelig når man ikke finner årsaken til problemene

Du skriver at bunnlaget var relativt nytt , brukte du samme type sand som du pleier eller var det en annen type. Tenker litt at det kan være noe i sanden som ikke skal være der, skarpere sand eller noe ?

Håper iallefall at det går bra med de nå og at du får masse yngel på de så du får en skikkelig stor gruppe etterhvert.
Plussmedlem
Har brukt samme sand der som jeg bruker i absolutt alle akvariene mine (Biltemasand), så det har nok ikke noe med det å gjøre. Men, når jeg tenker litt... kanskje det akvariet stod oppsatt uten fisk en stund før C121 ble satt inn? Det tror jeg nok kanskje. Og hvem vet, det kan jo ha dannet seg bakterier i bunnlaget der som Coryene har blitt syke av? Høres jo faktisk merkelig ut, men det ser bakterielt ut, og jeg vet ikke om noe annet det kan være.
Men, hvorfor har ikke alle blitt rammet, og hvorfor har det gått i "bølgedaler"? DET lurer jeg på!

Det var jo også en liten yngel der, som jeg så her en dag (lykkelig for det, da) Hvis yngel klarer seg på bunnlaget, hvorfor gjør ikke de voksne det...?
Nei, det er merkelig, rett og slett, og veldig leit. Men nå skal jeg gjøre det beste ut av det, også håper jeg flyttingen hjelper på. Ser jeg ikke forbedring, prøver jeg en medisinkur for bakterielle problemer og ser om det hjelper.

Jeg skal jobbe for å bygge opp stimen, en stooor gruppe av disse ville tatt seg godt ut!
Plussmedlem
Den sykdommen minnet nesten litt på det vi slet med på Equesene her, husker ikke hva vi brukte på de.... Måtte gjennom 3-4-5 kurer før vi fant noe som virket.
Hadde noe lignende på coryer her hos meg for ei stund siden. Furanol fra JBL ble redningen (tips fra Rita). Den kværker filterbakteriene, men det er jo ikke noe problem for deg som har mange kar.

Krysser fingrene for at du redder resten...
Plussmedlem
Takk for innspill, Milo og Sissimor, kanskje du, Milo, har skrevet om det i tråden din her inne? Skal lese litt etter middag Har bestilt JBL Furanol, det skal jo være effektivt. I tråden til Rita som jeg snoket litt i kurerte visst det sykdommen.

Håper jo igrunnen jeg slipper å gå så hardt til verks, for det er vel en ganske kraftig medisin? Kanskje går det over av seg selv (har vel igrunnen gjort det før), og OM akvariet var problemet, holder de seg kanskje friske og raske
Plussmedlem
Lurer på om vi begynte med metylenblått. Når det ikke funket kjørte vi kurer med aquafuran og også bactopur tror jeg. Siden det tok tid mellom hver fisk som fikk symptomer, ble syk og døde var det ikke så lett.... Mener det som til slutt stoppet det var Morenicol Alparex uten at jeg skal si det helt sikkert...
Plussmedlem
Takk Milo, da har jeg litt jeg kan forsøke om det skulle bli for ille.

_____________________

Apropos syke Corydoras eques... søren heller. Her for noen få dager siden oppdaget jeg noe rart - equesene mine var fulle av små, hvite prikker! "Parasitter" slo meg med en gang, og jeg rotet frem eSHa EXIT fra medisinskrinet for fiskene. Nå var det ikke tid til å vurdere medisin eller ikke!

Huffameg, det var ikke noe ålreit. Disse som alltid har vært så utrolig friske og raske, og nå for tiden har de vært utrolig aktive! Har hatt ètt tilfelle med sykdom på disse, hadde en hunn en gang som ble veldig rolig og pjusk, men den kom seg heldigvis. Men dette er noe helt annet, hvite prikker på kroppen, men det ser kanskje ut til at ikke alle sitter direkte på fisken, men "henger" i en slags hinne eller noe. Det er helt tydelig noe muffens. Først tenkte jeg hvitprikk, men... de har jo ikke noe på finnene, der det pleier å starte, og hvitprikk sitter vel direkte på kroppen uten at det blir noe slimdannelse eller noe? Oodinium kunne det jo vært, men de klør seg jo ikke... og ikke puster de fort heller, ser det ut til. Faktisk har de ikke noe fløyelsaktig lag heller.
Når jeg ser på dem, kan det faktisk likne på sandkorn som sitter på dem! Men en eller annen type parasitt må det jo være. Og litt roligere er det nok. Nå lå faktisk en del fisk under rota - og det gjør de jo ALDRI ellers for tiden. Satser på at de blir kurert av denne kuren, syntes ikke så mange hadde prikkene nå i dag som i går og dagen før.
Plussmedlem
Det ser bedre ut med C. eques, tror jeg. Men de har jo ikke hatt særlige symptomer heller. Men det er noen merkelige greier, det må jeg si. Det ser jo nesten ut som... sandkorn? Så ut til at de falt av liksom. Enten så er det daue parasitter - eller sandkorn :p Men NOE må det jo ha vært, også om det er sandkorn. De "limes" jo ikke fast på fisken på den måten uansett.

______________________

Lekstendenser hos C121 og C. weitzmani i dag Lurer veldig på hva jeg skal gjøre med C121 om det kommer en grei ladning egg. Jeg vil gjøre et nytt og ordentlig forsøk. Jeg skal prøve til det forhåpentlig blir vellykket. Merkelig nok har jeg overhodet ikke hatt noen problemer med å klekke eggene fra disse, noe som er et problem i følge noen av de jeg vet har denne arten. Her har jeg ikke sett et muggstrå, så klekke-kneika kommer jeg over Problemet har vist seg å for meg være første del av livet. Men jeg vet vel gjerne litt av årsaken til mine feilede forsøk hittil.

Hmmm... lurer på om det vokser opp en eller flere i den 98 literen der C121 gruppa gikk før? Det er veldig tvilsomt, og jeg tror ikke det, for jeg har ikke sett mer til yngelen. Men det har skjedd før, og det finnes noen skjuleplasser i det akvariet. Fôrer litt forsiktig der med litt diverse tørrfôr, det er reker der også som kan spise det, og kanskje blir det noe støv igjen som yngel kan nyttiggjøre seg av. Bare i tilfelle jeg skulle ha SÅ flaks...!

I neste forsøk tenkte jeg kanskje jeg skulle prøve plastboks uten sandbunn, filter eller noe. Den velkjente bytte-boks-hver-dag metoden. Det frister ikke veldig, men kanskje har jeg mer flaks med det. Problemet er at det nærmer seg høstferie, og om jeg prøver før det (må jo benytte alle egg nå...), kan det hende jeg får et problem om vi reiser bort. Har planer om å få tak i en 60 liter eller noe for yngel.
Et annet dilemma er det; tar de egentlig tørrfôr som avskallede artemiaegg? Jeg tror det ble spist litt av dette forrige gang jeg hadde yngel fra C121 (også har jeg vel muligens en eller to igjen sammen med Venezuelanusyngelen, der ble dette spist), så om de blir tilvendt det fra starten, tror jeg det burde gå

Har planer om å gå til innkjøp av en ekstra luftpumpe og en Breeding Box til. Innser nå at èn ble for lite!
Plussmedlem
Ble litt frista i går når jeg så at Oslo Akvarieklubb skulle holde storauksjon lørdag i høstferien min. Kult! Det hadde jo vært artig om jeg hadde kommet meg dit. Kan tenke meg at det blir en ganske spennende auksjon med mange godbiter. Problemet er lommeboka (mye jeg har bruk for av andre ting enn fisk, og nå har jeg ikke inntekt fra sommerjobber), og hvordan jeg skal klare å faktisk komme meg dit. Problemet er jo at det ligger på den mest upraktiske siden av Oslo for min del også... så det spørs vel om det går. Men jeg har jo litt gruble-tid. Tør ikke engang å spørre faren min om han gidder å kjøre meg :p Mulig jeg får overtalt han, men...

______________________________________

Tok noen kampfisk-bilder i går kveld som ble greie nok til å legges ut.


Roar Sigfred liker også mygglarver
[External Image]

[External Image]

[External Image]

Åhh, jeg elsker fargen til den fisken!I dag viser C121 også lekstendenser (ser ut til å bli litt sterkere dag for dag) :p Håper de klemmer ut noen egg! I natt drømte jeg om C121, faktisk. Det dukket opp 10-12 ganske store yngel i 98 literen! Sukk, hadde den drømmen enda vært sann Da hadde jeg begynt å grine av pur glede.
Plussmedlem
Drøy til det er auksjon i Sarp eller Moss du...
Plussmedlem
Det gjør jo saken enda verre, da Med tanke på "framkommelighet", altså... men ja, det kan jo bli aktuelt. Når jeg tenker meg om, vil sikkert familien gjerne over grensa ved en anledning, og da kan vi finne en "tilfeldig" dato, så kan de tilfeldigvis slippe med av der, i Moss eller Sarpsborg
Plussmedlem
C121 leker og legger egg i dag! Hadde en meeeget god følelse på at noe ville skje i dag, og det gjorde det Har bare sett to egg klistret foreløbig, da, men håper på at det vil bli fler

Fikk en knallgod idè i dag :p Den siste ledige 85 literen min (midten til venste i dobbel reol), skal brukes til "barnehage", eller yngeloppsamlings-akvarium for Cory! Der er det ingen voksne trusler e.l. Der kan jeg bare pælme oppi egg etterhvert som de blir lagt, op forhåpentligvis vil det da vokse opp noen småtasser. Lurt, altså! Stiller tempen på et nivå som er levelig for de fleste, så kan de fleste arter gå der. Så blir de bare fisket opp etterhvert som de er store nok til å selges, eller plasseres sammen med de voksne.

Så i dag har jeg tatt ut plantene, men jeg må øve på kapittelprøve i engelsk så jeg kan ikke begynne på noen større prosjekter. Planen er nemlig å ta det ut av reolen og gi det en puss og ny sand (i tilfelle bakterier...)
Det utvendige Eheim-filteret renses også i samme slengen. Plan for i morgen, eller torsdag.
Haster litt fordi det nærmer seg høstferie. I tilfelle vi skal bort, kan jeg ikke begynne med boks-oppfôring e.l, de må være i et akvarium der det kan være annet spiselig, kanskje får jeg ikke fôret på noen dager, og det tåler selvfølgelig ikke bittesmå yngel.

Plussmedlem
Tror jeg har fortjent å si at jeg begynner å bli litt sliten og trøtt :p Etter skolen har jeg stort sett holdt på i akvarierommet, med ett eller annet. Vet nesten ikke hva jeg har gjort hele tiden, men tiden har gått...!

Jeg har re-startet et akvarium, da, det har vært dagens hovedprosjekt. 85 literen i midten til venste ble tømt for sand, båret ut, spylt og båret ned igjen i kjelleren. Det utvendige Eheim Classic-filteret fikk også en rens, det var rundt et år siden ifølge huskelappen som var klistret på.
Sånne lapper må til, ellers aaaner ikke jeg når jeg renset sist!
Men, jo; denne 85 literen skal bli "barnehage" for diverse Corydoras. Pælmer egg oppi der og ser hva som skjer Så nå kan det bare yngle, yrende liv og mange forskjellige arter går så bra, så. Iallefall i oppveksten...

C121 har lagt egg i dag. En ting jeg irriterer meg fryktelig over med denne gruppen; de gjemmer eggene så utrolig godt! De er ikke eggspisere heller, så vidt jeg har sett. Hunnen som sa eggene hadde både 2 og 3 egg i bukfinnepungen flere ganger. Jeg har ikke lett noe særlig (tar det i morgen), men jeg ser de ikke heller. Og akvariet er jo ikke SÅ uoversiktelig. En gåte for meg hvor de legger eggene hele tiden.

I kveld har jeg brukt litt tid på å ta noen bilder. Først et halv-dårlig av C121, så for at det ikke skulle bli så uklart ble det avstands-bilde :p
Nyydelige fisk, virkelig en av de fineste artene jeg har i hus. Skal gjøre et hederlig forsøk på oppdrett i høst.
[External Image]
Plussmedlem
Noen Green Laser får være med i dag, lenge siden bilder ble postet av den arten Det går fint med dem, de ser ut til å trives i 132 literen sin (ett av de lave karene med stort bunnareal). De må få en filterrens snart, og etter det håper jeg på lek Økt sirkulasjon er gøy!
Det er ikke særlig lenge siden dette filteret ble renset. Ikke lenger tilbake enn juli... men det er 3 stk. Ancistrus der jeg skylder på. De griser noe så grassalt! Driter hele tida :p


[External Image]

Man kan skimte sandspruten mot brystfinnene
[External Image]

Myggiser - NAM!
[External Image]
Plussmedlem
Corydoras adolfoi er fortsatt en av yndlingene, og de er trofaste eggleggere. Utrolig nok har jeg aldri fått opp èn eneste yngel, de vokser ikke opp i karet. Et prosjekt for høsten, det også; øke gjengen med C. adolfoi


[External Image]


[External Image]
Når det gjelder C-121-eggene så pleier jeg og vente en dag eller to med å plukke de for da er det lettere å se eggene som da begynner å bli gyldne. Det er litt lettere siden de ikke spiser eggene sine
Plussmedlem
Godt poeng, Sølvi, du nevnte det en annen gang også. Plukket ikke noen egg nå i kveld, tar det i morgen og ser hva jeg finner Kaaan jo hende de har skvist ut noen fler i løpet av natta!

_________________________________________

Litt fler bilder, mens jeg først er i gang Mygglarve-frotsing på høyt nivå i kveld!Corydoras eques på støvsuger-tur
[External Image]

Corydoras oiapoquensis - en nydelig art! Har dessverre bare to igjen, må få tak i flere...
[External Image]

CW032 - har tre hanner. MEN, til tross for at den er sjelden har jeg en jeg kan tigge en hunn fra etterhvert Nydelig art, bor sammen med C. oiapoquensis.
[External Image]
Plussmedlem
Æsj... fikk ikke sove lenger enn til litt over 8 i dag, til tross for sen "kveld"/natt. Jaja, tok meg en kopp kaffe og satt meg til å surfe litt på nettet. Så nå er jeg her

Har jo ikke rukket å legge ut alle bildene jeg tok i går, da, selv om det meste ble tatt i min voldsomme bildespamming i går

Tenkte jeg skulle si god morgen med et bilde av en Corydoras weitzmani. Voldsomme lekstendenser fortsatt, men null egg såvidt jeg har sett. Helt utrolig, da aktiviteten er meget stor til tider!


Det termometeret i sanda gjorde seg jo bare UTROLIG godt her :p
Syntes fisken fikk veldig bleke farger på dette bildet...
[External Image]
Plussmedlem
Noen bilder av min gamle, gode venn, Ruben

Han begynner å "dra på åra" nå, litt iallefall. Han har bodd her i to år om et par måneder eller noe, og det er da litt for en kampfisk

Han tar livet med ro og har det fint sammen med noen Coryer i en 132 liter.

Er'n ikke bare kjempetøff? :pRuben viser seg litt for meg ved glasset...
[External Image]


...så får han øye på en mygglarve!
[External Image]


Fangsten ble funnet av han, før en Cory rakk å snappe den til seg. Finner'n er vinner'n, sa han, og spiste mygglarven.
[External Image]
Plussmedlem
Sitter i lenestolen på akvarierommet og ser rundt meg. C. weitzmani fikk et vannbytte i dag, nå er det en voldsom aktivitet Det har det jo vært lenge, men nå MÅ det jo skje noe snart. Kanskje i dag!? Jeg håper

Krysser fingrene, blir glad hvis noen "joiner" fingerkryssing :p Hadde vært gøy med oppdrett på disse!
Tilfeldig bekjentskap
© RHD2011
Reklame for plussmedlemskap