Hei alle akvariums eksperter og venner!:)

Heisann!

Jeg er en kjempe nybegynner som endelig har gått til innkjøp av et akvarium. Det er 60 L med varmekolbe og filter. Jeg har allerede gjort en kjempeblemme med å ikke innkjøre akvariet mitt. Så da er vel spørsmålet om hva jeg kan gjøre for å begrense / forebygge sykdommer og sørge for fiskenes trivsel.

Foreløpig har jeg 7 små fiskevenner, 1 kampfisk ( går godt overens med de andre) og 6 andre.. selvfølgelig glemt navna på artene men ifølge den hyggelige damen i dyrebuttiken var disse de roligste/passive fiskene man kunne prøve sammen med kampfisk. Den ene gruppen kan minne om http://no.wikipedia.org/wiki/Kardinaltetra men er helt grå og gutten har grønn/gul hale som har en skikkelig V form.

Den andre gruppen kan likne litt på Molly men er helt svart.

Mtp akvariet hvordan kan man forebygge at vannet blir grumsete? Er ganske klart nå men regner jo nå med etter intens bæsjing fra fisk og matrester at det kan bli mer gromsete etter hvert^^

Takker for all hjelp jeg kan få, har lyst til at dette kan bli en hobby som jeg kan fortsette med i det lengre løp da dette er veldig morro og spennende!
Har lagt til et bilde av akvariet, planten til høyre er ekte mens den til høyre er såkalt plastikk.. Ville dere hatt en plastikk plante ekstra i tanken for å skape gjemmested? Vil selvfølgelig sette inn ekte planter når Bakteriefloraen i filter har blitt bra

Mvh

Fisken Mons
Bilder av fiskene
Her ligger noen bilder av fiskene, de lyse er oppe i vanskorpen (Håper ikke det er noe fare på ferde)

De svarte og kampfisken er generelt over alt i tanken.
Hvis du ikke har hatt noen innkjøring, så ville jeg skaffe litt filtergugge fra et friskt akvarie uten sykdom så fort som mulig.

Hvis du ikke har tilgang på det, så ville jeg anbefalle deg å skifte 30-40 % vann hver dag de første ukene, slik at fiskene dine ikke blir forgiftet.
Okei, skifter vannet idag

Noen i Sande/Drammen omegn som har litt filtergugge som kan gies bort?
Fisken Mons
Her ligger noen bilder av fiskene, de lyse er oppe i vanskorpen (Håper ikke det er noe fare på ferde) De svarte og kampfisken er generelt over alt i tanken.


Det ligner på guppy:
og Black Molly: [URL=http://akvaforum.no/profile.cfm?id=4276][URL=http://akvaforum.no/profile.cfm?id=4274][/URL][/URL]
Susanne90
[QUOTE=Fisken Mons]Her ligger noen bilder av fiskene, de lyse er oppe i vanskorpen (Håper ikke det er noe fare på ferde) De svarte og kampfisken er generelt over alt i tanken.


Det ligner på guppy:
og Black Molly: [URL=http://akvaforum.no/profile.cfm?id=4276][URL=http://akvaforum.no/profile.cfm?id=4274][/URL][/URL]

Det tror jeg faktisk er helt riktig ^^
Bump
Merker endringer i fiskens bevegleser og trivsel ved å bytte vann.. Men veldig mye arbeid!:P Gjentar igjen, er det noen som har litt filtergugge i Drammen/sande som kunne gitt litt bort?
Når du har så mange fisker uten innkjøring er det lurt å bare mate de litt hver 3. dag. Planter hjelper også mye! Det viktigste er uansett å bytte vann.
Under fanen Aktivitet i det grønne feltet over finner du en oversikt over akvarieklubber i Norge. Der vil du også finne adresse og navn på styremedlemmene i Drammen Akvarieklubb. Du finner sikkert noen der som kan/vil hjelpe deg.

Tusen takk for alle svar så langt Appriciate it alot!
Jeg bor i mjøndalen, det er bare å komme innom meg og hente litt dritt til filteret ditt hvis du vil.. Hehe
Har også noen planter som jeg kan trimme litt av toppene som du kan ta stiklinger av.. Det andre karet mitt er i drammen men vet ikke når jeg skal dit. Der er det endel planter også som du kunne skrapa til deg hvis du vil. Kan gi beskjed nærmere hvis jeg kunne fått nret dit på en sms det er ved rundtom..
Nret ditt på en privat melding *** hehehe
Tilfeldig bekjentskap
© Yu-Chia Chang
Reklame for plussmedlemskap