Førstegangs akvarieeiere - med gravide fisker

Hei alle sammen

Vi er nybegynner ift det å ha akvariet, og har i den forbindelse noen spørsmål.

Nå har vi et fullt fungerende akvariet på 55 L med 11 fisker.

Tempraturen i vannet er 26 grader.

Fiskene vi har per i dag er:

3 Yellow Molly
3 Black Molly
3 Guppy (to hunner og en hann)
1 rød kampfisk
1 algespiser (som forresten er albino).

Det har seg slik at både en av yellow molly og en av guppyene er gravide.

Yellow Molly har nå en kjempe stor buk, og hun gjør ifra seg hele tiden. (Fargen på avgøringen er enten helt rød eller rød/brun)

Guppyen er ikke fullt så stor, men den er tydelig helt sort bak i buken. Det var hun som arbeidet i zoobutikken vi kjøpte guppyen fra som sa at hun kom til å "føde når som helst".

Vi gikk da til innkjøp av et såkalt "fødekar?", med 2 i 1, slik at det er skillevegg mellom. Nå har vi plassert guppyen og mollyen i hver sin "bås", hvis vi også har lagt ved noen planter slik at overgangen forhåpentligvis ikke blir så stor.

Da har vi følgende spørsmål, som vi krysser fingrene for at noen kan svare oss på

1. Hvordan kan vi se når fødselen nærmer seg?

2. Hva bør vi gjøre for å legge forholdene til rette for at yngelen overlever?

3. Vi har sett noen har snakket om et "yngelakvariet", hvordan lager man evt dette, hvilken krav stilles her?

4. Er det slik at vi kan ta ut mor fra fødekaret med en gang fødselen er ferdig?

På forhånd ønsker jeg å si tusen takk til alle som kommer med innspill og svar Det er ikke alltid like enkelt å være nyebgynner, men man må jo starte et sted

MVH

Silje og Kim

PS: legger ved et bilde slik at dere kan få se hvordan det ser ut Kom gjerne med tilbakemeldinger her også hvis dere har mulighet til det
Oi ,her var det litt å ta tak i.
Ser dere har kjøpt karet for en uke siden og dermed ingen innkjøring av karet. Så dere må nok regne med mange vannbytter i tiden fremover etterhvert som ammoniakk og nitritt kommer .Håper dere har gått til innkjøp av div. tester ?

Men for å svare på noen spørsmål , en kan se på buken at det nærmer seg fødsel når denne blir omtrent firkantet.
Men å ha de i en fødekasse kan hindre at fødselen kommer i gang da de blir veldig stresset av det.
Ville latt de gå i det vanlige karet ,puttet oppi masse plyteplanter som yngel kan gjemme seg i og evt. ta ut yngel om det lar seg gjøre. I så fall kan dere bruke fødekassen til disse i starten.



Hvis dere kan få tak i filterguffe fra et innkjørt kar så kan dette hjelpe litt på. Men uten innkjøring og med så mange fisker innsatt på en gang ,så må dere nok regne med litt problemer dessverre.
Tusen takk for svar: - )

Ja vi nybegynnere har noen spørsmål. Har fått veldig god hjelp og veiledning i dyrebutikken vi bruker, men når man er ny på noe så oppstår det stadig nye spørsmål!

Vi har ikke tatt opp i alle fiskene med en gang.

Først ”bygget” vi opp akvariet slik at det stod en dag uten fisker i. Dagen etter tok vi de seks mollyene oppi, og i går så kom resten av fiskene.

Dette gjorde vi samråd med de som arbeider i dyrebutikken hvor vi handler; Sentrum Zoo på Galleriet i Bergen

Vi har fått beskjed om at vi skal vente med å bytte vann til det har gått to uker, har kjøpt en slik ”støvsuger” til å gjøre dette.

Vedrørende tester så har vi tatt dette. Vi tar hver dag nå nitrit test, og den viser gul Som etter bruksanvisningen er bra
Et par dagers mellomrom er nok ikke så mye når karet er helt nytt.

Desverre kan en ikke alltid stole på de i dyrebutikken,noen er selvfølgelig veldig flinke og andre har ikke peiling ,men sånn er det bare.

Så veldig bra at dere oppsøker forumer og spør om disverse ting og tang dere lurer på.

At nitritt viser gult nå er ikke så rart for så langt er ikke syklusen kommet . Det vil først komme ammoniakk før den omdannes til nitritt og videre nitrat . Så ammoniakk er det viktigste akkurat nå å måle.
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap